RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 14 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Na, mit tudtok ebben a témában produkálni?

nem vagyok sikeres, de azért írok kommentet, mert az jó dolog. Tehát nincs hatással a kapcsolataimra semmi sem.

És a sikertelenség hogy van hatással a kapcsolatokra?

Sikeresnek lenni jó? A legjobb. Komolyan.

Sajnos nem tudom, mert mindig sikertelen voltam eddig

Dehogy. Egy időben news.hu/internews szerkesztő voltál Ez már garantáltan életed csúcspontja marad, bármi is jön ezután.

Sikeresnek kell lenni, de nehéz megtalálni azt az utat, ahol az üzeleti/tanulmányi siker nem megy az emberi kapcsolatok rovására. Kinek ez a fontosabb, kinek az, gondolom.

A kapcsolatoktól elvont idő miatt? Az irigység megjelenése miatt? A talpnyalók feltűnése miatt?

is-is-is..? szerintem.. talán pont ilyen sorrendben is..

ha irígység van az szerintem gáz. a talpnyalókat le lehet pattintani így vagy úgy, de az elvont időt nehéz, hát nem is pótolni hanem meg nem történtté tenni.
egyébként Mefi-el kell egyetértenem leginkább.

De nem is az elvont ido a legrosszabb, bar az is konnyen tonkre tehet egy kapcsolatot, ha nem marad ido pl. a parodra. Viszont annal sokkal rosszabb, hogy az ember hajlamos lesz bedolni a hizelgeseknek, es ennek legfobb oka a hiusag. A szakmai hiusag, ha van ilyen. Egy ido utan kepes az ember azt gondolni, hogy o annyira jo mindenben, hogy senki mas nem ilyen, es nem lehet nelkulozni. Na ilyenkor jonnek a hizelgok, ami rogton megtetszik az embernek, mert ugy erzi, hogy valaki elismeri az o nagysagat. Aztan meg jon a pofara eses, mert ezek a hizelgok szoktak jol megfurni a jol fizetett allasokat.
Nem levegobe beszelek, nagyon kozeli ismerosom jart igy. Szoval nem szabad osszekeverni a sikeresseget azzal, hogy te vagy legkiralyabb, es akkor nem lesz gond.

szerintem az irigyek a legnagyobb gázok, ha el száll, ha nem száll el az ember, szerintem a legrosszabb emberi tulajdonság, nagyon sokat szívtam miatta

viszont ugyanakkor az is erdekes, hogy a sikeresseg legfobb merve a tobbiek velemenye, nagyon keves ember van szerintem, aki semmit nem ad rajuk. pont azert hagyatkozik az ember a kulso iteletekre, hogy objektivan megbecsulje a sajat szituaciojat.

Mit is értünk sikeresség alatt ?
Ez mindenki számára mást és mást jelenthet.
És kinek jó a sikeresség ? És aki elérte, annak jobb ?
Vagy mindenki sikeres ? Vagy senki ?
Szerintem ez egy elég komplex kérdéskör
És az emberi kapcsolatra milyen hatása van ?
Mi van, ha valaki pont abban sikeres ?
Ha úgy nézzük, hogy az sikeres, aki jól érzi magát a bőrében, avagy boldog, akkor máris megvan az egyensúly, és ebben az esetben teljesen pozitív kimenetele van a kapcsolatára nézve.
Ha úgy nézzük, hogy valami más területen sikeres, akkor az már személyfüggő, hogy mit tesz a körülötte álló többi dologgal.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...