Haszprus

Jövőképek - alvás nélkül

©   Haszprus   |   life

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
kiváncsi vok mi lesz ha jön a tabletta amivel nem kell aludni
WiZARD
jöhetne már
WiZARD
utálom az alvást
WiZARD
felesleges időelbaszás
Haszprus
a) eddig az embereknek (egész országnak/kontinensnek) volt egy bioritmusa. nappal boltok nyitva, éjjel zárva, közlekedési dugók jól meghatározható időpontokban, munkakezdés szintén, energiafogyasztás reggel indult be, stb, érted.. na ez full megváltozik
b) kell csinálni közterületekre meg mindenhova atomerős éjszakai világítást hogy éjjel ugyanúgy lehessen mindent csinálni mint nappal
WiZARD
nem vagyok benne biztos hogy egyenértékűvé kell tenni a nappalt az éjszakával
WiZARD
illetve az éjszakát a nappallal
Haszprus
miért?
Haszprus
ha sose alszol éjjel...
WiZARD
attól még jó az ha más

Szerinted?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Hát ez így elsőre elég gáznak hangzik. Mire jó az ha az ember 4 óránként alszik? Lehet hogy valami otthoni melóra így rá tudja optimalizálni magát, de 4 óra az egy csomó dologhoz kevés, és azt írja hogy mihelyt megbontod a ritmust vagy kimarad egyetlen alvás, máris megszívtad durván. Ráadásul szerintem az a 30-40 óra amit heti szinten nyersz, részben elmegy az alvási ritmus fenntartásával kapcsolatos többlet teendőkre, mert feltételezem arra azért nem tudnak ráállni, hogy be az ágyba és már alvás, ki az ágyból és már teljes éberség. (Pl. hagyományos alvás esetén az első fél órában még elég tompa az agyad.)

Szerintem attól még mások aludni fognak, ha wizard nem akar Alvás akkor is jó ha unatkozol amúgy Én szeretek aludni

Bár kiváncsi lennék wizard milyen szabad idejét veszi el az alvás

Ez jó lenne, utálok aludni.

Én szeretek aludni. Meg azt amúgyis igényli a szervezet. Vannak olyanok, akik valami durva Insomniában szenvednek, (hadseregnél leszoktatták őket az alvásról, ilyesmi) de mind azt mondta (volt egyszer egy ismeretterjesztő műsor erről), hogy borzasztó, sosem éberek igazán, az egész életük egy félálom-szerű tengődés. Egyik sem mondta azt, hogy tökjó, hogy nem kell aludnom, több időm van. Eszükbe sem jutott. Mert annyira rossz...gondolom.

Én is szeretek aludni, inkább a rengeteg időt sajnálom ami végülis fölöslegesen elmegy vele.

Éjjel egyébként a legjobb élni. Úgy szeretem, mikor a nyári melegben kinyitnak az éjszakai kávézók, égnek a lámpák, jönnek-mennek a kocsik stb. Errefelé nem nagyon van ilyen, de Pesten buli.

PAStheLoD: ez allat jo ez az alvas blog, mindig is valami ilyesmit kerestem. Az en nemalvas blogom kozel sem volt ilyen izgi
Ezt amugy erdemes elolvasni: Polyphasic Sleep Update - Day 60 » Steve Pavlina’s Personal Development Blog
Ez a 60. naprol szolo bejegyzes, es nagyon jo gondolatok vannak benne, epp olyanok, amit Haszprus hozott fel. Ha 4 orankent alszol, megvaltozik a bioritmusod, nincsenek tobbe nappalok es ejszakak, nincsenek napok. Nem mondhatod azt, hogy na ezzel mara vegeztem, majd holnap folytatom. Alszol fel orat, es mar csinalod is tovabb a munkat... Eszmeletlen durva lehet. Egyszer majd talan kiprobalom. De sajnos hosszu tavon tutira nem mukodne, max. egy nyarra egyetem utan, mert munkahelyen nem hinnem, hogy megengednek, hogy folyton aludjak Bar ha 9-re jarnek be, es elotte rogton aludnek egyet a kocsiban, aztan fel1-tol ebed szunetben, majd fel5-kor vegeznek a munkaval es azonnal elaludnek... Hat szoval eleg furcsa lehet, az biztos.

Ja amúgy az alvást még azért is szeretem, mert együtt lehet aludni az asszonnyal, és az tök jó dolog Főleg reggel amikor felébredsz mellette.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...