Haszprus

Szép URL-ek

©   Haszprus   |   fejlesztés

Elkezdek áttérni szép url-ekre. Lassan. A processz nem a legkönnyebb, mert sokmindent át kell írni, és szokásomhoz híven félkészen már publikálom a dolgot. A Haszprus überblog fejlesztésében ugyanis nem vesz részt tesztszerver, ráadásul kapásból szerverre mentem a fájlokat, pillanatnyilag a saját gépemen nincs is php meg semmi hasonló, úgyhogy az átmeneti hibákat tapasztalni fogjátok, ez van, nem izgat, az überblog nem egy éles projekt.

Egyelőre a bejegyzések kapnak https://blog.haszprus.hu/bejegyzes/(b-azonosito)/(b-cim)/(oldalszám) címet. A régi címek is működnek, a későbbiekben 301-es átirányítást kapnak, feltehetően. Az oldalszámnak egyelőre csak az üzenőfal esetében van jelentősége, mert csak az lapozható.

Ha komolyabb működésbeli hibát tapasztaltok, azért szóljatok. A képek egyelőre nem jelennek meg az alkönyvtárakban, erről tudok. (megoldva)

Ja egyébként nem biztos hogy így marad a bejegyzések címszintaktikája, igazából van erre egy sokkal ötletesebb megoldás is (/év/hónap/nap/b-cím, mint a cloneshiten), amivel egy picit többet kell melózni de megéri, az eredmény szép és használható. Hosszútávon megvalósítandó.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Az ékezetes karaktereket miért köt

nemtom nálad-e a hiba, de az ékezetes betük furán jelennek meg, és a grafikus smileyk sem müködnek, úgy nézem...

a karakterkodolassal vannak problemak.
ev/honap/nap/bcimmel az a gond, hogy az alapvetoen id alapu bejegyzesazonositast at kellene irni bejegyzescim (illetve urlizalt bejegyzescim)-alapura. (legalabbis nalam)

Tudom hogy vannak problémák, majd elmúlik.

A cím alapú azonosítás egyáltalán nem nehéz ügy, beteszel egy plusz mezőt - vagy még azt se muszáj, ízlés kérdése - és kész. Egy napon belül meg csak nem írsz két azonos címü bejegyzést...

hat vagy ha igen, akkor az admin benyom utana egy -2 -3 -4 stb-t
egyebkent nem a nehezseg a gond, hanem a lustasag

rewritemod, vagy mivel?

mod_rewrite-ra nincs mód a szerveren sajnos, helyette a weblabor által leírt 404-es hibakezelő lapot alkalmazom.

hu, ez picit korulmenyes modszer.

És vajon mennyire szeretik a keresők a könyvtárszerkezetnek látszó lekérdezési stringet? Pl. oldal.extra.hu/?/cikkek/2006/04/15/a-cikk-cime/ (a /?/ a /index.php?/ rövidítése). Én ilyesmit szoktam használni, mert az extrán más lehetőség nemigen van, se az ErrorDocument, se a mod rewrite, se a kiterjesztés nélküli file php-értelmezése nem ment (ez utóbbi úgy nézni ki pl., hogy oldal.extra.hu/cikkek/2006..., ahol a cikkek valójában egy kiterjesztés nélküli php file, amit a php értelmezne is a ForceType direktívával. De sajnos ezt sem sikerült megoldanom :-(.). Még olyan buta rendszert tudok elképzelni, ahol a cms-ed minden alkalommal legyártja a könyvtárat a megfelelő helyre és tesz bele egy index.php-t a következővel: include(/processor.php); - ez elvileg működik, de nagyon buta megoldás. Egyéb ötletek?
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

neved:

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...
usernév ::
jelszó ::