Haszprus

A filmfika vége

©   Haszprus   |   fejlesztés film

Film kategóriájú bejegyzéseket a továbbiakban nem lehet regisztráció nélkül kommentálni. A tököm tele van azzal a stílussal, amelyben egyesek elpanaszolják, hogy nem értenek egyet valamely filmről alkotott véleményemmel.

Filmekhez nem szólhatsz regisztrálatlanul, mert meguntam a névtelen mocskolódásokat. Minden filmről a véleményemet írom le. Lehet hogy nekem nem tetszik egy film, neked meg igen. És akkor mi van?

A másik újdonság, hogy most már csak akkor értesülök arról, hogy van engedélyezendő hozzászólás, ha közűlük legalább egy az az előző nap keletkezett. Így tehát éjjel 0 és 1 óra között általában lesz 1-2 frissen megjelenő komment a blogon, ill. ekkor dől el hogy mi az, ami megjelenhet, és mi az, amit nyomdafestéket nem tűrő mivolta miatt legfeljebb az adatbázisszerver szorgos rutinjai olvasgathatnak a továbbiakban.

Egyébként jelenleg engedélyezéskor megmarad a hozzászólás eredeti időpontja, ami azt jelenti, hogy esetleg észrevétlenül beolvad a régi kommentek közé. Mi lenne a helyes, megtartani a régi időpontot, vagy újradátumozni a megjelenés időpontjának megfelelően?

Update 2005. dec. 29. 16:45: az időpont update-elődni fog.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 14 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

No hat. Aza gond szerintem a filmes dologgal, hogy egyreszt, amihez nem ertek, arrol nem irok. Masreszt pedig vannak emberek, akik lehet, hogy kicsit jobban ertenek valamihez, amihez en nem ertek de irok rola, es esetleg az o kis onerzetuket bantja a dolog. Erted. Nem mocskolodni akarok, egyetertek, azzal hogy a velemenyedet irod le, de akkor talan nem ugy kene kezdeni, hogy pl. "szanalmas". Tudod, szerintem meg a [censored] a szanalmas megsem kurtolom vilagga, mert van, akinek szarul esik.

Teszem azt, ha mondjuk a King Kongrol esetleg hasonlo szinvonalu kritikat irnal, miutan leszedted ugye ingyer es megnezted otthon eppen raero idodben, lehet hogy bennem is felmenne a pumpa, miutan ketszer megneztem a moziban (!) es szinte mindent, amit lehet elolvastam rola. Van akinek tetszik, es van akinek nem tetszik. A blogjan mindenki a velemenyet irja le, de ha lehet tegye ezt olyan stilusban, hogy azzal mast se bantson meg. Nekem pl. a King Kong mindig is kultuszfilm volt es az is lesz, mar a 76 osert is rajongtam, ez pedig szerintem meg jobban sikerult. Erre ha te mondjuk leirnad ide a filmrol, hogy mi a faszt keres egy nagy batar allat a filmben, lehet hogy en is mocskolodni kezdenek. Ezek utan kivancsi vagyok, mit gondolsz a filmrol. Juteszembe, mar toltheto egy nezheto formatumban .

Ezek nem egy filmes magazinban megjelent, szakértőinek feltűntetett kritikák hanem a saját blogomon leírt vélemények. Aki ezt nem képes felfogni, az lehet hogy nekem esik valamely véleményemért. Ha az a véleményem akármilyen filmről, hogy szánalmas, akkor azt írom le. És akinek emiatt olyannyira felmegy a pumpa a seggében, hogy nekiáll anyázni, arra egyszerűen nem vagyok kiváncsi. Ez itt nem egy közszolgálati blog, hanem az én blogom, ennek megfelelően az én szabályaim érvényesek. Persze az időnként megjelenő mocskolódó regisztrálatlan hozzászólók valszeg nem olvasóim, egyszerűen csak idetalálnak google-lel. Mégis azt gondolom hogy nincs szükségem arra, hogy egy-egy idióta minden héten idejöjjön anyázni, mert ellenkezik a véleménye valamely filmről. Itt megjegyezném hogy fél oldalon kifejtett kritikára is jön anyázás, nemcsak olyan írásomra, hogy "szánalmas, pont". A jóváhagyós kommentrendszer nem a véletlen műve.

A napokban pl. a Batman Begins írásomra érkezett egy anyázás, ami azt kritizálta hogy miért számítottam az év filmjére, mikor ez csak egy popcorn mozi, és miért fikázom, mikor senki se mondta, hogy ez több lenne, mint egy popcorn mozi. Miért, a popcorn moziban hemzseghetnek a logikai hibák és a rossz effektek? Ha egy film popcorn mozinak van deklarálva, akkor az már feltétlen 10/10?

Minden esetre a modern világban ahhoz hogy az embernek véleménye legyen valamiről, nem kell sem engedélyekkel rendelkeznie, sem szakértőnek lennie.

Ne feledjük, hogy az imdb-n se kérik el az újságírói igazolványodat, mielőtt leadsz egy karót a keresztapára.

Nem emlekszem hogy vedtem volna az idetalalo eszetlen anyazokat, mindossze arra probaltam utalni, amire a multkor te utaltal nekem. Van, akit megbant az, amit irsz. Ennyi. Nem kell ezen megsertodni, mint valami kisgyerek.

The GuNN direkt gondoskodtál róla, hogy legyen egy mondat a hozzászólásodban ami miatt felkapjam a vizet. Bármi más példát is felhozhattál volna, de neked pont az kellett amiről már megbeszéltük, hogy.

Most igy visszagondolva, lehet, hogy nem tennem bele, de akkor ugy tunt, hogy azzal ravilagithatok, hogy mirol beszelek. Es azt sem mondtam, hogy nem irkalhatsz a blogodba azt amit akarsz mindenfele engedelyek nelkul, csak probaltalak kerni, hogy kicsit enyhebb stilusban is kenhetned, ha mar nem akarsz anyazokat.

Ja, írjál enyhe stílusban, különben egyesek majd ráderesztenek mindenféle bérkommentelőket. Az elmúlt órában legalább hatvan kommentet kellett kimoderálnom, szerintem megint bevezetem azt, hogy csak a regisztráltak szólhatnak hozzá, és persze én regisztrálok.
Hogy ontopic is legyek: szerintem maradjon meg a kérdéses hozzászólások eredeti időpontja, akit olyan fenemód érdekel, az úgyis vissza fogja olvasni az összes kommentet.

Igazából Balázs nem tudom hogy általában mennyit moderálsz, de egyáltalán nem csodálom ha olykor sok dolgod akad Eléggé provokatívak a bejegyzéseid

Ontopic hozzászólásrészedet viszont másképp megfogalmazva (és persze tartalmilag kicsit kicsavarva): a kérdéses hozzászólásokat eredeti időponttal csak az fogja visszaolvasni, akit olyan fenemód érdekel. Azt hiszem, ez látogatottság szempontjából haszontalan lenne, tehát a kommentek dátumai átíródnak mostantól az engedélyezésnek megfelelően.

Bár így alkalmanként kieshetnek a kontextusból (teszem azt, az adott komment válasz volt valamire). Lehet, hogy egyedi elbírálást kellene alkalmazni, vagy ismét visszahozni a kommentáláshoz a regisztráció megkövetelését, függetlenül a témától?

Igen én is ezen paráztam, de egy válasz akkor is értelmezhető, ha 10 órával később íródik Az merülhet fel, hogy 2x válaszolódik meg valami, de ez átdátumozás nélkül is ugyanúgy felmerül a rejtett kommentek miatt.

Mindenkinek egyenként a kurva anyja!
Kingkong meg kapja be

alternatív megoldásként mi lenne, ha mindenki egyénileg állíthatná, hogy a komment vagy a jóváhagyás dátuma szerint akarja rendezni a hozzászólásokat?

Nem tulajdonítok ekkora jelentőséget a dolognak. Az atdatumozassal nem marad le senki semmirol, es mondjuk nem igazan tudom elkepzelni hogy milyen kommentnel szamithatna hogy valaki fel nappal elobb vagy kesobb irta-e.

végefelé már nekem kellett rendre utasítanom a kommentolókat, amíg távol voltál. Alapvetően én sem mindig értek egyet azzal, amit írsz. pláne hogy nagyban különbözik a filmes ízlésünk, de azt tanulja már meg minden egybites júzer, hogy a blog az blog, ahová mindenki azt ír és olyan hangnemben amit és amilyenben akar!!!!!!! Aki nem ilyen kritikát akar, olvasson pestiestet, abban én még nem láttam lehúzva filmet.

"Kiváncsi vagy mit írnak a kedvenc filmedről? Olvasd a pesti estet!
Nem tetszett egy film? Olvasd a kritikát Haszprus überblogján!"
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...