Haszprus

Rekviem egy álomért

©   Haszprus   |   film zene

Asszem kidőlök. És közben hallgatok egy kis Requiem for a dream filmzenét. Ami egyébként zseniális. Bár lehet nem éppen alváshoz jó zene, mert kissé idegesítővé válik a végén

Aki nem látta ezt a filmet az feltétlen nézze meg. Jó kis sokkoló film drogo(so)król.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 21 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nagyon dúrva film. Meg kéne szerezni. Én középiskolában láttam, de megmarad örökre. Főleg a viss-ek nagyon jók. Viss=két vágás közötti hiperdinamikus kis valami. Néhány frame. Pl pupilla tágulása, vagy vér áramlása az erekben...

Nem rosszak de sztem a film a végétől lett überbrutál (überjó). A sorstól ami a szereplőknek jutott. Amihez persze alapos előkészítés kellett.

Ez? Ne röhögtössél már, geci rossz volt, életemben nem láttam még ilyen szar filmet. Alig bírtam végig nézni, csak azért néztem végig, hogy tudjam már meg mi lesz a vége, ha eddig szenvedtem vele.

Valami baszott módon idegesítő az egész film, mind a zenéje, mint a karakterek, legfőképen az öreg nyanya meg a kis kurva barátnő. Kellett nekem megnézni.

Megnéztem újra, még mindig durva Pótolja mindenki, aki nem látta.


Nincs az a pénz amiért megnézném megegyszer ezt a szart

ejh bazz.. hát jókedvem nem lett tőle annyi biztos..

8) gombiii (nem regisztrált)
engem naon +fogott...még a nyáron láttam de azóta is élénken él bennem!!

9) JmC (nem regisztrált)
Szeretem mikor mikor mindgi vannak olyan emberek, akik elégtelenkednek, sőt szinte csak azért mert mindenki más meg van elégedve. Belőled Balage egy 12 éves kisfiút nézek ki, akinek csak most kezd szőrösödni, ha nem érted a film lényegét attól még nem kell itt flamelni. Mocskos jó film, szinte egy remekmű. Én először csak a zenéjét hallottam meg valahol, rögtön lekötött, Addig kutakodtam míg meg nem találtam a filmet

Igen, én először betépve néztem végig, nem is emlékeztem belőle semmire

11) Viky (nem regisztrált)
Szerintem még egy ilyen film nincs ami ennyire valósáhűen mutatja be a drogosok életét.Mindegyik szereplőnek a drog lett a végzete,csak nem mindegy hogy milyen formában->a 3 fiatal csak magát okolhatja,a srác anyja pedig nem is tudott róla hogy függővé tették az orvosok!Egy kicsit unalmas lenne ha nem dobnák fel azok a pár másodperces bejátszások.Nekem nagyon tetszett!!!!

Na, én most néztem meg. Wow. Na, ez is nagy hatást gyakorolt rám. Pár nüansznyi kis hülyeségtől eltekintve (a kajamániás mama, akinek az alakjáért a fél magyar nyugdíjastársadalom odaadná a fele királyságát) tökéletesen volt megszerkesztve, levezetve. A zene is pontosan ült, az effektek is elérték a kívánt hatást. A hitelességről egy drogost kéne ugyebár megkérdezni... Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy nekem hitelesnek tűnt.
Az is érdekes, hogy ennek a filmnek nem kellett nagy neveket durrogtatnia, talán egyedül Jared Leto volt ismerős, de szerintem ő is későbbi filmekből.
Az tetszik benne, ami a Trainspottingban nem. Az a film öncélúan gusztustalan, és úgy próbál sokkolni. Pedig úgy könnyű. Így, elegánsan nehezebb, ahogy a Requiem teszi. Nem undorító (legalábbis a Trainspottinghoz képest sehol nincs), nem ijesztő (hűtőszekrény a legparásabb benne), még csak nem is meglepő igazából (minden fordulat hosszasan fel van vezetve), mégis összeszorul a szíved/gyomrod a végére. Én a 9/10-et simán rámondom.
JmC Mi köze a szőrmennyiségnek a film megértéséhez? (költői, nyilván tudom mire célzol) Ő öncélúan beszólt a filmre, Te ugyanolyan öncélúan szólsz be neki. Mi a különbség? Ehh, mikor jönnek már rá az emberek, hogy először meg kell próbálni normálisan beszélni egymással?

mainframe: nekem speciel a Taxidermia óta már semmi nem gusztustalan, a Trainspotting ahhoz képest tiszta, mint a frissen hullott hó (Lehet, hogy írok róla majd pár sort, de nem biztos).

mainframe Azért vannak ott nagy nevek
A mama Ellen Burstyn -> the exorcist, a két film közti 30 év ellenére eltéveszthetetlen a mosolya… (én az exorcistot láttam később, abból is asszem csak részletet, de épp láttam őt mosolyogni, arról ismertem fel)
A csaj Jennifer Connelly -> amellett hogy milyen jó nő már, a beautiful mind, hulk, dark water, igaz ezek későbbi filmek
A feka srác Marlon Wayans -> egy csomó vígjátékban szerepelt, leginkább scary movie, ladykillers, white chicks, little man (ez utóbbit még nem láttam de majd). Mivel a Wayans testvérek egyike, ezért ezekben a filmekben nemcsak szerepelt. Igaz ezek a filmek is mind későbbiek.

Hát ez az, majdnem mind (jó, Exorcist nyilván nem) későbbi. Akkor ezek az emberek nagyjából newcomerek voltak. Igaz, a csaj ismerős volt, de nem ugrott be.
Az idős hölgy egyébként szerintem a legjobb alakítást nyújtotta a filmben. Egyrészt mert sokféle állapoton át kellett vinnie a szerepet, másrészt mert a legapróbb részletig annyira durván hihető és szívszorító ahogy csinálja, hogy jaj...
Tamás Írj róla, plz, engem érdekelne róla info, bár nem tervezem h mostanában megnézem. Csak hogy ne legyek tökhülye, ha szóbajön a társaságban. (Well, that actually happened...)


17) Aaliyah (nem regisztrált)
Én nem drogozom,de a film tanulságos volt és mélyen érintett! Leginkább a vége és az,hogy a sors milyen játékos kegyetlenséggel végez áldozataival. Mert ezt teszi a kábítószer. Annak az illetőnek (Napkelet Csillaga) pedig,aki betépve nézte meg és nem emlékszik a filmre: GRATULÁLNI TUDOK!


19) frogy (nem regisztrált)
Az egyik kedvenc filmem. Végre egy film,ami mond is valamit (jobbanmondva ordítva suttog...)! Persze,aki nem elég érett,hogy értékelje,annak nem kell megnéznie,de aki már úgy érzi eléggé felkészült a sokkra,az feltétlenül nézze meg (szerintem).

Szerintem is nagyon jó, párszor (4-5) megnéztem betépve, akkor is nagyon nagyot ütött. Mostanában néztem meg tisztán és még mindíg eléggé szíven ütött, nem csak a drogok miatt, hanem attól is, hogy mikre nem képesek az emberek, hogy megszerezzék azt. Nekem csak 1 valami nem tetszett a filmben (pontosabban nem is a filmben ) az a szinkron. Hihhetetlen módon elcseszték azzal hogy élettelenül adták a hangjukat mély érzésű és komoly dolgokhoz… Egy a lényeg le a kalappal a készítők előtt

Hát ja készen sokkal másabb a film… józanul eléggé elveszi az ember kedvét a drogoktól..
De amúgy szerintem ez az egyik legjobb film..
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...