Haszprus

Jelek kereszt, fincsi mi?

©   Haszprus   |   bme

Hehehehe… Hány ember is van egy évfolyamban? Gyorsan meg is válaszolom: kb. 500-an kezdenek, de ebből egy csomóan első év után átmennek máshova, ill. lemorzsolódnak.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 15 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

A kiírt limit pedig jelzi, hogy ez megszokott jelenség.

Igazából a limitet a legtöbb tárgyból 600-999 körülre szokták állítani nálunk. Kivéve laborok. Meg valamiért a valszám.
Tavalyi jelek keresztféléven "csak" 300-an voltak. Úgy tűnik torlódás van Láttam "pár" ismerős nevet a listában

Egyébként nem értékeljük kellőképpen ezt az előzetes tárgyfelvételi időszakot, sem a magasra beállított limitet. Húgoméknál csak vasárnap éjféltől lehet tárgyakat felvenni, és "aki gyorsabb, annak jut biztosan hely" alapú a játék. Amíg nem volt számítógépes tárgyfelvétel, egymás nevét húzkodták ki a papírlistákról. Azt nem tudom, hogy az ilyen népszerűbb, vagy csak kis létszámmal induló tárgyaknál megölik-e a többiek azt, aki bejut, de végülis nem szerez jegyet a félév végére.

Jelentem a Mesterséges intelligenciát most felvették egyenes féléven állítólag 690‐en (Tade legalább is ezt mondta nekem még a félév elején) – hát hüm hüm

Egyelőre keresztre 154‐en iratkoztak fel, mondjuk…

Mondjuk gondolom ti nem állami rendszerben vagytok hanem költségtérítésesen. Hm?

A kétfajta finanszírozási mód esetében nincs különbség a tanult tantárgyak között. Tehát "ránézésre" nem tudhatod, egy csoporttársad államis, vagy költségtérítéses. Egyébként szerintem inkább az hajlamos másik félévre átcsúsztatni tárgyat, akinek nem kell érte horribilis összegeket fizetnie. (Vagy annyi a pénze, hogy ez nem szempont.)

Igen, én is emiatt kérdeztem. Én is megtehetném, hogy csak úgy dobok tárgyakat, de az 3-15e közötti összeget jelentene / tárgy.

Ralesk Ralesk: szerintem MI-t nem azert vettek fel annyian, mert annyira paras volna. Jelekhez viszonyitva legalabbis kutya fule. Ehelyett ket oka van:
1) nem szakirany kovetelmeny. 5. felevben sokan az elmaradasaikkal foglalkoznak (sot, meg hatodik felevben is jo paran), igy az MI-t ugy ahogy van ejtik, igy a felsobb evesek (esetleg mar szakiranyrol) emiatt tobben jarnak be.
2) MI-bol keresztfeleven csak vizsgakurzus van, ergo aki annyira tojt a targyra 5. felevben, hogy a zh-ja sem lett meg, az legkozelebb ujra az oszi egyenes felevben jelentkezhet csak, es ezert van az a sok (690) hallgato.

Egeszen mas: firefox nektek is update-el 1.5.0.1-re? Kicsit idegesito, hogy az osszes megnyitott ablakomat bezarta, amig a frissitest elvegezte. Illetve nem lett volna gond, ha megjegyzi oket, es frissites utan ugyanugy vissza nyitja, de nem. Nehez lett volna vajon megirni hogy igy tegyen? Vagy akkor legalabb piros betus figyelmeztetest irni, hogy vigyazat bezar mindent, es lehessen valasztani "update later"-t is.

Nekem magyar van, azt majd fél hónap múlva fogják felrakni szokásukhoz híven!

suexID suexID:
Mondjuk gondolom ti nem állami rendszerben vagytok hanem költségtérítésesen.
Kik azok a "ti"? Én már remélhetőleg nem, a többiekről nem tudok semmit A 3-15e-nek pedig örülj

Ness Ness kommentjéhez még hozzáteszem, hogy olyannyira semmi különbség nincs az államis és költségtérítéses hallgatók között, hogy ha valaki nem jut be a neptunodba, és te magad nem árulod el, akkor senki meg se tudja, hogy költségtérítéses vagy. Se hallgatók, se tanárok, se senki. Leckekönyv alapján se.

Haszprus: bocs, hogy ide irom, de a Haszprus-es hozzaszolasod alapjan itt lattam aktualisnak, mert ebben tobb visszautalas is volt korabbi kommentekre. Szoval a felvetesem az lenne, hogy nem szeretnel veletlen a blogodba a hozzaszolasokhoz elozmeny link lehetoseget tenni? Most latom, hogy eleg sok a back reference, es faraszto folyton folgorgetni, hogy elolvassam mire is vonatkozik az adott valasz.
Mivel egy hsz van, hogy tobb emberhez is szol, lehetne pl. a #num -ra linket elhelyezni, persze csak diszkreten, mondjuk sotetett szurke szinnel, hogy arra klikkelve felugorjon arra a hozzaszolasra. Mondjuk legjobban orulnek egy kulon kis javascriptes onMouseOver-re megjeleno text-boxnak, amiben megjelenik az adott hozzaszolas (legalabbis egy reszlete, ha az tul hosszu), mert akkor nem ugrana fel feltetlen a bongeszo a korabbi kommentre, es igy nem veszitene el a folytonosssagat az olvasas. Klikkre meg felugorhatna, ahogy mar irtam.
Tudom, hogy egy nagyon elkenyelmesedett juzer vagyok, de szerintem hasznos lenne, es talan nem is egy nagy etwas a kivitelezes, mert latom, hogy az egyes hsz-ekre mar amugy is meg van oldva a linkeles lehetosege.

NeoXon: Ezt a feature-t (ehhez hasonlót) az internewson már anno megcsináltam, itt viszont eddig nem volt ennyi komment, úgyhogy nem volt szükséges. Felveszem a megoldandó problémák közé. A kivitelezés egyelőre nem tudom, hogy legyen, az ugrabugrálásnál azt hiszem jobbat is tudnék csinálni, de ezen a felbukkanó dolgon még gondolkodni kell. Popup tutira (100%) nem lesz, de valami előjövő layer-féleség az előfordulhat. Rágni fogom a témát. Köszi a javaslatot.

ps. mondjuk az ugrabugrálást konkrétan marha könnyű lenne megvalósítani, sőt még egy visszaugató linket is oda, ahonnan jöttél. Asszem ez lesz. Valamikor.

update 00:38, na, NeoXon, kész, miccólás? Ilyet se láttam még máshol. (De talán van.)

ha én már a jelek keresztnél tarthatnék...


én is attól tartok...
Egyébként nem vettem fel az adatb-t, mert így is 42 kreditem van (asszem...)!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...