RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Hát akkor azokat opcionálisan megcsinálod, és akkor én opcionálisan gratulálni fogok

Bar epp hazafele jovet mar osszefutottam veled, azert had gratulaljak itt a blogodon is!
Tenyleg nem hittem volna, hogy ossze fog jonni (netfuggoseg, keves evkozi tanulas, stb.), de latom sikerult meggyoznod az ellenkezojerol. Respect!
Ja, es meg valami: welcome to heaven!

Balázs Balázs: nincs jelentőségük. És innentől így leszek a tárgyaimmal. Vége minden motivációmnak Azért remélem nem esek 15 kredit alá ezután sem Azon gondolkodom, hogy a limitáló scriptjeimet azért megtartsam-e (nagyobb limitekkel), vagy dobjam ki az ablakon… Igazából… Nem tudom. Mindegy majd kialakul.

NeoXon NeoXon: köszönöm itt is

Dehogynem van jelentőségük. Minden tárgynak van jelentősége. A limitáló scriptek marhaságok, amúgy is meg bírod kerülni azokat, ha akarod, szóval szerintem dobd ki az ablakon.

Viszont folyamatosan jelzik, hogy vissza kéne fognom magam, még ha meg is kerülöm őket. Mindegy, asszem kidobom (update: dobva).



Gratula!!

Motiváció:
Örülök, hogy vége az anyagi jellegű motivációdnak, inkább élted meg kényszernek, máskülönben nem lett volna szükséged önkorlátozó technikákra.

Vajon miért van az, hogy ha pl. a webről van szó, vagy a fényképezésről, eszedbe sem jut a halogatás, vagy mesterséges kényszerek alkalmazása? Miféle hajtóerő teszi lehetővé, hogy akár órákon keresztül, akár az éjszakát önmagadtól rááldozva foglalkozz ezekkel a dolgokkal? "Rááldozni"? Ugyan, hiszen nem is áldozatként éled meg. A teljesítményed pedig messze az átlag felett van.
Hol van ez a hajtóerő akkor, amikor tegyük fel valszámról van szó?
Balázs azt mondja, meg bírod kerülni a limitáló scripteket, ha akarod.
De hogyan kell akarni? Vagyis várjunk csak, hiszen te tudsz akarni. Ahogy Yoda mondaná, megvan benned az Erő. Ha jól kiismernéd, gondold csak el, mennyivel kevesebb időd menne el tanulásra! (Most azt az időt is számold, amikor ugyan nem tanulsz, de nem tudsz nyugodtan csinálni mást, mert meg kell hagyni a lehetőséget a tanulásra.) Most elgondolod. Fú. Haszprus v2.0. Ez már olyan túl jól hangzik, hogy biztos mindjárt az következik: nincs más teendő, mint megvenni ezt és ezt.
Nem következik ilyesmi, pedig - ha használna - tuti első helyre kerülnék érte a jómunkásemberek-listán. Vagy kimoderálnál. Mindenesetre a leírtak után már nem lesz félreérthető (a mai blogresszor világban) az az egyetlen mondat, amit eredetileg a motivációhoz kapcsolódóan írni akartam:

Ideje elkezdeni egy alaposabb önboncolást!

Ajánlok is egy boncmesteri tanfolyamot ;]

Mivel a tanfolyamból közvetlen előnyöd származna, ajánlatodat úgysem tekinthetné elfogulatlannak.

Nem tudom milyen önboncolásról lehetne szó. Tisztában vagyok vele, hogy van amihez megvan az akaraterőm, és van, amihez nincs. Előbbiek számomra érdekes dolgok, utóbbiak pedig nem. Hogy ezen miként lehetne változtatni, arról fogalmam sincs.

Ellenben most, hogy szinte semmi következménye nem lesz annak, ha egy tárgyat elbukom, vagy mondjuk 4,0 helyett 3,97-es átlagom lesz*, feltehetően kb. egyáltalán nem fog stresszelni a dolog, és merem remélni, hogy ez nagyot lendít a napjaim színvonalán.

* Egy ilyen eltérés ugye senkit se stresszel? Nincs az az ember. Na hát én meg majd belehülyültem ebbe előző félév végén, mert reális esélye volt, hogy így alakuljon. legalábbis én reális esélyét láttam

gratulációk, respektációk, satöbbi.

Olyan tanulási módszer kifejlesztésére gondolok, amely az erősségeidre alapoz. De nevezhetjük megfelelő önmanipulációnak is.
Mondok egy példát. Emberünk jó képességű, hiú típus. Az ő gondolatmenetében ha csak kettest kapna, még valaki azt gondolná, azért kettes, mert nem volt képes megérteni a tananyagot. Ffffhh! Eszébe sem jut majd halogatni a tanulást. Esetében viszont haszontalan motiváció a: "tanuld meg, mert hasznos lesz majd" szöveg, illetve ennél erősebb a hiúságára alapozott motivációja.
Kérdés, hogyan lehetne a te legerősebb motivációidat cselesen átültetni a "nem érdekes" tantárgyakra.

Saját módszereimről nem nyilatkozom, mert körberöhögtök.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...