Haszprus

A helyzet egyre fokozódik

©   Haszprus   |   bme

Most vagy elkezdek egész nap tanulni, vagy nagyon csúnya időknek nézünk elébe.

Update 15:08: Kaptok még egy táblázatot mert jók voltatok. Akit untat, az azért kapja, mert rossz volt. Magyarázat gyanánt a vastag nagybetűk jelentenek olyan vizsgát amire megyek, vagy mentem. Az apróbb betűkkel írtak csak a vizsgaalkalmak (amikre nem megyek).

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 25 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

EZ mi? Menstruációs naptár?
Vagy koksz-kúra levezető szakasza?

Haszprus úrfinak vannak jóféle kis excel táblái, amivel statisztikákat gyárt magának az életben elért eredményeiről - valahogy úgy, mintha a saját, egyszemélyes multijának lenne az ügyvezető igazgatója. :-)

Néha includál belőlük a blogjára is. Na, ez is egy ilyen excel táblának néz ki. A tábla bizonyára a vizsgaidőszakbeli eredményeihez tartozó exceltáblájának háttere. A vizsgaidőszakbeli eredményei a progress-o-meter-ben vannak, ami balra fönt kattintható. Ott látható, hogy nincs még meg annyi tárgya, amennyit a vizsgaidőszakból hátralévő idő aránya alapján elvárható lenne.

Feltehető, hogy ez a jóféle kis .xls is ezt a szomorkás kapcsolatot próbálha bemutatni. Valószínűnek tűnik, hogy a bal fölső sarokból induló piros vonal az eddigi eredményeket, míg a jobb alsóból induló a vágyakat jelképezi. Jól látható, hogy a kettő nem ér össze, ez okozza az aggodalmat.

Na?

A lényeg hogy a sötétebb pirosas színek a vizsgaidőpontokat jelentik, és hogy ezek szerint jövő héten zsinórban 3, de ami még rosszabb, hogy utána zsinórban 4 vizsgám lesz.


Ha nem múlna rajta semmi, talán azt mondanám, nem vészes.

Mi lenne, ha a hülye Excel-táblák gyártogatása helyett tanulnál inkább? ;]


Meg nagyobb esélyed lenne a jobb jegyekre, miáltal nagyobb esélyed lenne az állfinsz. képzésre, és mindenki sokkal boldogabb lenne ezen a világon ;]

Ilyenkor örülök, hogy amikor én jártam egyetemre, csak a HSZK-ban tudtam (volna) netezni. A tételeket meg kézzel dolgoztam ki, sokkal hatékonyabb volt, mint bepötyögni a számítógépbe. Igaz, volt pár álmatlan éjszakám, de megérte

Miért nem osztottad be jobban a vizsgaidőpontokat? Nem lehetett volna jobban szétszórni, mondjuk mindegyikből elmenni az elsőre.

Eredetileg jobban szét volt ez szórva, másrészt mi a halálnak menjek el az elsőre? Ez nem olyan hely hogy ha jelen vagyok, akkor megvan a vizsga... Előbb tanulni kell rá Különösen jelekre. Érdekes tapasztalat volt...

Na de haszprus!
Az, hogy mikor kezdődik a vizsgaidőszak, nem feltétlenül azt jelenti, hogy az első napján kell elkezdeni tanulni. Legalábbis én ezt a hitvallást fogom követni a következő félévtől

Nekem előző félévben sikerült ezt a hitvallást követni, idén sajna nem.

Modem szülőkhöz, naponta egy órára megkapod; DVD-ket és videokazettákat elzárni, TV-t felszámolni, Excelt letörölni, és akkor lesz időd tanulni.

...Shamalt számát kitörölni

tv nincs, a gépet pedig ma reggel már a szerverteremből is áthelyeztem anyám szobájába és most innen netezek mer nincs itthon

Shamalt száma nincs meg

Sajnos a gépet teljesen nem lehet terminálni mivel informatikusként ezen van egy csomó tananyagom is.

Akkor rugasd ki és állandóan otthon lesz és nem tudsz netezni

Már jelenleg is ez a helyzet

csak ki kell nyomtatni az anyagokat es egy kis onfegyelem kell (na meg egy normalis telefon, amivel tudsz wapon is blogolni meg kommentekre valaszolni )

Nem minden kinyomtatható, vannak állandóan frissülő segédanyagaink. (powered by wiki technology)

Akkor szóljál anyukádnak, hogy zárja a szobáját, amikor nincs otthon ;]

Vagy vigye el a tápkábelt. Egyik osztálytársamnak általánosban ezt csinálták a szülei

Nálad is minden bizonyára beválna ;]

Szerintem ezzel a 'neten van az anyag nagy része' szöveggel kicsit becsapod magad, mert van egy csomó offline anyag is (csak hogy az MI-t és a Hálókat említsem . Elég lenne mondjuk csak minden este ellenőrizni, hogy mi változott. Ne kapcsold be a gépet mondjuk este hatig, aztán éjfélig nyomd is ki. Maradna napi 18 órád, hajrá!

Viszont ezek hatékonysága elég gyenge. De tény hogy a kinyomtatás -> gépkikapcsolás utat kellene követni. Próbálom.

és mennyi idő volt annak a srácnak az általánosban, míg rájött a megoldásra és vett egy tápkábelt 200 Ft-ért?
Én úgy tanulok gépről, hogy újabban nem teszek hozzá zenét, mert rájöttem, hogy nem tudok úgy koncentrálni, és hogy kb. óránként elolvasok egy RPG-s cikket, vagy vmi hasonló szabadidős sz@rt, és akkor nem érzem úgy, hogy ez bizony taposómalom. Nagyrészt bejön, persze estére, ahogy fogy a kitartásom, inkább kettesével olvasom a cikkeket, sőt, van hogy önkényesen be is szüntetem aznapra a tanulást, ha nem tudok tovább koncentrálni. Mert akkor már minek?
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...