WiZARD

iPod - Invisible Shield

©   WiZARD   |   hwsw zene

Februárban USAban vettem egy fekete iPod nanot. Nagyon szép új állapotában, karcmentesen, de minden azzal volt tele a neten, hogy milyen könnyen karcolódik, így egyből vettem egy bőr tokot is hozzá. A bőrtok jó, mert ütéstől is védi valamennyire, meg nem is karcolódik, viszont 2x olyan vastag azzal, mint nélküle, és az Ipod szépségét se mutatja meg, de minden cuccomra nagyon vigyázok, gyűlölöm ha karcos valami, így maradt a tok. Neten bukkantam az Invisible Shield nevű cuccra, ami egy vékony átlátszó öntapadós fólia, direkt ilyen kütyükre. A gyártó állítása szerint nagyon strapabíró, nem lehet megkarcolni, széttépni... Nagyon magabiztosak, hisz örök garanciát vállalnak rá, és cserélik, ha mégis megkarcolódna. Állítólag az amerikai hadsereg részére fejlesztették eredetileg a fóliát, hogy a helikopterek rotorját megvédje mindenféle külső hatástól. Természetesen továbbfejlesztették a fóliát, öntapadóssá, és egyben nyomtalanul eltávolíthatóvá tették. Túl sok cikket nem találtam róla, de úgy gondoltam megér 1 próbát, így megrendeltem.


A weblapon ezerrel hirdetik, hogy ingyenes a szállítás, gondoltam csak Amerikában, de a fizetésnél ért a pozitív meglepetés, hogy ide a balkánra is ingyen postáznak. 10 nap alatt meg is jött a csomag, a postásnak biztos nem tetszett, mert nem nyúlta le, pedig biztosítva se volt. Lehet hogy a vámmosok számára rátett matricán álló 20$ értékmegjelöléssel úgy volt, hogy biztos valami szirszar van csak a borítékban. A csomagban a fólia volt, meg egy kis flakon lötyi, ez szükséges az installáláshoz. Elsőre nem a legszimpatikusabb megoldás, az ahogy fel kell tenni, de ez van, hajrá. A lötyivel be kell spriccelni az iPodot (kb úszott az egész), és a fóliát, majd rá kell tenni az iPodra, így nedvesen még csúszkál rajta, könnyű pozicionálni. Ha sikerült a pontos beállítás, akkor valamivel ki kell nyomni alóla a vizet, és a buborékokat, egy plasztikkártya tökéletes a célra. Ugyan ezt a műveletet az iPod másik oldalán is végig kell csinálni (2 részből áll a fólia), a széleit lehajtogatni, majd 24 órát száradni hagyni. Állítólag nagyon jól ráragad, de nyom nélkül leszedhető, és újra felhelyezhető. Persze ezt nekem egyből ki kellett próbálni, így 1 óra száradás után lehúztam az egyik oldalról a fóliát, tényleg jól tapad, nagyon nehezen jött le(pedig még teljesen száraz se volt), ha nem hirdették volna, hogy széttépni se lehet, akkor féltem volna, nehogy szétszakadjon leszedés közben. Nyomtalanul lejött a cucc, és tökéletesen újra fel lehetett rakni

Tegnap reggelre szépen meg is száradt, egész jól néz ki, nem nagyon zavaró a fólia, sőt messziről nem is látszik, de közelről megnézve azért látható. Először félve elkezdtem karcolgatni ezzel-azzal (hegyes olló, csavarhúzó...), majd egyre erősebben nyomtam rá, de nem sikerült megkarcolni. Még egy kicsit próbálkoztam, volt hogy örültem, azt hittem végre sikerül elrondítani, de fél perc után az öngyógyuló (tényleg így hirdetik) fólia karcmentesen pompázott. Nem szoktam hinni az ilyen csodacuccokban, amit nem lehet széttépni, és nem lehet megkarcolni, és örök gari van rá, és öngyógyul, nagyon jól tapad, de nyomnélkül lejön, meg katonai fejlesztés, intelligens űrkorszakbeli nanotechnológiás, stb... De úgy tűnik, hogy ez tényleg úgy működik, és azt nyújtja, amit ígérnek. Fura volt a csupasz iPodot zsebrevágni a kulcsok közé, de nyugodt voltam, ha a karcolási próbáimat kibírta, akkor a kulcsok se okozhatnak gondot. Remélem nem kell többet írnom róla, mert csak akkor tervezem hogy ismét erről írjak, ha valami gáz lenne vele (karcos lesz, magától lejön, elszakad, stb... ezek pedig mint tudjuk nem fordulhatnak elő, bár Murphy szerint úgyis mindegyik bekövetkezik). Élőben sokkal kevésbé látszik, hogy rajta van, mint a képeken...

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nagyon allat!
Es hogy adjak ez az Invisible Shield-et? Elore megadott meretre vagy lehet rendeleskor kerni, hogy mekkorat szallitsanak neked? Nekem a telomra jonne jol egy ilyeln, de nem egeszen ertem, hogy egy kagylo telefonra hogyan es hova lehetne ezt felragasztani. Jol sejtem, hogy az aljara es a tetejere kerulne csak egy, es az oldala tovabbra is sebezheto marad? Vagy ezt az eleken meg lehet hajtani?
Ha mas nem, a kijelzore erdemes ilyet tenni, mert azzal mindig gond szokott lenni. A kagylos kivitelnel a gombok, sima telefonformanal meg a zsebben levo cuccok osszekarmolhatjak.

Update: ajj, most latom csak, hogy megadott termekekhez adnak csak, es ott Motorola Razr szerepel, nekem pedig masik Motorola modellem van...

Nezegettem a regisztracios urlapot, es nem jottem ra, hogyan lehet fizetni. Kuldenek csekket, amit befizetsz, s utana kuldik a csomagot?

ne a regisztrációs űrlapot nézegesd, hanem a vásárlást, és a végén bankkártyával fizetsz.

Megrendeltem, megjött, feltettem és tök jó

Egyébként PDA-hoz meg fényképező LCDhez vettem.. simán jó.. (bár az egyik ApplicationSolution üres volt!!)

No, ezzel a karcallosaggal vitatkoznek. Nekem legalabbis sikerult mar tobbet is raaplikalnom.

6) Kovika (nem regisztrált)
Hali én most tervezem hogy iPodot veszek és ez eléggé jó cuccnak tűnik.Az oldalon van pár video is ami mutatja mit bír stb...namost tudom nem mai a cikk de az oldalukon az van hogy most 25 dollár ami nem drága sztem ezért még mindig.Azt is irják hogy ajánlott az a lötyi vagy mi.A cikk írója azt irja neki adtak hozzá.Másik kérdésem pedig az hogy ha ez rajta van akkor a click wheel ugyanugy működik??Szval ugyanugy tudom használni a görgetőt is??

igen, elvileg ugyan úgy használható.. van fönt az oldalukon egy video amin megnézheted, hogy kell felrakni.. azon látszik, h külön darabokban van a shield azon a részen..

8) Kovika (nem regisztrált)
Hali! Ezt most nem értem...az oldalukon én nem találtam olyat hogy pl. kiszedi a csomagbol és felrakja csak ilyen teszteket...esetleg link?? A másik hogy mivel most hoznak nekem USAból iPod videot és ugye ott lehet rágravíroztatni,namost ha én ezzel élnék akkor is működne ez a cucc? ragad rá ugyanúgy??
Hány darabból áll az egész cucc? jah és kérdeztem még anno hogy adnak-e hozzá lötyit mert az oldaon az van hogy ajánlott cucc vmi két flakon lötty...az csak pót lötty lenne?Előre is kösz...bár elég bonyolultan fogalmaztam

9) Kovika (nem regisztrált)
Nah az van hogy böngésztem még egy kicsit azt az oldalt és hát az az ajánlott vmi az karceltávolító szval azt benéztem és pár képen látszik hogy tényleg darabokból áll...maradt még a kérdésekből, hogy a gravír jo lenne-e??Az egész iPod-nak úsznia kell a felrakós spray-ben?? Ha rendelek megtudom végülis de szeretnék előrelátni ...a másik hogy tudom kifizetni a legegyszerűbben?

nyomnélkül lejön
Ezt a feature-t próbálta már valaki? Én is vennék egy ilyet a MacBook-omhoz, amint megjön a cserefedél, csak ha esetleg később megint garanciális para lenne vele, nem rajonganék érte, ha a szervizben emiatt kezdenek majd kötözködni... Jó lenne tudni, hogy tényleg olyan könnyen eltávolítható-e.

Kovika ShieldZone - Home of the iPod Screen Protector: Installation

Kovika igen adnak hozzá lötyit, a nagyobbakhoz lehet többet is.. nekem a viszonylag kicsi PDA védőmhoz 1 flakonkával volt.. + még egy flakon a fényképező LCDjéhez vett LáthatatlanPajzshoz.. ami üres volt.. sztem annyit állt raktárban, h elpárolgott

Gravírozás sztem nem para, ha nem a szélén van vhol.. mert ha teljesen lefedi akkor tapad eléggé ahoz, hogy az a pár mm^2 ne számítson..

Tamás nem, szerencsére még nem próbáltam..

egyébkén pár apró karc megjelent azóta rajta.. de nem zavaró.. meg köze nincs ahoz a kikopáshoz amit gagyibb fóliákkal lehet tapasztalni ennél akár kevesebb idő alatt is..
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...