Haszprus

Reklámszociológia rulz

©   Haszprus   |   bme reklám

Nah, már megin a szívinfarktus határán voltam, mire bejutottam Reklámszociológia szóbelire, hatalmas reklamálásra készültem, ehelyett az első kérdése az volt hogy a dolgozatot ki írta, mondtam hogy én, ő pedig eléggé meg volt elégedve

Pesszimizmus rulz again, mert így állandóan kellemes meglepetések érnek

Azt hallottam ugyanis, hogy az internetes reklámról szóló dolgozatokat nem igazán kedveli, sőt, és persze én erről a témáról írtam, ennek megfelelően arra készültem hogy nem fog tetszeni neki, hogy finoman fogalmazzak Erre csak rátett, hogy volt egy ilyen fejezetcímem, hogy A reklámipar vége, szóval volt mitől félnem

Most, hogy túl vagyok ezen a tárgyon, engedjétek meg, hogy bátran ajánljam bárkinek, az órák szórakoztatók, a házi pedig nem túl megerőltető (bár mondjuk én kurvanagy research-öt nyomtam a témakörben, de a hallomásaim alapján erre nem feltétlen van szükség).

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 18 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

1) palacsint (nem regisztrált)
A reklámszocról írhatnál még, mondjuk wikibe, örülnék neki

Ha nem esik nehezedre bejárni akkor vedd fel, és jó lesz. Tényleg. 5 katalógus van random időpontokban, ebből 3-ban kell ott legyen a neved. (Ennek megfelelően miután az 5 katalógus lejárt, a továbbiakban kb. 10-en látogattuk az órát az addigi 1xx emberből )

Wikibe majd egyszer, talán. Addig is ide jöjjön aki infót akar, Haszprus überblog rulz

Megéri bejárni? Jók az előadások?

Attól függ mire van igény. Két előadó tartja, én Virányinál voltam. Érdekesnek érdekes, viccesnek vicces, lájtosnak lájtos. Itthon a félév során egy csomószor idézgettem a reklámszociológia tanártól, már nemtom miket. Nekem bejött. Írtam a wikire.

És a Google-ön a reklámszociológia szóra már benne vagyok a top10-ben, de lesz ez még jobb is

Tényleg, és mit tanultok rajta? Jóféle kis fogyasztói társadalom-építést? Hogyan keltsünk mesterségesen igényeket, amiket majd jó pénzért kielégíthetünk? Hogyan kell rávenni az embereket, hogy látástól vakulásig dolgozzanak olyan javakért, amikre igazából nincs is túl nagy szükségük?

Vagy éppen az ellentétét? A reklámok társadalomra gyakorolt hatásának fonákságait?

Hogy hogyan kell reklámot készíteni, milyen reklámok vannak, mitől jó vagy mitől rossz egy reklám, hogy lehet jól vagy rosszul megválasztani a médiumot ill hirdetési helyet, hogy kell jól időzíteni, célcsoport, társadalmi rétegek (Magyarországon) fogyasztási szokások szerint, stb.

A tárgy előadója asszem valami reklámcég vezetője (bár most nem találtam meg a guglival amit a múltkor igen) tehát a tárgy semmi esetre sem reklámellenes

Bazmeg, én is erről írtam. Na kíváncsi leszek vizsgára...

Hát, én azt hiszem, hogy jelen rothadó civilizációnkat elnézve a reklámipari emberkék ellen a "kézi lőfegyverek tervezése és gyártása" című közismeretin tanultak alkalmazása lehetne a legcélszerűbb...

Írod mindezt abban a tudatban, hogy a reklámszociológia szóra keresve ezt az oldalt dobja ki elsőnek a google?
Természetesen a Haszprus überblog szerkesztősége nem vállalja a felelősséget a hozzászólásokban elhangzottakért

Igen. Ennél sokkal durvábbakat is írtam már, úgy is, hogy közvetlenül lenyomozható voltam. És mi lett? Semmi.

Ja, egyszer kaptam egy értesítést, miszerint felkerültem valami fasiszta szimpatizáns személyek listájára. Ha nem a CEU-ból jött volna, már nem is emlékeznék rá.

CEU= Central European University?
Látod, NCs nem csak szerintünk vagy radikális kicsit. Ezzel mondjuk nincs semmi baj, csomó mindennel kapcsolatban én is radikálisan gondolkodom, csak ügyelek rá, hogy ne értsenek félre. A félreértéseknek az internet pedig nagyszerű táptalaja. Szóval szerintem ha élőben beszélgetnénk, sokkal simábban tudnánk kommunikálni, és nem lenne ennyi nézeteltérésünk, mert jobban körül tudsz járni valamit, vagy másképp fogalmazni, ha látod rajtam a reakciót. Erre egy fórumon nincs lehetőség, illetve én sem látom a vélemény mellé a tálalását. Például a 8. kommenteddel sem értek egyet, de ha látom, hogy ezt egy mosollyal az arcodon mondod, máris nincs gubanc. Ha meg nem mosolyogsz, akkor kérdeznék.

Na, tisztázzunk le valamit.

1. Kapok egy levelet a CEU-ból, miszerint rákerültem a fasisztalistára.
2. És erre az a reakciód, hogy még engem b*ol le, hogy miért vagyok radikális.

Tehát ezt, így? Második nekifutásra is így gondolod? :-) Biztos? :-)

Are you really sure?

Reklámszoc kirááállyyyy :-D :-D érdemes felvenni, mert nagyon könnyű :-D csak későn van s ne autókról és gyerekekről irj :-D

NCs, a Napkelet Csillaga-ban említett közismeretin milyen követelmények voltak? Beadandó? Szabadon választható közismereti? Van még egyáltalán? Csak mert érdekelne...

Azóta megtudtam, hogy van, de idén pl. nem indult.

16) silabusz (nem regisztrált)
Én is a Virányihoz jártam. Állati király. Nincs sok dolog a reklámban, amit ne tudna, de mégse nagyképű. Embernek néz minket, pedig nem mérnök. A random katalógus meg nem ciki, mert érdemes bejárni.

Asszem nagyjából jól összefoglaltad a tárgy lényegét és jellemzőit. Máig is az egyik legkedvesebb tárgyélményem a Reklámszoc.

18) kétkanál (nem regisztrált)
Én most vettem föl a reklámszocot, és természetesen a netes reklámokról fogok írni… de nem tehetek mást, van egy ismerősöm ilyen témában és nem hagyhatom ki azt a ziccert, hogy egy interjúval fényesítsem a dolgozatom… remlem azért Virányi bácsi rendes lesz. Jó fej.bár egy kicsit látszik, hogy uyganazokat a onzerv poénokat nyomja már 20 éve. De jó arc.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...