Haszprus

A blog dumagépei

©   Haszprus   |   bme fejlesztés

A mai tanulás helyett. Egyébként meglett az algelem, holnap netmédia, holnapután szghálók. A héten egyeztetnem kell egy netpol házitémát (blog alapú zsurnalisztika vagy valami ilyesmi lesz), hétfőre le kell adnom, kedden webprog vizsga, szerdán netpol vizsga, csütörtökön mi vizsga, pénteken korszop vizsga, és ha ez mind megfelelően sikerül (azaz összejön belőle egy 4,0), akkor utána kedden megpróbálok egy jelek vizsgát.

A lista a megfigyelőközpontban található egyébként.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 36 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

A webprog milyen egyébként? Van értelme felvenni? Lehet belőle tanulni, vagy inkább csak arra jó, hogy kapsz egy jó jegyet arra, amit eddig is tudtál?

Az eleje feltehetően olyan lesz amit eddig is tudtál, aztán jön mindenféle egyéb is Nézd meg a honlapon az "előadás pps" menüpontot, ott látod mikről van szó. Én még nem készültem rá itthon semmit, de tudom, hogy előadáson is sok új dolog volt, és még sok új dolog van hátra a jegyzetből is (bejárni csak csökevényesen tudtam órarendi ütközés miatt).

Hát bazmeg, komikszansz... És ilyen dizájnnal akarnak ezek webprogot okítani? Inkább csináltak volna valami minimáldizájnt. Ráadásul nem is valid. (Mondjuk a te blogod sem az.)

off, elnézést: erős középmezőny, király ;]

Balázs először én is pont ezt gondoltam, de be kellett lássam hogy a webprog tárgy nem kell a designról szóljon, nem célja. Viszont egy elég jó tárgy. Design != programkód.

Jól van, de a validság hiánya akkor is hiteltelenné teszi az egészet. Ha már ízlésük nincs, legalább a HTML-t csinálnák meg annyira, hogy a böngésző ne quirks mode-ban renderelje.

Amúgy te is kijavíthatnád a forrásodban a hibákat, ha majd az utolsó vizsgád is meglesz. Elég alapvető dolgokat szúrtál el benne.

Ennek a blognak a kódja irdatlan rég készült, amikor még arról se hallottam hogy mi az a validság. Nyáron majdnem csináltam egy új designt, az zsír valid xhtml 1.1 lett volna. Csak rájöttem hogy elmértem a header grafika méretét és utána nem volt kedvem tovább szenvedni vele (pedig sztem elég jóra sikerült, mai napig tetszik ). Nem hiszem hogy ennek a designnak a validdá tevésébe őrületes energiákat akarnék fektetni. De ha konkrétabban megmondanád hogy milyen "alapvető hibákat" látsz, lehet hogy lehetne tenni valamit.

De tudod mit? Február 4-ig inkább hallani se akarok ezekről a dolgokról mert még a végén kijavítom őket

Ehhehe. Egyébként ráereszted a W3C validátort, és az megmondja neked.

Februárban meg majd várom az új, valid, XHTML 1.1 dizájnt ;] És kellemes bejegyzéskonvertálgatást kívánok.

huhh, ez mar majdnem olyan ronda mint egy tagcloud

Nem, ez pontosan ugyanolyan ronda. ;]

Talán mert pontosan az is!
(jójó, tudom hogy ez kicsit ócska szóvicc volt, nah!

Nem, ez nem tagcloud, ez commentercloud ;] És tapsoljuk meg az Überblog szerkesztőjét, mert ez világszínvonalon is újítás, ha eltekintünk meglehetősen randa mivoltától.

Te Balázs miről beszélsz itt napok óta? Te nem szoktál beszámolni a blogodon történt fejlesztésekről, mint pl. állítható betűméret, új fejléc, és hasonlók? Ki mondta hogy ez világszínvonalú újdonság? Mi ez a fikázás?

A tagcloud(-kinézetű) dolgokat hosszú-hosszú hetek óta fikázom. Azt, hogy ez világszínvonalon (nem világszínvonalú!) is újítás, pedig én mondtam, mert tényleg az.

Te, jobb lenne ez az összesített kommentszám sorrendjében, ahogy eredetileg is volt; így keverve elég keszekusza képet mutat, és információtartalmát is elég nehézkes kihámozni.

A zseni átlátja a káoszt Egyébként ez a keszekuszaság most az utolsó lapletöltés dátuma szerint van csökkenő sorrendbe rendezve. Ennek értelme, hogy az egykor sokat kommentáló arcok kikerülnek a toplista éléről. Mert bár szép hogy egykor sokat tettek a lapért a kommentjeikkel, de ez itt nem a kommentmúzeum vagy mittoménmi.

lehetne a kommentmuzeum is az uj ficsor akar

na van mindkettő most, örüljetek
+2 sor

ahelyett, hogy mittoménmire tanulnál

(Ralesk kollega meg ne ugasson hanem mennyen alunni meg szabtech vizsgázni c_c)

Haszprus: örülök, köszi, de most már tanulj Utána meg csináld meg légy kedves a profilban kikapcsolható rövidítésfeloldást

Ralesk, te valami nagyon kemeny anyagot szedhetsz hogy ilyen hajnali 5kor is itt virrasztasz
en 3kor kidoltem, pedig ma nem is tanultam semmit.

Én szerintem sokkal keményebb anyagokat szedek



Shama: csak elbaszott(ul lassú(ra van állítva)) a biológiai órám

Balazs: sztem inkabb szornovekedesgatlo.

27-42 közötti kommenteknek sajnos igen kevés értelmét láttam, így odavesztek. Legközelebb igyekezzetek nem alulmúlni még önmagatokat is

Ez történelemhamisítás ;] És ráadásul most már te vagy a 27-es. Egyébként ha nincsen színvonal, azt hogy lehet alulmúlni?

Valami kellemetlen mellékhatása van a szövegládák doboznak?

Na kezdesz ráérezni Amióta ez van, igencsak megszaporodtak nálad a kommentek, és minél több a komment, annál többfelé oszlik szét a bennük rejlő értelem is ;]

Ne aggódj, nem most éreztem rá. Csak azt nem tudom hogy tervezetten, megbeszélten játszotok össze, vagy megbeszéletlenül.

Én megbeszéltetlenül meghúzódom :3

Jó az összeesküvés-elméleted Én nem beszéltem meg senkivel sem, szerintem mindenki magától csinálja.

Mi ez a popeye/herezacskó állú smiley, Ralesk?

Mindenki magától -> ez oké, akkor végülis jól műxik a szövegládák
Ha kimoderálgatom a full baromságokat, akkor előbb utóbb úgyis elunjátok hogy azt írkáljatok be és végül mindenki happy lesz

South Park minimálmjúzik a christmas poo epizódból
Happy Happy Happy, Everybody Happy

Ha olyan topicban látok meg offtopik, értelemben szűkölködő hozzászólást, ahol előtte virágoztak az ontopic érdekes/értelmes hozzászólások (és a feldobott topicnak valóban van valami értelme), akkor igen nagy valószínűséggel kimoderálom az első offoló kommentet. Oks, Romsy? Ez vonatkozik a többiekre is.

Értelmes témát ne offoljatok szét.

(Ez a kommentem pl. az XSL topic első offtopic - időközben "eltűnt" - kommentje kapcsán keletkezett.)

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...