Haszprus

Outlook 12 RSS integráció

©   Haszprus   |   hwsw

Outlook 12. RSS. Két iszonyat király dolog. Eddig nem nagyon szerettem az RSS-t, mert csupa olyan readerrel találkoztam, amelyik feedenként csoportosította a tartalmakat, ha akartad, ha nem (Firefox live bookmarks, ill. Sage extension). Ráadásul nem lehetett belőlük törölni, nem őrizték meg a régi cuccokat, stb, kb. semmit se tudtak.

Tegnap megnéztem az Opera 8.5 RSS-kezelőjét - az egész jó, de itt most nem ez a téma, meg nem is Operát használok.

Eddig is volt mindenféle RSS kezelő plugin Outlookhoz (igaz, én csak a napokban értesültem erről), de ezek vagy fizetősek, vagy borzalmasan körülményesek, rondák, még ha netán sokat is tudnak (pl. Attensa). Az Outlook 12 az RSS feedeket pontosan ugyanúgy jeleníti meg, mint bármely szokványos emailünket. És ebbe beleértendő a remek realtime keresési lehetőség, ill. a lista megjelenítésének teljes testreszabhatósága. A filterek is működőképesek a feedekre, beleértve az asztali értesítővel kapcsolatos szabályokat. Szóval kánaán, mostantól keményen rss addikt leszek. Nagyon nem mindegy, hogy az ember milyen olvasót használ.

Egy nem elhanyagolható probléma van még az Outlook 12 első bétájával, éspedig hogy a feedek kb. felét valami oknál fogva visszautasítja, és nem hajlandó kapcsolatot létesíteni a kiszolgálókkal. Legalábbis a hibaüzenet szerint.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nincs más hátra, mostantól csakis SZOFTVERTERMÉK-eket használhatunk. :-)


Really Simple Syndication, Rich Site Summary vagy RDF Site Summary (verziószámfüggő). bővebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/RSS_(f%C3%A1jl_form%C3%A1tum)

Az RSS-t én csak arra használom, hogy lássam, ha frissült egy oldal, de után én az eredeti helyén szeretem látni a bejegyzéseket... Valahogy nekem nem szimpatikus az RSS-ben az, hogy el se kell menni az oldalra, hogy elolvasd, amit írtak...

Egy időben én is így voltam ezzel, de mivel az Outlookban a leveleimhez hasonlóan látom a szövegeket, ezért ez egy megszokott forma, nem bántja a szemem, teljesen kellemes. Az más kérdés hogy ettől függetlenül ugyanúgy ellátogatok az olvasott site-okra, csak épp a kommentek miatt, vagy megszokásból, nem tudom.

Viszont azt is megfigyeltem, hogy ami site-ot csak rss-ben kezdtem olvasni már eleve, ott nem nézem meg a weblapot. Az rss elég.

Egy ideje én is használok RSS olvasót, kb ugyanazok a fícsörök, mint az Outlook 12, csak Linux alatt, és nincs integrálva az email olvasóba. Igazából semmi értelme: azt hittem, milyen jó lesz majd, hogy nem kell böngészőt nyitogatnom, hogy elolvassam a legújabb híreket, bejegyzéseket, de mivel minden hírben vagy bejegyzésben szokott lenni legalább egy továbbkattintható link, nem nyertem vele semmit, eggyel több dolog, amivel el lehet b*szni az időt. Ennyi erővel akár nézhetem böngészőben is ugyanazt És néha én is ellátogatok a site-okra akkor is, ha a feedje nem frissült, a franc tudja, miért. Munkavégzés szempontjából mindenesetre nagyon egészségtelen gyakorlat.

Linux alatt a Liferea-t használom, legnagyobb megelégedésemre. Windowst meg nem használok, de ha használnám, vagy beforgatnám oda is forrásból a Liferea-t, vagy a Sage kiterjesztéssel nézném az RSS-eket.



Nekem eddig a Sage tetszik legjobban, igaz olyan túl sokat nem próbáltam...


12) dvorcsak (nem regisztrált)
Enis proszaltam megnezni jol, de sajnaa rendelkezesemre allo office 12 beta nem akar feltelepulni. Regen volt kulonkiadasa az outlook-nak,most nincs a betabol?

Nezegettem, hogy mitrakjak bele az outlookba, de az egyik fizetos, a masikat nem ertem.
Pl. az attensa-ban nem lehet utolagmodositani az rss csatorna cimet, ha bena voltam es elirtam? Ez nekem magas.

Thx

blog.dvorcsak.hu

Elég valószínűtlennek látszik hogy ne lehetne utólag módosítani a címet
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...