The GuNN

X-Men: The Last Stand (X3)

©   The GuNN   |   film

X-Men: The Last Stand - 2006. Szóval Jean Greynek azért kell meghalnia, hogy Főnix feltámadhasson . Azt javaslom, hogy csak az menjen el moziba és nézze meg a filmet, aki utána nem azzal kezdi, hogy mekkora hülyeség az egész. Igen, az egyik repülni tud, a másiknak kék a színe, a harmadik meg mozgatja a fémet. És akkor mi van? Ez képregény, annak pedig nagyon jó. Látványvilágban jobb, mint az előző kettő, és a sztori sem elcsépelt. Úgyhogy ajánlom mindenkinek, aki szereti a MARVEL-t, aki szereti az X-Ment és aki szereti az akciódús, de néha meseszerű képregenyeket (a francba is, a képregénynek az a dolga, hogy meseszerű legyen).

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 32 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Az X-Men-t mindig is a látványvilágáért szerettük, nem a súlyos erkölcsi tanulságok miatt. Bár úgy hallottam ebbe azt is próbáltak önteni, de nekem az ilyesmi nem kell. Akkor olvasok Horatiust.

És Főnix egyébként Magnetoékkal van? Csak mert a képeken velük áll egy csoportban...

Hat a kerdes jo, Fonix a csaj elnyomott, duhos enje es igen, gonosz, de azt nem mondanam, hogy veluk van.

Én nem láttam a filmet, de a képregényekre emlékszem általános iskola alsó tagozatról.

Álapvetően egyetértek, bár szerintem az az angyalszárnyas mutáns kibaszott szánalmas, hogy lehettek ilyen faszok a gyártók? Jézuskát nem akarják az X-Menbe rakni? A Batman legsötétebb részei ilyenek... :-(

A Batman istenjó volt, legalábbis az eleje. Nekem a többi is tetszett, bár azokat divat fikázni. Angyalt most csak bevezették, talán majd a 4-ben több szerepe lesz. Szerintem jó ötlet, a mutánsok nagyon heterogének. És ez benne a jó, hogy nem mind egy kaptafára készül.
Ami nekem nem tetszett, az az, hogy amikor megtámadják az Alcatrazt, akkor a mutáns-had csak fut. Nekirohannak Farkaséknak (aki egyébként kurvára Rozsomák, csak a fordítók gondolom nem tudták, mi az), hátha felborulnak és rossz lesz nekik? Szóval nem értem, miért csak a nevesített karakterek használják a képességeiket. Pláne nem azt, hogy mitől lesz valaki nevesített karakter. Amikor az erdőben gyülekeznek, Spike, Psyche, és a harmadik csaj volt elég tökös, hogy odamenjen Magnetohoz, ezért ők lesznek a faszagyerekek? Mitől jobbak ők mint a többi? Ezektől eltekintve jó sodrású, zúzós film volt, pár logikai hibával (pl. Magneto méterekről ejti le a hidat, mégis mindenki szilárdan állva marad rajta... ), de az összhatás nagyon jó! Gondolkodom, hogy ez, vagy a 2. volt a jobb.
Ja, és még egy fontos dolog: maradjatok bent a stáblista után is, van még egy jelenet, ami állati fontos!

Az a templomban volt, amikor odamentek es nem az erdoben. Rozsomakot en is sajnalom, viszont karpotol cserebe, hogy kurvajol megvalositottak magat a karaktert (es a tobbit is). Nem tudom, hogy a wolverinet miert nem lehetett egyszeru tukorforditasban odarakni...

The GuNN Mea culpa, mea culpa, igazad van, a templomban. De a kérdés ettől még marad.
A karakterek többsége rendben volt, és az tetszett, hogy nagyjából mindenkinek összhangban volt a személyisége és a képessége. Pl. Kitty Pride, a rejtőző/menekülő falonátjárásával eléggé visszahúzódó, szerény lány, míg Bulldózer (Vinny Jones az isten!) a maga bika erejével megszokta, hogy neki ez a leggyorsabb megoldás mindenre. De ez igaz általánosságban is: a telepaták csendes, bölcs emberek, a harci képességűek inkább erőfitogtatók, a rejtőzőek meg introvertáltak. Jók a karakterek, na.

Igaz, mondjuk kicsit kezd a topik reszrehajlo lenni . De ha mar itt tartunk,akkor nekem angyal karaktere is bejott annak ellenere, hogy tenyleg kicsit butan tunt fel nehol, olyan szerepelt is meg nem is stilusban. Egyebkent meg ugy az igazi szerintem, ha az ember majd a legvegen egymas melle teszi az egesz X Men sorozatot, es ugy nezi vegig egybe. Ha igy folytatjak, egy nagyon szep es kerek tortenet jon majd ki belole ami a kepregeny melto filmes megvalosulasa.

Amugy ha jol lattam keszulnek olyan filmek is, amik csak 1-1 szereplo multjabol mutatnak be dolgokat. ( Magneto, Wolverine)

Tegnap (?) megnéztem az X-Men 1-et Ezúttal bejött

Magneto vicces figura, kiváncsi leszek a filmre, nekem tetszik amiket csinálni lehet ezzel a fémmozgató képességgel, rendkívül mókás dolgokat tesz lehetővé Ld. 1. részben amikor a rendőröktől elveszi a puskáikat aztán rájuk fogja Vagy fémtárgyak mozgatása, golyókkal lövöldözés, stb. tulajdonképpen közel mindenható a csávó, annyi dologban/helyen található fém…

Ami Farkast illeti, az ő képessége ehhez képest szerény megítélésem szerint semmi, de Hugh Jackman elég jól nyomja és hát bizonyára elég látványos akciót lehet köré építeni

Es akkor te meg nem lattad a harmadik reszt, ahol Magneto egyszeruen fel Fonix erejetol, az ove ugyanis valoban hatartalan. A film legvegen egyszeruen berezel es elfut a helyszinrol Amugy az egy most ment a tvben kb. 1 oraja.


Haszprus Az egyik szépsége a történetnek, főként a 3.résznek, hogy sorban olyan szituációkat látunk, amikben egy adott képesség mindenhatónak minősül, míg egy másik (addig esetleg sokkal jobbnak látszó) hatalom teljesen elértéktelenedik. Ld. az utolsó jelenetet Farkassal és Főnixszel. Magneto tényleg keményebb mint Wolverine, de abban a helyzetben semmit sem tud kezdeni.
The GuNN Főnix tényleg nagyon durva lett. Komolyan félelmetes. És Famke Janssen nagyon jól játszik. Komolyan, ebbe a filmbe sikerült min.5-10 nagyformátumú színészt szerezni, hírnév ide vagy oda. Ian McKellen mindig is nagy kedvencem volt, Patrick Stewart is jó, és végre egyszer Hale Berry sem csak fut és sikít (Gothica). Persze Hugh Jackman-t említeni sem kell...

Ian McKellen mindig is nagy kedvencem volt
Miben játszott az X-Menen és a LOTR-on kívül?


Váá neee erről az oldalról jövök, nem az imdb oldalára voltam kiváncsi
Oké, a Da Vinci kódon átsiklottam, de van-e még? Próbáltam nézegetni, sztem a Da Vinci kódon és a két trilógián kívül így elsőre csupa kisfilmekben csupa mellékszerepben tűnt fel. De lehet hogy csak engem nem hozott össze a sors ezekkel a filmekkel…

Megnéztem visszamenőleg '90-ig h mikben mit alakított, találtam néhány ezer fölötti szavazattal rendelkező filmet, de ott is csak gyengén jut az imdb által említett első 5-10 név közé.

Ti mit láttatok vele?

Én csak a Da Vinci kódot.. azt mondjuk pont 3 nappal az X3 elött de már ott is baromi ismerős volt az arca.. szal lehet máshol is láttam már.. de nemtudom most.. update.. jah persze.. LOTR

Na itt egy kis spoiler a 2009-ben jövő X-Men 4-ről:
2009
2+0+0+9 = 11
2009 = 09

09/11
SEPTEMBER 11 OMG CONSPIRACY TEH FOURTH XMEN MOVIE WILL BE A TERRORIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111one

Haszprus Miért, ez a kettő nem elég, hogy a kedvencem legyen? 2 gyökeresen eltérő szerep, mind a kettőben ordenáréjó alakítás! Másban nem láttam...Ja, de, az Utolsó Akcióhősben. Ott is milyen állat volt már!
Haszprus WTF?

19) Érdeklődő (nem regisztrált)
Sajnos én nem vártam meg a stáblista utáni jelenetet, mert nem tudtam, hogy van.((( Mi volt a jelenetben?Előre is kössz!

Érdeklődő SPOILER!!!
Haszprus, légyszi amint lehet csináld meg olyanra ezt a kommentet, hogy csak kijelölve legyen látható!!!
Szóval ez volt a végén:
Volt az az agyhalott csávó akiről ment az a videó. No,azt látjuk az utolsó jelenetben, amint felemeli a kezét és megszólítja a nővért, aki azonnal vágja, mi a helyzet, és ő is megszólítja: -Charles! Szóval erről maradtál le. Minden bizonnyal lesz X-Men 4.

Bazzzz, most néztem meg, atomdurva Nagyon jó! Persze röhejes képességű mutánsok vannak, dehát ez van A vége iszonyat jó lett, nemcsak a ráadásjelenet, hanem a stáblista előtti utolsó másodperc (sakktáblás) Ennek ellenére azonban nem lennék biztos az X-Men 4-ben, mert az imdb adatbázisában nem szerepel. De a lehetőség ott van…

csupa spoiler
ja az meg milyen már hogy főnix, a a végén egyetlen hasbaszúrástól meghal? hol vannak a végtelen képességei? mint mondjuk gyors reflexek (mint a gyorsan mozgó csajnak)? annyit se tud mint rozsomák, hogy begyógyuljon a sebe? vagy mint a kisgyerek, hogy hatástalanítsa a többi mutáns képességeit? vagy mint x prof, hogy olvasson rozsomák gondolataiban? de ha mindezekhez béna is, még egy hétköznapi halandó se hal meg 1 mp alatt attól hogy hasbaszúrod

ja meg a golden gate hídon az összes mutánsnak hihetetlen állóképessége van, egyikőjük se esik el miközben alattuk földrengéshez hasonlatos mozgás történik, de még csak meg se inognak weirdo
ja és ugyanitt ntom figyeltétek-e de egyik pillanatban még fényes nappal van másikban meg már késő este. egész nap ott álldogáltak a lebegő hídon anélkül hogy leszedték volna őket vagy bármi említésre méltó történt volna? ráadásul a hídon elfoglalt pozícióikon se változtattak közben

Haszprus: Spoiler!!!!!
A végtelen képesség nem azt jelenti, hogy mindenféle ereje van! Attól, hogy a Főnix lett, csak megnőtt az ereje, mert a nagy részét eddig a prof elzárta a tudatától. De attól még maradt a telekinézis(tárgyak mongatása) és a gondolatolvasás!! Különben mielőtt Farkas leszúrta, megint Jean lett, és ő mondta, hogy ments meg! amit nyilvánvalóan úgy értett, hogy ölje meg, szóval nem is akarta volna elkerülni Farkas karmait. Az x-men 4 2007-ben lesz és nem 2009-ben, és biztosan lesz, mert már az új szereplőkkel már leszerzőttek.

Ezt találtam az x-men 4-ről:
Újabb hír, mely nem hatott a meglepetés erejével. Lauren Shuler Donner, az X-Men-trilógia producere bejelentette, hogy elkezdődtek a negyedik rész munkálatainak előkészületei.

Addig kell ütni a vasat, amíg az meleg - tartja a mondás. Az üzleti életben ez a mondat bizony szinte szentírás. Legyen szó egy zenekarról vagy sikeres franchise-ról, az élelmes producerek és stúdiók az utolsó cseppig kisajtolják a bennük rejlő lehetőségeket.

Persze ez nem mindig baj, sőt! Lauren Shuler Donner szavai egy megkönnyebbült sóhajt váltottak ki belőlem. A hölgyemény ugyanis a rendkívül sikeres - és általam igazán kedvelt - X-Men-trilógia producere és a minap elárulta, hogy megkezdődtek a mutánskaland negyedik részének előkészületei.

Az újabb szereplőket már leszerződtettük, ám a régebbiekkel még nem jutottunk dűlőre - árulta el Lauren. A producernő azt is elmondta, hogy jelenleg Halle Berry, Hugh Jackman, Rebecca Romijn, Famke Janssen és Anna Paquin szerepléséről folynak a tárgyalások.

Szóval a mutánsok ismét visszatérnek. A producer önbizalmát mi sem bizonyítja jobban, hogy már ki is tűzték a bemutató dátumát: 2007. december 1. Érdekesség, hogy az X-Men 4 lesz a harmadik film, mely jövőre a mutáns-franchise kereteiben a mozikba kerül. Év végén kezdődnek a Wolverine forgatási munkálatai, majd utána az ifjú Magneto kalandjai is megelevenednek a vásznakon.

jessz! Mindre megyek, már most tuti!

Ma gondolkoztunk erről Haszprussal jelek előadáson (rosszvagyok), és arra jutottam, hogy mégis van gond ezzel a mutáns-dologgal.
Elvileg ez ugye az evolúció hirtelen ugrása. (film szerint legalábbis) Akkor viszont miért van, hogy a mutánsok 75%-a harci képességeket szerez? Gyors regeneráció, nagy sebesség, bőr alól előjövő tüskék, nagy erő stb. Ezek mind olyan képességek, amitől távolodik az emberiség, momentán, mert nem használ ilyesmiket, és nincs is rá szüksége. Ami reális, és jó, az a telekinézis, telepátia. Szerintem afelé simán tarthat az emberi evolúció.
És miért van hogy mindenkinek ilyen teátrális képességei lesznek (jó, tudom, mert különben uncsi lenne a film)? Miért nincs olyan mutáns, akinek egyszerűen csak sokkal élesebbek az érzékszervei? Vagy hallja, és érti a rádiójeleket, és sugározni is tud? Vagy mondjuk a ami fölé tartja a kezét, azt látja? Ezek triviális és nem harcban hasznos képességek, és nem olyan látványosak, mint villámokat szórni vagy lézert lőni szemmel, de sokkal relevánsabbak.
És még egy valamit nem értek: miért egy nagy buci harci mutáns lesz a mozgalom hivatalos képviselője? (Beast) Nem lenne alkalmasabb erre mondjuk Xavier prof? (Haszprus megoldása: Biztos befenyítette a többieket... )

27) *Kinga* (nem regisztrált)
Egyszem lányként kimondhatom hogy baromi jó volt az X-men 3 és már alig várom a négyet és nem kéne hozzá nem értő embereknek kritizálni a filmet mer ezt hagyni kéne a kritikusokra de mind1 jajjj és a számítógées jelenetek is mindent vittek mer eszméletlenül élethű volt a lényeg hogy nekem nagyon tetszett ki mit mond !!!!!
Amúgy az X-men néggyel kapcsolatban akarok kérdezni valamit mer olvastam hogy a négyhez már le is szerződtették a színészeket csak még az ilyen főbb szereplők nem írták aláa mint Halli meg Hugh Jackman......de ami késik nem múlik reméljük és azt akarom kérdezni hogy nem tudja véletlen valaki hogy benne lesz e Pyro(Piró) a negyedik részben mer ő a nagy kedvencem és pánikba vagyok esve hogy benne lesz e kérlek írjatok vissza köszike pusziiiiiiiiiiiiiiii

(a gugli az x-men 4-re pillanatnyilag harmadikként dobja ezt az oldalt, zsír)

*Kinga*
(...)nem kéne hozzá nem értő embereknek kritizálni a filmet mer ezt hagyni kéne a kritikusokra(...)
...akik hosszú éveken át tanulják hogy kell szakszerűen kritizálni. Don't try this at home!
a számítógées jelenetek is mindent vittek mer eszméletlenül élethű volt
Szerintem nem, de nem is hiszem hogy erre kéne törekedni, nekem ettől még tetszett.
nem tudja véletlen valaki hogy benne lesz e Pyro(Piró) a negyedik részben
Köszi tudjuk hogy ő az. Egyébként benne lesz, tegnap beszéltem vele erről, nem akarta vállalni, de a lelkére beszéltem, hogy nem hagyhatja ott a sorozatot csak így. Kell az e-mail címe?

Na ne már elijeszted az egyetlen lányt* a topicból Mf, ezt tőled nem vártam volna
Kinga, egyelőre nem tudjuk hogy lesz-e benne Pyro, de látogass minket rendszeresen, mert előbb-utóbb kiderítjük, legkésőbb az X-Men 4 megtekintése után

* bár valójában nem biztos hogy ő az egyetlen, van itt még pár regisztrálatlan hozzászóló. róluk sosem tudni… volt már hogy regisztrált felhasználón is meglepődtem

A regisztrálatlan emberkék a legritkábban szoktak egynél többször itt járni, nem? (mondjuk Te látod a statisztikákat...)
Neten nemegyszer lepődtem már meg én is nem-ügyileg... Főleg avatárok és nevek miatt.

Jólvan na, jófej leszek, és mégis megadom neki az e-mailcímet, pedig nagyon gondolkoztam rajta, hogy megérdemli-e...
pájró@freemail.hu
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...