Haszprus

Tömegrendezvény vs zártkörű parti

©   Haszprus   |   barátok

Meg kell mondjam, lényegesen jobban bejönnek az alacsony létszámú partik, mint a tömegrendezvények. Csak hogy értsük miről beszélek, alacsony létszám: 3-5 fő, tömegrendezvény: 10 fő. Persze attól is függ, hogy mi a program. Bizonyos létszám fölött egy sörözés például nem lesz jobb. Egy sörözés az ugye dumálás, csak nem úgy hívják. 6 vagy annál több embernek már nem-igen lesz türelme sosem kivárni, megfigyelni hogy a másik mit mond (hisz mindenki túl kicsi időszeletet kap), elkezdenek maguk közt beszélgetni, és így automatikusan visszabomlik a parti tulajdonképpen 3-4 főre, még ha az est folyamán cserélődnek is a tagok. Van tehát értelme görcsösen ügyelni a nagy létszámra, illetve egyáltalán kitűzni célul? Tartok tőle, hogy nincs, csak az emberek ezt szokták meg.

Am I right?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 5 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

A ket dolog teljesen kulonbozo. Nagy letszamu partin nyilvan nem az a cel, hogy mindenki mindenki sztorijat vegighallgassa, viszont kis letszamnal ez nagyreszt szokott mukodni. Ezert jok a kis letszamu dumalgatos, sorozgetos osszejovetelek. Nagy letszamnal pedig lehet ismerkedni uj emberekkel, lanyokkal, vagy szimplan csak flortolni, stb. Ehhez nyilvan az kell, hogy legyen eleg szimpatikus ember a tarsasagban, tehat a kozeg tobbe-kevesbe hasonlo erdeklodesu es koru emberbol alljon. Nagy letszamu bulin az is gond lehet, ha az egyes tarsasagok kozott nincs semmilyen kapcsolat, igy nincs aki bemutasson a masiknak. Vannak emberek, akik szamara ez nem fontos, viszont a legtobb ember ugy mukodik, hogy ha van kozos ismeros, akkor mindjart maskepp all hozza az illetohoz, nyiltabb lesz, konnyebb eldumalni vele, stb.
Szoval a ket dolog (tomegrendezveny ill. zartkoru parti) alapvetoleg a celjaban ter el. Csak ismerosokkel szervezett nagy letszamu bulinak azert nincs ertelme, mert sem uj embert nem fogsz tudni megismerni, sem a haverokkal eleg idot tolteni, epp a kommunikacio idoosztasos multiplexelese miatt

Igen, tömegrendezvény esetén is ismerősökre korlátozott tömegrendezvényről beszéltem.

Szerintem egy jó tömegszegsz 6-8 főnél kezdődik

Szerintem 4-5 fő az optimális. Mondjuk ennél lényegesen több értelmes ember nem túl gyakran van a környezetemben úgy, hogy rá is érnek :-)

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...