Haszprus

Szép URL-ek - 3 - kompatibilitás

©   Haszprus   |   fejlesztés php

Nos, 404-es errordoc esetén az apache nem adja át az url-paramétereket a php scriptnek (azaz nem jön létre se a $_REQUEST, se a $_POST, se a $_GET tömb), ez értelemszerüen problémákat okoz a meglévő scriptekben.

A $_GET pótlása nem túl körülményes. (Illetve én a $_REQUEST-be írom, mert azt használom.)

$tmp_request_parameters = explode('&', $URI);
foreach ($tmp_request_parameters as $trp) {
   $t = explode('=', $trp, 2);
   $_REQUEST[$t[0]] = $t[1];
}

A $_POST-ra egyelőre nincs ötletem.

Ami pedig még jó lenne, hogy pl. egy form az elküldendő adatait az url-hez szépen /.../ formában írogassa hozzá. Valszeg előbb-utóbb erre is sort kerítek, a megoldás gondolom valami script lesz, ami a form adataiból egy window.location változtatást visz véghez submit helyett.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 5 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Azt hiszem van valami limit URL hosszra.. ill a form-ot submittolhatod csúnya url-re is ám, nem fog senki ezért csúnyán nézni az oldalra

Ha már ilyen php dolgokról van szó, akkor az lenne a kérdésem, hogy ismersz netalántán olyan phps függvénygyüjteményt amivel lehet vonalkódokat készíteni viszonylag egyszerüen(amit majd rárakok egy pdf-re Fpdffel)?

én nem ismerek, de és a google suggest a barátod, mert kilistázza még a további leggyakrabban előforduló kereséseket valamint az azokra várható találatok számát... tessék használni a google suggestet (van firefox extension is)

ja vágom, csak egy ilyen szóbeli ajánlást is igényeltem

Barcodes na egy ilyet kerestem igazán, mivel én fpdfet használok
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...