Haszprus

Bringa első megközelítésben

©   Haszprus   |   bringa

Kb. fél éve újra időről időre eszembe jut, hogy kéne venni valami bringát. Valami össztelós montit. Most éppen egész tartósan - napokig - így gondolom. Nem nagyon vannak megalapozott elképzeléseim, és nem is kenem a témát. Egy valami tuti. A Scott Ransom bringa szép (legalábbis a weblapon). Árát nem láttam*. Valszeg nem az az árkategória, ami szóba jöhet De attól még szép. És ügyes. Ügyes dolog a kormányra tenni egy kapcsolót, ami a teleszkóp útját állítja a kedvednek megfelelően zéróra, 90 mm-re, vagy 165-re.

Update 05:39: utánanéztem, valami 1,5m

Az a probléma, hogy eddig még nem sikerült találnom egyetlen épkézláb site-ot se magyar árakkal, úgyhogy gyakorlatilag vak vagyok. A bicikli.lap.hu egy kalap sz**. Vagy lehet hogy a téma nem generált normális site-okat, nem tudom.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 17 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nekem volt valahol egy jó oldal, majd előkerítem, nem tudom hova mentettem a búkmárkot.

Scott Ransom, ehhe, kicsit jól nézi ki magát.

apro.bikemag.hu
szerintem ha van a közeledbe valami bringás arc, érdemes vele elmenni megnézni egy jobbfajta használt bikeot
össztelós meg szerintem full felesleges neked
nemhiszem hogy dhznál, ellenben nehezebb, és drágább
165mm telóút meg szintúgy loál, azért bebaszna ha elsőre beugranál olyan letöréseket, amihez több mint 80-100mm kell

Bringás szaküzlet a közelben? Nem megoldás? Nekem segített anno.

Vettem a fáradságot és végignéztem az összes bicikli.lap.hu által linkelt Bp-i bringabolt site-ját. No komment. Teljesen kiábrándító, talán max 3-4 site van ami egyáltalán használható, ezek közül jól néz ki 1 vagy 2.

5) Bicajos - de nem Tutajos! :-) (nem regisztrált)
Inkább menjetek és vegyetek még egy csokoládét! Attól boldogabbak lesztek mint a bringára elvert sok ezer forinttól. Ti nem bicajozni akartok hanem majomkodni! ,,Figye öreg mos vettem 150 ezeér egy tök állat pözsó vázat. Ja talá kerék is lesz bele 200-ér. Aha meg a telós eső villa is belefér 120-ba vazze. stb.. Ja efeejtettem! Bukósisakot véletlenü se vegyetek me az nem elég dizájnós - meg minek is miko csak tologatni akarjátok a cingát?
Maradok tisztelettel: Bicajos - de nem Tutajos! :-)

Bicajos, érdekel a problémád, ezért légy szíves fejtsd ki bővebben az alábbi email címemre:

panasz@sohivatal.com

Egyébként igazat adok neked, bringázásra a tesco bike a legalkalmasabb mert az a legolcsóbb, minden ami afölött van, felesleges luxus és gizdulás, különben se használja ki a fene se. Vagy úgy gondolod hogy azért nem a tesco bike a tuti, hanem valahol picit följebb van a határvonal, de hogy pontosan hol, azt majd te határozod meg?

A Sóhivatalnak nem hu.sohivatal.com a címe?

Egy időben egyébként valóban létezett a sohivatal.com, volt rajta egy ilyen textarea is panaszbeküldő formnak

lol, a srac inkabb kommentalgatna Matula bacsinal

10) Bicajos - de nem Tutajos! :-) (nem regisztrált)
Sziasztok! :-)
Matula bácsinál sem regisztráltam - de nem is ez a lényeges :-) A sohivatal.com - mert kereskedelmi - már megszünt. Hivatalnak meg minek írni - ott úgyis csak lehülyéznek! :-)

Hozzávetőleg 37 éve ,,bicajozgatok'' ,,néhányszor sok'' :-) km-t megtettem már tehát
gondolom van elég alapom nyilatkozni - hozzászólni stb. Túrázgatni is szoktam - néha
kitévedek földes utakra is. Persze a lépcsőkön és a padokon nem szoktam bicajjal
közlekedni, mert ennyiből a falba a szöget is laptop-pal verhetném be. Alkalmas rá az is! :_) Csak kalapácsnak kicsit drága lenne :-) Ezenkívül méteres magasságokból sem ugratok le mert ahhoz nem kell bicaj.
A családomban is volt aki bicajmániákus volt de aztán letett róla, - vett a bicaj árából egy kocsit - azóta inkább mással foglalkozik. :-)

További jó kerékpározást! :-)

Bicajos, fogadd őszinte részvétem.

12) Hidden (nem regisztrált)
én lassan 3éve trialozom...nekem bejön
sztem is hülyeség megvenni sok száz ezer forintért a kerót amikor elmész vele kb boltba
ha veszel kerót akkor azt a célnak megfelelően vedd...akkor vegyél chopper biciklit..designe-os naon és furikázni tökéletes

Értem skacok, akkor folytatás itt. Egyébként elmúlt másfél hétben 5x kerestem fel Hűvösvölgyet, pedig nincs az erdőben semmi bolt, asszem.

Szánalmas fasz- és seggfejek, öröm visszaolvasni ezeket a kommenteket (Bicajos - de nem Tutajos! :-), Bicajos - de nem Tutajos! :-), Hidden) annak tudatában hogy végülis mire és mennyit használom a bicajt.

Maximálisan sajnálom hogy nem tudok videóra venni egy zúzást a normafáról lefele, például.*

* meg fogom nézni a régi kompakt fényképezőm kormányra erősítési lehetőségeit, aztán hátha tudok valami kis felvételt (40 mp max ) mégis produkálni… (elég tré minőségben ugyan)

Hát azért még kurvára nem érte meg, hogy 1 hónapot kihúztál vele. Majd ha 2 év múlva is tekersz heti 5-ször 6-szor, majd akkor jöjjön ez a hozzászólás.

Ha elmúlik is az újdonság varázsa, ez a gép akkor is alatta lesz. Eleinte nekem is fenekem alá nőtt, aztán ez enyhült ugyan, de megmaradtam alapvetően bringásnak.

Ha ez tetszett és belefért a büdzsébe, akkor totál mindegy, hogy esetleg a gép többet is elbírna. Fordítva sokkal inkább gáz. Nem egészséges egy lejtmenetben megnyeklett gép.

Milyen 1 hónapot, Romsykám, 1 hét híján 2 hónapja tolom orrba-szájba, ennek az első fele a vizsgaidőszak alatt volt.

Lehet hogy 2 év múlva nem fogok heti háromszor-ötször lejönni a Normafáról, de ahogy maKACS mondja, ha vettem volna egy tescobájkot (ami már volt tképpen), azzal egyszer se jöttem volna le onnan, legalábbis tökig behúzott fékek nélkül és/vagy egy darabban. Ha egy erre alkalmatlan gépet vettem volna, azt már megtapasztaltam, hogy két hét alatt elment volna a kedvem az egésztől. (Az első két hétben ugyanis nem mentem terepre, csak a városban erre-arra, és a második hét végére kezdett pokoli unalmassá válni. Akkor jött az erdő.)

Aki vesz egy 2 millás autót attól megköveteled hogy 20 évig heti 6x vezesse, utána mondhatja hogy megérte? 20 millás autót már 200 évig kell vezetni heti 6x? Nc.

A fikázóember szerepeddel meg szakíthatnál már.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...