Haszprus

6. félévi órarend (38 kredit, 2 szigorlat)

©   Haszprus   |   bme történelem

Oh yeah, végre egy korrekt* órarend, egyedül kedden van lyukas órám, és ami még ennél is jobb, hogy nem nyúlik az éjszakába.

ZH-t asszem ötször írok a hétfő délutáni időpontban. Beágy házikkal a tárgyi adatlap szerint heti 4 órát kell szenvedni. Szglab6-ról nem szól a fáma, csak hogy két részből áll, egyiknél 5 beadandó (vagy beugró?) van, másiknál meg 3 alkalommal kell megjelenni. Úszást nemtom skippelem-e, végén tényleg emiatt nem lesz diplomám Kódelm problémás, jelekkel ütközik. Ennél talán nagyobb baj, hogy az adatb is ütközik a jelekkel. Nemgáz. Csak még nem tudom, melyikre kéne bejárnom. Naívan az adatbázisokról azt gondolnám, hogy nem fog gondot okozni, de ahogy az előző félévi eredményeket elnéztem, ez nem ilyen egyértelmű. (Ha van olvasóm aki túlvan ezen az adatbázisokon (márpedig van ), kérem próbálja megsaccolni hogy vajon a webhez kötődő adatbázis-manipulációs tevékenykedésem mennyiben segít hozzá ennek a tárgynak az elvégzéséhez.)

* Ezt korrektnek nevezni? Azt hiszem, lejjebb mentek az igényeim az évek során, hisz végülis 3 ütközésem van

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 42 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Enyémhez képest egész jó.

Legdurvább esetben is 4-kor végzel és ez jó. Kíváncsi leszek milyen lesz az enyém, remélem sikerül valami olyat összedobni, hogy ne legyen 50 lyukasórám!

Legdurvább esetben (hétfőn) 5-kor. Az előző évekhez képest valóban jó

Megnéztem hogy melyik évben mennyit töltöttem itthon 20-ig, órák után, figyelembe véve hogy voltak órák amiken nem maradtam ott, ill. hogy 1-2. félévben többet utaztam:
Itthon töltött órák 20-ig
6. 34 (38 felvett kredit)
5. 17 (48 fk)
4. 19 (48 fk)
3. 25 (33 fk)
2. 14 (34 fk)
1. 27 (22-30 fk)

Tehát: 6. félév roxx.

A lyukas óra nagyszerű alkalom arra, hogy valahová letelepedve tanulással, nyelvtanulással, vagy olvasással töltse az ember az időt. Egyéb napokon nem biztos, hogy rászánna ilyesmire két órát.

Az egyetem egy őrültek háza ahhoz, hogy az ember bármit is tanuljon. Én legalábbis egyszerűen nem bírok koncentrálni pl. az E épületben arra, amit olvasok. Máshol meg asszem nem nagyon van alkalmas ülőfelület (opcionálisan alkalmas asztallal).

A lyukas óra remek alkalom arra, hogy elmenjek hamburgert zabálni.

ott a pont

Na suexID eredetileg nem ezt írtad

meg persze altalaban baratoknak, ismerosoknek is ugyanakkor van lyukas ora
su: vagy meginni egy sort

Jó, de azért nem sörözhetek mindig!

na, a sok alkesz, en is egybol erre gondoltam

Shamalt Shamalt: Hát a kreditrendszerben k**vára nem.

Na suexID eredetileg nem ezt írtad

Aztán rájöttem, hogy azt mégse kéne!

Pedig úgy volt a jó, persze rossz az aki rosszra gondol, de ha azt írtad volna hogy "hazamenjek", akkor mindjárt más lett vóna

Haszprus: nalunk, igy hatodik felevben, a megallapitott fakultativ oraszam teljesitese utan szerencsere mar igen, a kotelezo eloadasok ugye mindenkinek ugyanakkor vannak, alternativokat ugye a hasonlo erdeklodesu emberek ugyanazokat veszik fel, igy lyukasorakban vagy ha ne adj' isten kihagyunk egy eloadast (ilyen persze soha nem fordul elo ) mindig talalni tarsasagot

Nézegettem a NEPTUN‐t, szerintem a mostani órarend ritka szar lett. Mármint a 6. félévesek által teljesítendő órákat figyelembe véve.

Nem nagyon vágom, Shamalt, nálatok nincs olyan, hogy keresztfélév?
Én ugye az első félévben eléggé elsodródtam, akikkel ott összeismerkedtem, azok meg az utóbbi félévekben sodródnak el mellőlem… És gyakorlatilag az összes haverom/ismerősöm totál más és más tárgyakat tanul.

van, de itt gondolom mashogy epulnek a targyak egymasra, igy nincsenek akkora sodrodasok

A könyvtár nagyolvasója elég csendes, a tankönyvolvasót mondjuk barátságosabbnak tartom. De egyszerűen szerencsés helyzetben vagyok, mert a jövés-menés, vagy egy horda zh-írás előtt álló diák zajongása sem zavar olvasás közben, feltéve, ha nem kifejezetten hozzám beszélnek, nem közvetlenül a hátam mögött járkálnak ill. nem telepednek az asztalomhoz.

na, en peldaul keptelen vagyok konyvtarban tanulni.

Én kávéházban is tudok (volt, hogy kb. két óra alatt többet haladtam az anyaggal, mint itthon két nap alatt), mindenesetre a könyvtár olcsóbb. Ha viszont nincs kedvem tanulni, akkor akár csend és nyugalom is lehet körülöttem, nem használ.

Haszprus: tanulási helyek: I épület földszinti könyvtár, vagy E szárny 3-4. emeleten a MIT tanszék előtti beülős részleg. asszem a TMIT felé is van egy ilyen. van fotel, asztal, mi kell még? én nem egyszer láttam már ott hallgatókat tanulni.
azt meg felejtsd el, hogy a webes adatbázistologatós tapasztalatból bármit is hasznosíthatsz majd adatbázisok tárgyból. kőkemény elmélet az egész, és egyáltalán nem triviális. viszont ha a SZIT tartja, akkor az összes slide fel lesz rakva netre, ergo kiválóan lehet előre/utólag tanulni.
szglab6: két fele van, egy hálózatos és egy adatbázisos. a hálózatosból gyakorlatilag elég az első alkalomra bemenni (feladatkiadás, feladatmegbeszélés - jó, ha előzetes tervvel mész oda), meg az utolsóra (feladatbeadás és bemutatás). az adatbázisos részből mindegyik laboron ott kell lenni, van beugró ÉS van házi, amit tavaly pl a labortól számított 3. munkanapon kellett beadni, ergo a csütörtöki-pénteki laborosok jól jártak, mert volt +2 napjuk (a hétvége). idén lehet, hogy nem ilyen szabály lesz, majd az Istenek Tanácsa megmondja.
webes beadórendszer van, én írtam annak idején pár évfolyamtársammal, sajna az alatta lévő Oracle backend nem elég stabil, úgyhogy néha lesznek vele parák szerintem idén is, de a javítók toleránsak - ha a rendszer hibája miatt nem tudsz valamit beadni időben, nem vonnak le pontokat a késésért.

a helyedben egyébként jelekből mindkettőre bejárnék, kódelmből és adatb-ből pedig arra az egyre, ami nem ütközik. ebből a két tárgyból a heti 1 előadás elég ahhoz, hogy tartsd a szinkront.

Thx. Pénteken tutira a jelekre fogok járni, tekintve h a kódelm nem szakiránykövetelmény. Adatb-n még gondolkodom, bár elég sokat számít h szerinted a jelekre kéne nyomulni. Én is így gondolom egyébként, viszont hosszútávon marhára sajnálom, hogy az adatb előadások felét kihagyom Na mindegy, állítólag a G@jdos könyvben elég jól benne van majdnem az egész.

Én az ilyennel óvatosan fogok bánni, nehogy beszopjam a párhuzamos ZH-kal!

Haszprus: G@jdos-könyv tényleg jó, kicsit ugyan tömör, de én pl csak abból tanultam záróvizsgára, és csont nélkül meglett.
Ja igen, ha az Ullman-Widom féle nagy vastag adatb-könyvet meg akarnák vetetni veled, szerintem nem érdemes, túl sokba kerül ahhoz képest, hogy majdnem minden benne van a G@jdos-könyvben.

Végre sikerült egy olyan órarendet csinálnom, aminél nem szól a neptun, hogy több, mint 3 óra ütközik egy időpontban

A Neptun is olyan szar, mint az ETR? Avagy az jobb valamivel?

IMHO semmivel sem jobb, és most akarják lecserélni Neptun .NET-re, tehát valószínűleg ugyanúgy webes felületű lesz, mint az ETR - eddig rendes windowsos alkalmazás volt, amit terminál szerveren keresztül lehetett elérni. Már előre félek a stabilitási problémáktól. Még szerencse, hogy nekem már max félévente egyszer van csak dolgom vele.

Hát nemtudom, nálunk az ETR-rel az a baj, hogy eléggé korlátozott a befogadóképessége. Tárgyválasztási és vizsgafelvételi időszakban folyamatosan nyomkodni kell a frissítést, hogy bejuthass a rendszerbe és az ilyen jellegű próbálkozásaidat csinos kis JS alert ablakokkal honorálja a gép.

Miért Tamás, szerinted milyen stabilitási problémák adódhatnak? Azért weblapok kiszolgálásához nem kell olyan eszetlen géppark szerintem. Vagy mire gondolsz?

Amennyiben formális nyelvekből keddenként lesz a gyakorlat, komolyan aggódnom kell a valszám miatt.
De én már csak ilyen mentsük-meg-a-valszámot aktivista vagyok.

A hétfői valszám sincs kisebb veszélyben

Pontosan ez aggaszt, hogy a hétfői előadás esetleg alapból ugrik (lásd ugyanezt a fizikáddal!), pedig pédát mutathatnál, mert nekem kedden kell 2x45 percért összesen 2 és fél órát utaznom. Egyelőre azt találtam ki, hogy nem csak 2x45 percért jövök be, hanem hozok tanulnivalót, vagy majd keddenként járok matiné-mozira/művelődni.
A keddi fony gyak a villámzéhák miatt teljesen ütheti a valszámot, de a fony előadás is elég veszélyes alternatíva.
Márpedig a valszám lényegesen könnyebb, ha "érlelődik" a zárthelyiig/vizsgáig.

Az amúgy nem fony hanem form
fony = formális nyelvek (tanrendi 3. félév, én 4. félévben vettem fel)
form = formális módszerek (tanrendben és nekem is 6. félév)
(nem én találtam ki ezeket a rövidítéseket )
Szerintem formból nincs gyak (vagy annak nevezett előadás), csak az előbb aszittem, hogy úgy tűnik tájékozottabb vagy a leendő tárgyaimat illetően mint én magam… meg is lepődtem

De most komolyan járjak be valszámra? Már nekem kellemetlen Na majd megpróbálok itthon gyúrni rá, és meglátjuk mire jutok.

Formális nyelveknek gondoltam valóban. Ha otthon gyúrsz rá, akkor viszont ne a Monostory példatárból tanulj, az jó lesz majd tudáspróbának. Közérthető, nagyszerű és az önálló tanulást jobban vezeti a Bolyai-sorozat Valószínűségszámítás ill. Matematikai statisztika kötete. A Vetier-könyvvel pedig csiszolhatod immáron biztosabb alapra helyezett tudásodat

Ezek egyike sincs meg, de meglátom mit tehetek ezen helyzet megszüntetése érdekében

Ha nem akarsz beruházni rá (a Monostory-félére szerintem felesleges), pl. szólsz nekem. Persze én is csak kölcsönbe adnám, mint a könyvtár, csak nem két hétre (többre).
Kivéve a Vetier-könyvet, mert az nekem sincs meg.

A kölcsönzésnek egyébként van egy olyan előnye, hogy a könyvet használhatod, mielőtt döntenél róla, hogy tényleg érdemes-e megvenni.

Meglátjuk, mit honnan tudok összekoldulni
Nem félsz hogy lelépek a könyveiddel?

Nem. Egyébként is pótolható könyvek. De ezt most nem biztatásnak szántam!


Haszprus: ugyanolyanok, mint az ETR-rel, az is web alapú. Egyébként meg korántsem vagyok biztos benne, hogy pl egy Delphiben írt natív Windows alkalmazás (mint a régi Neptun) futtatásához kevesebb prociidő/memória kell, mint mondjuk egy IIS-en belül futtatott .NET-alkalmazáshoz (amit asszem menet közben kell interpretálni, ha jól tudom, mert csak CLI bytekódra fordul). De majd meglátjuk, ne legyen igazam.

Most látom hogy itt is folyik a diskurzus, hát én előző félévben mondjuk direkt pakoltam be dupla-lyukasórákat hogy haza tudjak menni enni a rizscsirkét, meg nézni a Balázs-showt ( ), szóval kinek mi a jó

Kinek mi a jó...hát, én mondjuk duplalyukasban sem mennék haza, de a hiba bennem van, Csepelen lakom. Ezért nem szeretem a lyukasórákat. Azért nehéz normális órarendet összerakni, mert évközben derül ki egy csomó gyak időpont, meg hogy pár óra milyen értelmetlen. Mondjuk nekem most pont jól jöttek ki a dolgok, és úgy néz ki K,CS teljes relax lesz cserébe a H-i 8-19 és a SZ-i 10-20-ért. ?
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...