RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 16 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Részt vettél nemalvás versenyben? Meddig bírtad?

update, nem volt nehéz mondjuk megtalálni a választ
neoxon verseny - Google keresés

na átfutottam a blogodat, látom hamar kifogott rajtad a dolog (bár nem állítom h én tovább bírnám)

én is gondolkodtam rajta hogy esetleg indulni kéne egy ilyenen mert nyáron magamtól is elég hosszú ciklusokat vagyok ébren mindenféle cél nélkül, de egyrészt nem vagyok meggyőződve róla hogy tényleg nincsenek káros következményei, másrészt meg nem nagyon szeretnék hallucinálgatni meg ilyesmi, olvastam a beszámolókat anno valamelyik verseny körüli oldalon...

Igen, sajna a haluk elojonnek, altalaban 40 ora utan igen enyhen, majd a kovetkezo 60-70 oras ciklusban erosebben.
Kulonben magam is meg voltam lepodve mennyire nehez a 40-es orakat tulelni, mar csak azert is, mert pl. a tavalyi lab4 projekt leadasa elott 35 orat kodoltam egyfolytaban java-ban, osszesen 2 pisiles volt kozbeiktatva, meg kajalni is a gep elott kajaltam. Mondjuk a vegere mar ugy estem be az agyba, hogy az agyam helyen ket par budos zoknit ereztem (es meg csak nem is a sajatom)
Plusz azert is volt meglepetes, mert volt osztalytarsam egy csomot mondogatta, hogy amugy is szokott o 2-3 napot ebren lenni. Igen am, de a 2-3 napot ebren leves 10-15 perc pihenessel, vagy csak egy pillanatnyi szemlehunyassal egeszen mas, mint a nemalvas. Nemalvas versenybol mar akkor diszkvalifikaljak az embert, ha a szemet egy pislogasnal hosszabb idore lecsukja. Ilyenkor konnyen elofordulhat ugyanis, hogy kiesik 2-3 perc, es az a nagyon pici pihenes epp eleg arra, hogy ilyenekkel ki lehet birni napokat, sot akar heteket is.

Masreszt nemalvas versenyen nem aludni es csak ugy altalaban nem aludni egeszen mas. Eleve a verseny elotti nap nagyon nehezen alszik el az ember, es altalaban nem is alszik jol az izgalomtol (ez szerencsere nalam abszolut nem volt igy, mert vagy 11 orat tudtam pihenni elozo ejszaka), masreszt a teljesiteni akaras valahogy kiveszi az erot az emberbol.
Ja, es ha nincs otthon senki, es egyedul vagy, sokkal-sokkal nehezebb.
Ha jo idopontban lesz az idei verseny es nem jul. 7-16 koze esik, akkor mindenkepp jelentkezem. Iden mar tenyleg szeretnek egy jo 80 orat teljesiteni. De ha mar eljutok addig, akkor a 100-al is megprobalkozom
Mindenesetre a tavalyi tapasztalatombol kiindulva a 40-es orakra sokkal-sokkal jobban fel kell keszulnom, ugyhogy lesz majd arra az idore egy tars, aki ebren tart, es foleg tartja bennem a lelket
Fizikailag nincsenek karos kovetkezmenyei, mert alvaskutatok vizsgaltak ezt a katonaknal, viszont ha lenne se hinnem, hogy 3-4 napos megvonas karosabb lenne, mint egy doboz cigi vagy egy uveg whisky Szoval egyszer az eletben erdemes talan kiprobalni egy ilyet. En egyszer el szeretnem erni a 100 orat, aztan annyi eleg is.
Vide0 kulonben tervez masik erdekes projektet is, igazabol azt hittem iden nyaron az lesz, de vegul megsem. Szoval ez a latasmegvonas dolog is nagyon erdekes lehet... De ez mar itt off.

Nemalvas versenybol mar akkor diszkvalifikaljak az embert, ha a szemet egy pislogasnal hosszabb idore lecsukja.
és ezt ki ellenőrzi? néztem a blogodat, láttam h elég ha _sok_ óránként írsz.. azalatt simán lehet hunyni egy jót.

sztem nagyon görcsöltél azon h ne aludj el. sztem dögunalomban is ki lehet bírni egy csomó időt ébren (nemtom mennyit)

látásmegvonás ja igen erről is olvastam, az is érdekes

Szerintem 50 óra után nem tudsz 1-1 órát aludni, ha meg igen, akkor a 2. 1 óránál úgy döntesz, faszkivan, aludni akarok, és feladod

#12: Igen, ez elofordulhat Viszont az is konnyen elofordul, hogy nem fizikailag nem birod, hanem egyszeruen meggyozod magad, hogy ez az egesz tok hulyeseg, es minden ertelmes ember ilyenkor alszik, minek kinzod magad ilyesmivel. Sajnos velem is ez tortent. Biztos vagyok benne, hogy ha jobban elhataroztam volna magam, birom meg tovabb is. Egyszeruen a hajnali orakban bazi unalmas, es tok semmi ertelmet nem latod, hogy holt faradtan a gep elott ulj, mikor 2 meterre toled ott a kenyelmes agy.
De iden ujra megprobalom, nem erdekel

#11: ellenorizni igazabol nem tudja senki, csak sajat magad. Es ha tudod, hogy ezek a szabalyok, miert akarnad megszegni? Ugy sem bizonyitasz ezzel az egesz nemalvosdival senkinek semmit, csak magadnak, hogy kepes vagy megcsinalni, ha elhatarozod. Szoval csalni szerintem semmi ertelme sincsen, nem fogjak megveregetni ezert az ember vallat. Viszont ha tudod, hogy becsulettel megcsinaltad, jo erzes tolt el, hogy kepes voltal megvonni magadtol valami olyat, amire minden nap szukseged van. Inkabb egy proba ez, hogy megtudd mit birsz ki. Nem is fizikailag, mint inkabb pszichikailag.

a titok: az ágyra fekvést el kell lehetetleníteni mindenféle limlom odapakolásával

áá basszus most tökre rágerjedtem erre a témára, pedig tényleg semmi értelme hogy szopassam magam ezzel

Amugy ha dohanyos lennek, tutira azzal szorakoznek, hogy kiprobaljom hany hetet birok ki cigi nelkul. De vegul egyszercsak leszoknek, es akkor folyamatosan szamolnom kene a napokat

nem kell ehhez dohányosnak lenni, hány órát bírsz ki kaja/nass nélkül, nesze, ...

A kajat mar probaltam, egyelore 8 napot tudtam megcsinalni mindenfele kaja nelkul, ugy, hogy csak vizet ittam es kaloriamentes innivalot. A baj az volt, hogy total lement a vercukrom (amugy eleg sok csokit szoktam enni, es ez az edesseghiany biztos furcsa volt most a szervezetemnek ) es allandoan ajulaskozelben ereztem magam. A gep elott, az utcan, a villamoson, mindenhol. Szoval vegul egy banannal vetettem veget a kuranak, muszaj voltam enni valamit, mert fizikailag nem birtam tovabb.
Max respekt azoknak, akik 40 napos bojtot vegig is tudnak csinalni kaja nelkul, hat en tutira meghalnek tole.
Viszont ez az alvas dolog sztem inkabb elhatarozas kerdese, legalabbis 3-4 nap nemalvas eseten. Szoval ez azert inkabb teljesitheto

8 nap, respect
Mennyit fogytá tőle?
Utána visszahíztál rögtön?

Nemeves:
Nem igazan fogytam tole. Illetve hat atmenetileg 4 kiloval konnyebb lettem, de mar rakovetkezo nehany napban vissza is szedtem azt a sulyt. Kb. ennyi lehet az emesztoszervrendszerben meg itt-ott sulyban. Nem is fogyokura miatt csinaltam, hanem mert ki akartam probalni, hogy kibirom-e. Az eredeti terv 5 nap lett volna, de olyan jol ment, hogy kibovitettem (volna) 10 napra, de a 8.-nal sajnos vege szakadt.
Sajnos ennek viszont vannak fiziologiai hatasai, tehat ha valakinek leesik ilyenkor a vercukra, abbol baj is lehet... Mindenkepp erdemes elotte valami hozzaerto dokival konzultalni. Legkozelebb ha belevagok ilyenbe, asszem fogok is, mert ez az ajuldozos dolog nem volt tul vicces, rosszabbul is jarhattam volna allitolag.
Vagy pedig minimalis mennyisegu cukrot is be kell vinni, pl. gyumolcsitalok formajaban. Igaz, igy mar nem mondhato el, hogy csak vizen elt az ember X napig, de legalabb nem vagja vele haza az ember a szervezetet. Vitaminokat is erdemes szedni kozben ezerrel, mert a vizbol sajnos nem sok kerul be a szervezetbe, viszont arra mindig szukseg van.

Nemalvas:
Akkor szamithatok ra, hogy iden juliusban te is indulsz a nemalvas versenyen? Az jo volna, mert idaig mindig csak total ismeretlenekkel indultam, igy azert feelingesebb lehetne

Elképzelhető, régóta gondolkodtam rajta. Már írtam videonak levelet hogy mégis mik a szabályok, elvárások, hogy kell bizonyítanom hogy nem alszom, hogy oldom meg hogy távol legyek a géptől, stb.

Esetleg gyorsított eljárásban szórnál némi infót ezekről?

Meddig kell jelentkezni?

Én már legalább háromszor akartam indulni, most is akarok, de gondolom megint pont arra a pár napra fogja tenni video az időpontot, amikor nem érek rá...

Ja, sajnos most nekem is eselyes, hogy nem jo idopontban lesz, mert jul. 10-tol elutazom, es akkor legkesobb 7-en el kene kezdeni, hogy legalabb egy 80 orat tudjak teljesiteni.
A szabalyokrol:
- elso nap estetol kezdve minimum 3 orankent blogolni, kulonben kiesettnek nyilvanitanak
- ha nem tudsz valamiert bloggolni, pl. elmesz otthonrol 5-6 orara, akkor letetbe helyezed a szervezonel a telefonszamod, hogy ha meg akarnak bizonyosodni, hogy minden oke, nem aludtal el, akkor fel tudjon hivni.
- alternativ megoldaskent a telora meg lehet rendelni a netet / wapot, es onnan is tudsz blogolni (ha a telorol nem tudsz bongeszni, csak email-t kuldeni, az is jo, csak akkor a szervernek tamogatnia kell az emailben erkezett cuccok blogba elhelyezeset, de ez mar technikai problema)
- flashelni nem lehet, azonnali kiesest jelent (azaz ha lehunyod a szemed nehany masodpercnel hosszabb idore, es akar csak egy kicsit is ugy erzed, hogy kiesett 1 perc valahogy, akkor nem er tovabb csinalni)
- csalni nem erdemes, nincs is ertelme. A tori konyvbe ugysem irjak be a neved, igazabol magadnak kihivas. Magadat meg minek ejtened at?
- amugy tobb szabaly nincs, a tobbi versenyzovel szemben legyel fair, de ez mar magatol ertetodik (pl. nem er pszichikailag hatni a masikra, hogy tok felesleges ezt csinalni, es te mar mindjart mesz aludni, megegyeztek, hogy feladjatok, aztan megis tovabb fenn maradsz, hogy nyerhess - sajnos volt mar, aki csinalt ilyet)

Kulonben egesz jo moka, de a masodik hajnalt nagyon megszenvedi am az ember Iden megprobalok azon tulesni, es onnan mar jobban fog menni.

Amugy Vide0 valamiert nem valaszol a mailekre, en legalabbis kuldtem 2-t meg az elmult nehany hetben, es nem jott valasz. Lehet, hogy elfoglalt, nem tudom. Regebben hamar reagalt. Kulonben jelentkezeskor feliratkozol egy nemalvos levlistara, ott majd pontosan le lesznek irva a kovetelmenyek a bloggal es mindennel kapcsolatban.

Jelentkezni szerintem lehet egeszen julius elejeig, asszem talan egy hettel a verseny kezdeti elottig, hogy addig Vide0 el tudja kesziteni a 2006-os timer scripteket, mindenkivel fel tudja venni a kapcsolatot, blogokat ki lehessen probalni, hogy mukodnek-e, stb.

Ja és igen! gyerekek arra tényleg vigyázzatok hogy ebbe tényleg bele lehet halni. fenn lehet annyi ideig maradni, hogy utána az elalávás igencsak nagyon sokáig tart(esetleg évszádokig). szal szerintem nem ér ennyit, amúgy én is voltam már fenn 40 órát, amit szinte 100%ig vezetéssel töltöttem, és igencsak nagyon veszélyes dolog! SOK SIKERT!

Ez butasag, nem tudsz fent maradni tovabb, mint amennyit a szervezeted bir. Ez olyan, mint hogy puszta kezzel nem tudod magad kinyirni sem, mert mielott megfojtanad magad, elajulsz, az izmaid elengednek, es nem halsz meg.
A szervezeted automatikusan kikapcsol es alomba merulsz, meg mielott bajod lenne. Akkor lehetne bajod, ha kulso eszkozokkel szandekosan nem engeded, hogy elaludj. Pl. minden 10 percben hatalmas hangerovel megszolalna valami ami ebren tart vagy pl. eros feny villogna a szemedbe. De szvsz ilyen senkinek eszebe sem jut egy ilyen versenynel.
40 orat vezetessel tolteni pedig kesz ongyilkossag, a legtobb kozuti baleset az ittas vezetes utan az almossag / volannal valo elalvas eredmenye. Nemalvas verseny alatt ezert meg ne probaljon senki autot / motort vezetni, de szvsz ez megint csak ep esszel belathato, ahogy ittasan se ulne be a volan moge az ember, es nem csak azert, mert megvagja a rendor...
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...