Haszprus

Oláh Ibolya

©   Haszprus   |   magyarország zene

Oláh Ibolya - Embertelen dal

Meglepően jó.

Megasztárt meg nem nézek, egyszer se láttam ezt a nőt, kivéve a Kultúrházban egy percre aug20 alkalmából.

Tudom még ajánlani a Magyarország kifigurázását a Tereskovától.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 43 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


hm, durva, gáz, égés, különösen h új magyar himnuszként kezdték emlegetni.

nincs ebben semmi égés, a Geszti már az elején megaszondta, hogy csak magyar szöveget írt ehhez a dalhoz, az más kérdés, hogy ezt a kereskedelmi rádiók nem hangoztatták túlságosan.


Szerintem vérciki. Ha valamit a "hazaszeretet himnuszaként" aposztrofálnak a hivatalos olahibolya.hu oldalon, akkor az ugyan ne legyen már egy koppmásolata egy teljesen más helyről (Alegria , Fülöp-szigetek) szóló kanadában született dalnak. Egyszerűen nem fér össze a témával a háttér. Így csak egy honosított hazaóda, nekem abszurd.

igaz, tényleg ezt írják
akkor mégis fenntartom a "durva, gáz, égés" véleményemet

jó, akkor égés, de nem a Gesztinek kéne égnie miatta, hanem azoknak, akik ezt a dalt a hazaszeretet himnuszaként aposztrofálják (gondolom Ibolya menedzsmentje).

Érdekes volt a TV2-n a Mokkában 09.28.-án Tereskova faggatása. Klaudia kérdezte:

"Miért egy másik műnek a bírálása alapján akarod bemutatni, hogy te mit gondolsz?"

Tényleg. Miért egy másik, idegen művön keresztül kell bemutatni, hogy mi a hazaszeretet, mi Magyarország? Számomra ennyiben égés Gesztinek a dolog. Geszti van annyira kreatív és van annyi ilyen emberke körülötte, hogy ne kelljen importálni a hozzávaló alapot. Így meg még az is felmerül bennem, hogy reklámgurusan ez a kiszámítható plusz ingyen felhajtás is be volt kalkulálva. Zseniális, csak nekem sehogy sem fér össze a dal témájával.

9) FMR (nem regisztrált)
A zene nem ismer határokat, az a szövegek esetében működik. A dal kiválasztása jó ízlésre vall, a hangszerelés kellemesen hangzik, az előadó népszerű a dal tőle mégszebb.
Már megint lukat keressük a sajtban, és csodálkozunk végül, ha megtaláltuk. :-(

már attól is lehet népszerű valaki ha tudja honnan kell nyúlni

Nekem az eredeti jobban teccik, de egyáltalán nem zavar, hogy feldolgozták, és az sem ,hogy ekkora kultuszdal lett. Miért ne?

mert nekem rossz érzésem van attól hogy himnuszként aposztrofált dal koppintás alapú. és marhára mindegy hogy ki mondja rá hogy himnusz, miféle ország az ahol egy koppintásra rá lehet mondani hogy új himnusz? bakter.

Valójában minden a világon koppintás valamilyen szinten, nem véletlenül született a mondás, hogy "Nincs új a Nap alatt." De most, hogy többedszer hallom a magyar verziót, annak egyenesen nem tetszik a hangszerelése. Túlspilázták. De a véleményemet akkor is fenntartom.

14) Peti2 (nem regisztrált)
A gáz az hogy 1 cigány csaj énekli a külföldi szám zsidó álltal irt magyar szövegét és ezt himnuszként emlegetik

A Haszprus überblog teljes szerkesztősége elhatárolódik a 14-es kommentben elhangzottaktól.

én viszont kíváncsi lennék, honnan az információ, hogy Geszti zsidó, valamint az, hogy a zsidó, a cigány és a magyar egymást kizáró fogalmak

17) álnév (nem regisztrált)
en meg arra lennek kivancsi, honnan az informacio, hogy Olah Ibolya cigany?!

A cigányozásba általában szívesen beszállok, de most én is elszigetelem magam ettől a hozzászólástól (14)

19) bme-s diák (nem regisztrált)
A szám tényleg jó. A cigány, a zsidó és a magyar egymást tényleg nem kizáró fogalmak, bár számomra geszti és a magyarság már önmagában ellentmondás (Oláh Ibolyát nem ismerem, róla nem nyilatkozok, dehát ő végülis csak egy énekes, bárki elvállalhat egy ilyen számot, ez önmagában még nem jelent semmit). A probléma csak ott van, h egészegyszerűen nem hiteles, főleg nem geszti tollából.( Nemtom mielyen jól informált a kedves társaság 2006 os választásokkal kapcsolatba; ugyanis a madarak azt csiripelik, h ez a szám lesz az szdsz kampánydala...)(még véletlenül se tessék arra gondolni, h ez a szám megrendelésre készült...)

hát igen meg az is kicsit fura hogy egy oylan valaki énekel a magyar hazaszeretetről és hazafiasságról aki állami gondozott volt. ha jók az infóim akkor ő is az volt. ok elég baj ez neki és én sajnálom is vmiylen szinten de nem hiszem h nagy hazaszeretet uralkodna benne. vagyis megfelelő ösztökélésre én is felvállalnám bárminek a szeretetét :-)


Eredeti bejegyzés
Név: Ancsi01
[...] Oláh Ibolya 1978-ban született Nyíregyházán roma családban. A szülei lemondtak róla, így csecsemőotthonba került, majd különböző gyermekotthonokban nevelkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. 1994-ben költözött a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat fenntartásában működő, 120 gyermeknek és fiatal felnőttnek otthont adó tiszadobi nevelőintézetbe, amelynek szakiskolájában zöldség- és fűszernövény-termesztő szakmunkás-képesítést szerzett, közben autodidakta módon tanult énekelni és gitározni. 2000-ben beiratkozott egy budapesti zeneművészeti szakiskolába, hogy az előadóművészi működési engedélyhez szükséges zenei szakképesítést szerezzen, de tanulmányait � megalapozott zeneelméleti ismeretek hiányában � kénytelen volt félbehagyni. A budapesti utógondozó otthonból visszaköltözött a tiszadobi gyermekvárosba, és az intézetnek helyet adó Andrássy-kastélyba.
2003 őszén jelentkezett a TV2 televíziós csatorna "Megasztár" nevű tehetségkutató versenyére, ahol minden akadályt leküzdve jutott be a legjobb tizenkettő közé. 2004. január 3-án beköltözött az úgynevezett Megasztár-házba. A tehetségkutató versenyen igazi közönségkedvenccé vált és a végső döntőben a 2. helyen végzett. A verseny után a többi Megasztár döntőssel együtt lépett fel rendezvényeken, koncerteken az ország különböző pontjain. Június 5-én az a megtiszteltetés érhette, hogy a világhírű popsztár, Sting koncertjén, több mint 400.000 ember előtt énekelhetett. [...]

Most már tudunk mindent? Szerintetek minden ilyen egyszerű, ahogy mi "innen kintről" belelátunk? Én sosem mertem olyan teljes lelki nyugalommal lándzsát törni bárki mellett vagy ellen, mert lehet, hogy jövő héten megtudunk valamit, ami az egészet új kontextusba helyezi. Haszprus, nemrég beszélgettünk a Memento-ról. Na, ez ugyanaz a tészta. Szóval hogy Geszti zsidó-e, Oláh Ibolya cigány-e (Az. És?), és hogy ez himnusz-e, és az SZDSZ (akik szerintem nem a sátán földi helytartói/köpködés indul!/) hogy jön be a képbe, _nem_tudom_de_nem_is_érdekel_!
Mr. Happy Mainframe'Z mr. happy opinion of the day, provided by Operation Brainfuck


  • az a gyönyörű az internetben hogy ha valami nem érdekel akkor senki se kötelez általában hogy véleményezd
  • ha arra vársz hogy jövő héten majd hátha kiderül valami akkor semmiről se lehet véleményed. jövő hét mindig van (némi optimizmust feltételezve).

25) Futrinka (nem regisztrált)

Azért érdekes dolog, hogy van egy szép dal, egy diszkréten szolid szöveg, egy hatásos énekesnő és amikor mindez együtt megszólal magyarországon akkor ennyiféle gondolat
bukkan fel a hallgatóságban. :-(((

diszkréten szolid szöveg?
hatásos énekesnő?
nevetnem kell

nézd sHaMaLt, azt, hogy "hatásos", sajnos nem az alapján kell lemérni, hogy rád egyénileg milyen hatással van, hanem az alapján, hogy a közösségre úgy összességében milyen benyomást tesz. gondolhatod, hogy én is ezerszer többször hallgatok Steve Vai-t, mint Oláh Ibolyát, de azt el kell ismernem, hogy erre az országra biztos nagyobb hatást tett, mint Steve Vai

sajnos a kozossegre manapsag valo vilag N, gyozike es a buzera hat, nem a szinvonalas musorok/dolgok.

és ha ez nem így lenne akkor most nem olvasnánk blogokat sem. remélem nem akarja senki bizonygatni hogy a blogok a magaskultúrát képviselik/terjesztik.

pedig de

persze kié milyen...

en a szinvonalat nem kifejezetten a magaskultúrára értettem, hanem pl arra, hogy ne részeg idióták vegetatív tevékenységének audiovizuális megnyilvánulásait tegyék a képernyőre főműsoridőben a mai helyzet alapján asszem ez is elég nagy kérés, és akkor hol van még innen a magaskultúra.
blogokkal kapcsolatban csak annyit, hogy amiket én olvasok, azok többnyire hasznos vagy engem érdeklő információkat közölnek, ezért nem olvasom pl a gecibazmeg.freeblog.hu-t

wow, egy pillanattal előbb updateltem, mint shamalt kommentolt. Gyors vagyok, mint a váltóáram, vazeeee!
eddig nem olvastam én sem a fent emlitett blogot, de már gondolkozom rajta...köszi,shamalt!

gecibazmeg LOOOOOOOOL már láttam de ez a villogó háttér abszolút überel mindent

én nem láttam még részegeket főműsoridőben, remélem most ezzel óriási respectet vívtam ki magamnak az alternatív értékrendűek között.

Haszprussal ugyanaz, mint előbb, az a gyors, aki kétszer gyors, vazeeee!!
majd irok ám érdemi kommentet is, csak dp konzin ülök...

Haszp: ha az "alternativ ertekrend"-ben nem lenne manapsag nemi pejorativ felhang, akkor tenyleg
gecibazdmeg tenyleg nagyon komolyan nyomja, ki kene irnia h epilepsziasoknak nem ajanlott.

lényeg az, h Futrinkának maximálisan igazat adok, a szar hozzáállás tol el mindent. Ennél sokkal nagyobb merényletek vannak a médiában, nem ezen kéne nyafogni. Hanem például a Győzikén. _AZ_ szomorú.
a főmüsoridős részegek, az mi?(nevesitsük már)

Sham: ha a lapjára írja, már mindegy :3

Én am block tévét nem nézek. Úgyhogy ezekről a cigány, buzi és más deviáns, tehetségtelen, színvonaltalan aljanépekről nem tudok ám túl sokat elsőkézből. Az RTL klubnak nagy biznisz műsztárt csinálni egy lepukkant senkiből, meg a többi lepukkant senkinek ez van, hogy bejön, van, hogy nem. Oláh ibikéről és társairól, úgy tűnik, Magyarországon kizárólag (pozitív) szuperlatívuszokban szabad beszélni. Ez a blog azon kevés helyek egyike, ahol ez nem így van.

ez itt egy alteros blog, akaratomon kívül is. sosem gondoltam hogy egyszer alteros leszek

40) smashin (nem regisztrált)
38-as hozzaszolashoz meg annyit, hogy a tv2 nyomatja kifele ilyen aktivan a "megasztarokat".

nem mintha az RTLklubon nem "fedeznének fel" havonta 2-3 senkit, csak azoknak még jó hangja sincs. A Megasztárosoknak legalább az van. Egyébként talán még a Megasztár az egy ilyen normális kezdeményezés (a körülötte lévő sajtóvisszhang meg súlyozottan nem). Minden egyéb az igazán kiábrándító.

Bocsánat, nem szólok bele.

ezt aztán érdemes volt leírni
na topic closed
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...