Haszprus

Hardver probléma

©   Haszprus   |   hwsw

Megvolt a gépfrissítés, a következő problémával állok szemben:

Bekapcsolom a gépet, 4 vinyóval, az pedig 2-3 mp-en belül kikapcsolódik. A ventik felpörögnek, nem amiatt vágja le magát. Bekapcsolom 3 vinyóval, többnyire ugyanez. Bár volt már példa rá, hogy eljutott a windows boot valamely szakaszáig, aztán resetelődött. Ha két vinyóval kapcsolom be, a gép okésan megy.

Kevés lenne a táp? Egy 360W-os chieftecről beszélünk. Szervizben rárakták a gépemet egy 300W-os tápra, simán vitte. Valamint állítólag előtte órákig futott náluk a memóriateszt a gépemen, mielőtt átadták.

Hol lehet a galiba? Elbaszták a tápomat, esetleg valami más lehet szar?

AMD Athlon 64 3500+, gyári hűtő, ASUS A8N-E, 3x80g Seagate PATA, 1x300g Seagate SATA, Sapphire X300SE 128MB, TEAC 40x CDRW, 2 hálókártya, ezek vannak a gépben. USB-ről kapja az áramot egy egér és egy billentyűzet.

Na hwsw-n is aszondják hogy elöregedtek a kondenzátorok a tápban. Reménykedjünk. Már csak az a kérdés, hogy mit csinálok amíg a tápom távol tartózkodik…

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

szerintem a tápod a lárva
kérj kölcsön valakitől egy nagyobbat, aztán próba

360w-os jónevű táp. 300w-os simán viszi ugyanezt a konfigot… és 4 hdd meg 1 cdrw nem egy nagy terhelés, a videokártya is passzív hűtésű ratyiság (vagyis keveset fogyaszt). Vinnie kéne. És ugye az is tény hogy a tápból még jön néhány vinyó tápkábel, ami azt jelzi hogy elvileg többet is lehetne még csatlakoztatni. Na de az hogy 3 vinyóval ne menjen… 5 éve amikor 3 cd meghajtóm volt meg 4 vinyóm, az akkori noname 300w-os tápom nem okozott problémát

Valamikor meglátogatom a táp beszerzési helyét, és elpanaszolom nekik a dolgot. Szerencsémre a szervizben írtak nekem egy szakvéleményt amit majd lobogtathatok, hogy másik szerviz szerint is tápcsere szükséges És most a hwsw-n is megerősítettek ebben a hitemben. Mármint hogy elöregedett a táp.

Szerintem szar a tápod A gepfrissites utan nyilvan a cuccosok mégtöbb energiát fogyasztanak és már nem bírta, ezért kénytelen volt megadni magát.

Hát szerintem bemész a boltba, veszel egy tápot, és 10 perc alatt kicseréled, nem egy ördöngősség és nem is kell nélkülöznöd a gépet

van egy 300w-os tápom elfekvőben, neked baráti áron ha esetleg kéne ;] viszont nekem egy sokkal gyengébb konfigot nem vitt, úgyhogy ha gondolod kipróbálásra is simán odaadom. (vagy csak addig amíg megjavítják a tiedet vagy akármi. írj ha segíthetek.)

Egyértelműen táphiba, ha másik táppal működött. A jónevűséggel függetlenül lehet szar.

Mefi mefi, lehet szar ugyan, de ez a cég úgy jónevű, hogy közben semmi mást nem gyárt, csak tápot meg házat. (Bár talán pár éve billentyűzetet is.)

melyviz melyviz, írok

Balage Balage, igen de a nagy kérdés hogy miért működött akkor nekik a memteszt órákig… a tápommal, az új konfigon… Új tápot meg nem veszek, nem viccből van ezen élettartam gari.

chieftec?
mert attól még hogy jónevü a tápjairól én sok rosszat hallottam ismerösi körökben, akik serverekkel foglalkoznak
(nekem mondjuk desktop gépembe egy chieftec ment elözöleg ~3 évig)

nemtom, a hwsw fórumon olyan chieftec fanatizmus van, hogy ez engem teljesen meggyőzött anno, amikor vettem (2003 március-április). rossz véleményt még nem hallottam róla.

Szerintem is jó a Chieftec. Igaz én is HWSW-s vagyok
Egyébként meg attól, hogy Chieftec, még elromolhat. Az, hogy pont a tiéd, pech
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...