RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


asszem ebből jó kis flame-et lehetne indítani. Én nem értem, miért attól lesz megbízható vagy komoly ember valaki valaki másnak a szemében, hogy felköti azt a rühes nyakkendőt. (és hogy az analógiánál maradjunk: azt sem értem, miért azzal garantálja egy magát igényesnek tartó szórakozóhely a minőséget, hogy nem engedi be a vendégeket sportcipőben meg rendes farmerben - nem tudom, hogy Pesten van-e ilyen, mert ott még nem jártam ilyen helyeken, de a Soho rengeteg klubjára ez jellemző)

gondolom mert az adott oltozkodes izlest (kozvetve intelligenciat) mutat (idealis esetben persze), anyagi allapotot mutat, es a masik iranti tiszteletet is kifejezi.

ha nem enged be adott ruhazatu embereket, akkor ezzel joesellyel ki tud szurni adott embertipust. naluk a minoseg azt jelenti, hogy olyan embereket engednek be, akirol ugy gondoljak, hogy megfelelo.

Azt se feledjük, hogy a ruhával te magad is felveszel egy adott viselkedést, testtartást, mozgáskultúrát. Ha öltönyben mész be, másképp fogsz viselkedni, mintha rövidnadrágban és papucsban mennél be. Öltönyben nem ülsz le a földre, szakadt farmerben lehet hogy megteszed. Öltönyben az elegáns énedet adod, szakadt farmerban lehet hogy belekötsz valakibe. Más ruhában más elvárásokat támasztanak veled szemben, és ezeknek a más elvárásoknak fogsz igyekezni megfelelni. Az élet egy színház.

balu: én mint ügyfél nem azzal tisztelném a másikat, hogy nyakkendőt kötök a nyakamba, hanem mondjuk azzal, hogy nem változtatom meg alapjaiban a specifikációt három nappal az átadási határidő előtt Ennek semmi köze az öltönyhöz szerintem. Szórakozóhelynél sem nagyon látom, hogy miért nem mindegy a bent szórakozó, többségében tökrészeg közönségnek, hogy fekete farmer vagy fekete szövetnadrág van-e rajtam, úgyse bírják megkülönböztetni, amikor leöntözik sörrel, a farmert viszont kevésbé sajnálom.

Haszprus: ha öltönyben megyek be egy tárgyalásra, feszengek, nem viselkedek természetesen és úgy egészében tökhülyén érzem magam. Ha rövidnadrágban és papucsban vagy szakadt farmerban, akkor azzal a saját magammal szemben támasztott igényeket sem ugrom meg. De azért a kettő között ott van a rendes farmer - rendes pulóver - rendes sportcipő konfiguráció, amivel komolyan nem értem, hogy mi baja az embereknek, akár szórakozóhelyen, akár az ügyféllel folytatott megbeszélésen. Ne játsszuk már a bazári majmot és ne hitessük már el magunkról, hogy olyan nagyon fontosak és elegánsak vagyunk, ha egyszer valójában nem vagyunk azok

Egyébként egyetértek, farmer és sportcipő rox
De kinek itt van az elegancia alsó határa, kinek ott.

Gondolom a szövetgatyát alsó határként kitűző szórakozóhelyek ezzel nem tesznek mást, mint meghatározzák a saját célcsoportjukat, egy olyan réteget teremtenek bent, ahol lehetőleg minél nagyobb arányban felelnek meg egymás mércéjének az emberek, ezáltal visszajáró vendég lesz belőlük mert jónak találják a helyet.

Sokan vannak úgy, hogy csak benéztünk egy pillanatra de tiszta lepra hely volt, fordultunk is kifelé.

Kétségtelenül én sem érzem megfelelőnek a közeget pl. a ZP-ben, ugyanígy van aki nem érzi megfelelőnek az E-klubot, hogy a Bankot már ne is említsem (More fun @ partyretard.com)

Haszprus: jogos az érvelés, de ezzel azt érik el, hogy olyan emberek lesznek a visszajáró közönségük, akiknek csak az számít, hogy mi van a másikon Bár engem meg lassan a Wigwamból fognak kinézni, mert nincs rajtam elég sok fekete ruha. Az se jobb.

Megítélésem szerint etikai oldalról a tisztesség, a gerinc és a korrektség egyértelműen a szandál felé dől. Ez nem egy közvetlen összefüggés, elvileg lehetnél tisztességes, gerinces, korrekt emberke öltönyben is - csak éppen az öltönyösök valamiért nem szoktak az lenni.

Kivéve talán a kényszer-öltönyösöket. Ők csak azért húznak öltönyt, hogy ki ne nézzék őket az öltönyös disznók.

Vannak kényelmes és kellemes öltönyök is, de azok drágák, utánuk kell járni.. etc. Nem éri meg, és vannak dolgok, amikből nem engedek, pl. egy kényelmes sportcipő, egy póló, amibe' nem izzadok bele, stb.. persze ha nagyon-nagyon muszáj (szóbeli vizsgák .. pffúj) akkor csak belebújok a fekete majomkosztümbe. De öltönyben is meg lehet bukni, meg szandálban is.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...