Haszprus

Túraszervezés never ever

©   Haszprus   |   12e barátok

A tököm tele van a túraszervezéssel. De komolyan. Hálátlan egy célközönséggel van dolgom, az a baj.

Régen miből állt egy túraszervezés? Én nem szerveztem semmit, de tudom nagyjából. A gimit ne is említsük, ott triviálisan egyszerű volt. Gimi utáni első évben? Na ott a következőképp: emberünk meghirdet egy tetszőleges napot nyáron hogy strand, a legtöbben nem dolgoztak még, és nem voltak más baráti köreik. A meghirdetés ingyentelóról 40 sms kiküldését jelenti. Emberünktől hallottam a panaszkodást, hogy a ráta az, hogy 40-ből 20-an nem reagálnak egyáltalán semmit, és csak 10-en jönnek.

Rizikó, fejfájás? Nincs, hiszen 10 emberrel garantáltan megvalósítható a strand.

Ehhez képest hogy néz ki manapság egy bármi szervezése? Először is küldök kb. 20 embernek mailt, hogy ekkor meg akkor túra. Azonnali reakció nincs, de nem hagyom ennyiben, msn-en és icq-n még aznap megszondázom akik feljönnek netre, és hosszas csetek árán megtudakolom rendre a következő infókat:
- még nem tudom
- lehet hogy jövök
- attól függ nem kell-e otthon segítenem (wtf??? egy évben egyszer van túra bazze)
- jövök, ha leszünk elegen
- én is jövök, ha leszünk elegen, és hozok még vkit, de nem veletek megyünk és csak ott találkozunk veletek. már ha egyáltalán jövünk.

Van ember, aki fontos lenne a túrán, de lehet hogy nem kapja meg a mailt. Ez egy darab ember. Küldök hát sms-t neki. Válasz? Nuku. Zéró.

Tehát: van kb. 2-3 ember aki biztosra ígéri magát. 2-3 emberrel nem szervezünk túrát, ez nyilvánvaló, tehát kapásból a 2-3 ember se biztos. És akkor az utolsó napig remeghet az ember gyomra, hogy vajon mi a fasz lesz, jönnek-e a többiek vagy sem, lesz-e túra vagy sem, utólag beolvasnak-e neki azért amiért túrát szervezett és végül nem lett semmi az egészből.

Én csak azt nem értem miért esik olyan kibaszottul nehezére mindenkinek hogy leírja 2 sorban hogy mitől függ az hogy jön-e. Ez nem privát ügy, mivel nagyjából elég jól meghatározza, hogy milyen eséllyel lesz jelen az illető.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Én kocsmázásokat szoktam szervezni, az kicsit könnyebb, de nem sokkal. 2-3 emberrel miért ne lehetne túrázni?!

lehet, csak nem szoktunk, de én nyitott vagyok arra is ha úgy alakul. a többiek nem biztos, ill. nem tudom.

Tavaly melós gárdával (asszem 6 fő jött összesen, de szerintem kevesebbel is ment volna) felmentünk a Teve‐sziklához valamikor novemberben, s egyáltalán nem volt rossz

6 fő az totál ideális létszám, életem legjobb háromnapos táborában 6-an voltunk

én a kevés néha több elvet követem, nálam a 6-7 az a max. Ha több van, (néha már ennyinél is) klikkesedés lesz. Sztem az ideális 4-5.

persze, akár 3 fő is jó, ha mindenki mindenkivel kurvajól elvan. ha mindenki mindenkivel kurvajól elvan, akkor igazából tökmindegy a létszám.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...