Haszprus

Történetek egy ház körül

©   Haszprus   |   life

La primera historia

Ez valamikor egy hete történt. Jövök haza, odaérek a lépcsőházunk bejárati ajtajához, kezemben nagy csomag, oldalamon táska, táskában a kulcs. Odaér a lépcsőházhoz egy 40 körüli nő is, és beáll mellém a feljáró lépcsőre.

Haszprus: Jónapot.
Nő: (semmi reakció)

Ítcsoportosítottam a csomagot, a táskát, előkotortam a kulcsot, kinyitom az ajtót. Az ajtó viszonylag keskeny, és a tetején egy bigyómechanika van, ami automatikusan becsukja. You know. És befelé nyílik, a ház belseje felé. Szóval kinyitottam az ajtót, bementem, felmentem az első néhány lépcsőn, de még magam után fogtam és nyitva tartottam a nőnek az ajtót addig, míg már biztos voltam benne hogy nem csukódik az orrára.

Nő: (utánamrikkant) Köszönöm hogy előreengedett!
Haszprus: Szívesen kinyitottam.

Tetszik érteni, a bigyómechanika miatt ilyen ajtónál nem tudsz igazából előreengedni senkit, max ha azt mondod neki, hogy nyissa ki maga előtt, vagy 200 kilóval nyomod a fekvepadot.

La segunda historia

Jövök suliból 10-kor, lépcsőházunk bejárati ajtajánál egy öreglány matat (70. életév környéke). Beállok mellé/mögé, és köszönök:

Haszprus: Jónapot.
Öreglány: (hátranéz gyanakodva) Maga ide jön?
Haszprus: Igen.
Öreglány: (gyanakodva) Mert itt lakik?
Haszprus: (kezemben az ajtónyitáshoz való kulcs) Igen.
Öreglány: Akkor azt illik mondani, mert én nem ismerem még magát.

Azzal kivette a kulcsot a zárból és elhúzott valahova.

Ledermedve álltam, nem tudtam értelmezni a szituációt. Nyilvánvaló volt, hogy megint valami hülye öreglánynak estem áldozatául, de magam sem értettem, miért gondoltam azt, hogy befelé megy, mikor ponthogy elhúzott valamerre. Amíg fel nem értem a lakásba. Hát persze. A kulcs. Kívülről nem kell bezárni a lépcsőház ajtaját, ő viszont a kulccsal babrált a zárban. Vajon miért? Az itt töltött 40 év során nem vette észre, hogy az ajtó automatikusan bezáródik, vagy egyszerűen befelé igyekezett egész addig, amíg én oda nem értem, és csak hogy velem kibabráljon, inkább maga se ment be végül?

Szóval ilyen dolgok történnek a ház körül, pedig tutira nem elmegyógyintézetben lakom.

Hadd ajánljam az Öreglány az esőben sztorit.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Az elso szitut mar en is beszoptam, csak nyannyedlival. Egyszer kivancsi lennek ki tudna -e egy kezzel tolni az ajtot arrol az oldalrol, ahol az ajtopantok vannak. Kb. 1000N erovel kell nyomni, mert nincs eleg erokar. Szoval aki ilyen miatt nyavog, arra legkozelebb ra kell vagni az ajtot! Vagy nyissa ki maganak, akkor legalabb nem neked kell a kulcselovetellel szorakoznod

Vesszenek a hülye öreglányok.

tegnap a gladiátoredzésen is ezekről a vérnyugdijasokról volt szó, hogy a százkilós drabális kollégákat hogy pakolták odébb a buszon, meg hogy tolattak rá a kerekesszatyorral. Komolyan mondom, rettegésben tartják a várost! Ha már az agressziv harcmüvészek is tőlük félnek, akkor ott sok vicc nem lehet... Aki nézett Monty Python's Flying Circust, az ismeri a Hell's Grannies-jelenetet...

Gladiátor edzés

Haszprus ez már nem az első alkalom, nem? Régebben is volt valami úgy emlékszem

Balage most nem vágom mire gondolsz.

---
Picsába lebuktam hogy newnew néven itt függök, és kimoderálni se tudom mert nem tudok Haszprusként belépni.
lol

Gladiátor edzés :|
newnew? És én vagyok a függő, baszkikám?! lolololololol!

Na jól van, letiltom a blogomat durvábban (hosts), legalábbis ma estig mindenképpen, mert mérés…

8) Neworder (nem regisztrált)
Nekem kb. egy éve volt hasonló esetem. Egy ismerősömhöz mentem, akinek tudtam a kaputelefon belépőkódját. Beütöttem a kódot, nyílt a mágneszár, és ahogy kinyitottam az ajtót (pontosabban benyitottam, mint Haszprus lépcsőházajtaja), láttam, hogy jön egy öreglány. Erre nagy nehézség árán képes voltam kívülről úgy megtartani az ajtót, hogy befelé nyomtam és be is tudott menni, de kicsit rásegített, mert annyira nem tudtam fogni, hogy teljesen kinyíljon. Meg is köszönte, aztán indultam én is befelé utána. Erre hirtelen elengedte az ajtót, az meg úgy csapódott a vadi új szemüvegemre, hogy csak úgy hullott szanaszét, darabokra a földre... A vén ku*va pedig úgy ment tovább hátra sem nézve, mintha semmi sem történt volna. Én meg mint egy hülye próbáltam összeszedni a darabjaira hullt szemüvegem (több-kevesebb sikerrel), aztán meg vitethettem magam haza az ismerőssel, mivel a -6,5-ös szemüveg nélkül csak tapogatózni tudtam... Na ennyit ezekről az öreglányokról...


Attól függ mit nevezünk függőségnek, de ha ezen nem akarunk pontosan elmerengeni, akkor a válaszom az, hogy ebben a félévben meglehetősen függő vagyok.

A reakcióidő mindenesetre tízszereződött

update: hogy témánál maradjunk, nekem ezek a vén kurvák nem szoktak beszólni szerencsére.

nemrég hallottam egy jót. (majdnem) Töküres éjszakai buszon mamesz odamegy a csávóhoz, hogy: "Fiatalember, adja át a helyét!". Srác értetlenül körülnéz, negálja, de a mammer továbbra is "adjaátahelyét"-ezik, erre megkérdi a csávó: "Miért nem jó magának bármelyik másik hely?" mire: "Mert ezt már maga bemelegítette..." LOL
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...