mainframe

Aeon Flux

©   mainframe   |   film

Aeon Flux - 2005. Már volt erről egy sorozat '95-ben, de azt nem láttam. Charlize Theron az én ikozaéder alakú szívem egyik csücske, ezért mindenképpen meg kellett tekintenem a filmet. De sajnos csalódás volt. A színészi játék, a látványvilág, minden! Pedig roppantmód optimistán szoktam hozzáállni az ilyesmihez, de itt nem tudok felhozni semmit. Sci-fi-ről van szó, ahol egy utópisztikus városállamban él minden megmaradt ember, és az abszolút hatalmat a Goodchild dinasztia birtokolja már évszázadok óta. És akkor vannak ugye a jófiúk, a Monican-ok, akik a titkos ellenállók. Aeon Flux pedig a legjobb bérgyilkosuk. Elmegy megölni Trevor Goodchildot. De persze a helyzet korántsem ilyen egyszerű, mint amilyennek látszik. Az egész sztori kitalálható 5-10 perc alatt, szóval ne várjon senki katarzist.

Ha már sci-fi, akkor kell ugye hihetetlen technika, meg implant, meg tudomisén. No, van. De nem fogjátok megköszönni. Az egyik ellenálló csajnak például a lába helyén is kéz van, mert így ügyesebb. Aeon spécije (többek között) a szeme, mert a rendes szeme mögött van egy fekete, második is, amivel ilyen hiperlátása lesz. Szerintem ez is elég gusztustalan lett. Ilyen és hasonló bio-borzalmakra gondoljatok, ha a technikára vagytok kíváncsiak. Meg persze mennek a már megszokott 50 ütés után felkelések, egymozdulatos nyakeltörések, tölténykiszedés a sebből kézzel, többszázméteres esések, irreális triplaszaltók és felesleges flikk-flakkok. Mindezt még megfűszerezik egy kis flashbackeléssel, hogy még élvezhető se legyen. A képi világ is amolyan összehányt, seilyen-seolyan. Folyamatosan koncentrálnom kellett, hogy most mi is történik. A szereplők feléről ordított, hogy kétmondatos kiegészítő vagyok!, olyan kidolgozatlanok voltak. A színészi játék nulla. De tényleg. Aeon faarccal néz, Trevor elnézően mosolyog, és selymes hangon magyaráz, Oren (Trevor öccse, az iggazzy gonosz) pedig elvetemülten néz. Amin kicsit mosolyogtam, az Freya, Trevor személyi mittoménkije (testőrnő? titkárnő?), akihez nem illik ez az akrobatikus szétrúgom-a-segged-te-fehér-liba-stílus. Lehet, hogy az alakja jó, de a kerek arca miatt nekem valahogy mégis végig olyan érzésem volt, hogy egy molett csaj ugrándozik le emeletekről, és rugdos fejmagasságban. Szerintem nem is nagyon tudta megcsinálni, mert a harcjelentet olyan szinten vágták meg, hogy egy videoklipp sebessége ahhoz képest döglött ló.

Summázva az egészet, nem tudom rekommendálni a dolog megtekintését. Még Charlize Theron-rajongóknak sem, mert itt ő is kiábrándító. Szép, szép, de nem csinál semmit. Inkább töltsetek le róla egy képet, és nézzétek 5 percig. Az élmény ugyanaz, de nem kerül 1,5 órába.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 17 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ja, és jut eszembe: lehet ennél idiótább helyen hordani pisztolyt? Nézzétek meg a képen, a csaj jobb lapockájára van téve a tok, markolattal befelé. Ez így miért jó?

A gond szerintem azzal van, hogy mast varsz a filmtol, mint amit realisan lehetne. Valoban nem egy nagy durranas, de ezt mar szerintem azelott is tudtad, hogy megnezted volna. En is tudtam, hogy szar lesz, a csaj miatt megis megneztem es mivel nem vartam semmit, csak egy kurvajo not, nem is csalodtam.

Nekem tetszett benne, hogy tényleg valami újat akartak a látvány terén, a bio-implantok is jók, de a story az ssszaaaaaaaaaaaaar .. egy ekkora város nem önfenttartó, legalábbis nem ilyen szinten, nem ennyi emberrel.. nem ilyen technológiával, vagy ha ilyen technológiájuk van, akkor egyszerűen idióták ahhoz, hogy elkapják az ellenállókat, stb.. viszont tetszett a sok lövöldözés, meg ilyesmi

B kategóriás SciFi a jobbik értelemben.. lehet hogy csak azért tartom jobbnak, mert nem volt már régóta semmi rendes scifi film


öö .. majdnem megfogtál, de az X-Men az Aeon Flux _után_ jött ki Csak te vagy időzavarban, és nézed a filmeket rossz sorrendben

Pas: Firefly: Serenity, BattleStar Galactica (igaz ez sorozat, viszont istenkiralyuberfasza)

Stargate SG1, Stargate Atlantis, Battlestar Galactica, The 4400, Star Trek: Enterprise.

Ezekbol minden nap 10 et is meg tudnek nezni. Ha mar sorozatoknal tartunk

BSG-re itt a felujitott valtozatra gondoltam. egyebkent a Firefly is sorozatnak indult, az is nagyon ajanlott kategoria.

Nyilvan nem az 1978 as BSG fog lekotni engem sem...

Pas
viszont tetszett a sok lövöldözés, meg ilyesmi
Akkor javaslom megtekintésre a Black Hawk Down c. remekművet.

Többiek: A Battlestar Galacticáról írjon már valaki, hogy megtudjam, miért olyan istenkirály! Kiváncsi vagyok rá, de nem szokásom a nagy ismeretlenbe beleugrani.
A Firefly viszont tényleg állat!


BSG egy 1978 as sorozat remakeje igazabol. A tortenet szerintem eleve nagyszeru de szerencsere a szereplok es a latvany is ratesz egy lapattal. Aki szereti az urhajos lovoldozos sci fi ket, annak szerintem kotelezo. Most a masodik evad kozepen tart a dolog amerikaban.

a masodik evad mar lement (tudom, mert lattam mar az utolso reszt belole ). egyebkent itt remek infok, leirasok vannak: Season 2 (2005-06 - Battlestar Wiki)

ami iszonyatosan ut, az a uk valtozat focime, amit szanszktritul enekelnek. es ilyen nagyon hangulatos reszek vannak benne vegig. aprosag, de nagyon sokat tesz a hangulathoz. csakugy, mint a majdnem hangtalan ur (praise you Firefly), es az egeszen valosaghu fizika.

balu köszi.
Egyébként, csak hogy PAStheLoD kollégának adjak igazat: Az Aeon Flux baromira más kategória, mint a BG és a többi, amit írtatok, hiába sci-finek hívják őket. Talán a Sziget volt az utóbbi időben ilyen sci-fi, ami jóféle volt.

jahogy olyan sci-fi... akkor mar Logan szokese, meg a Szarnyas fejvadasz

Na szóval az imént megtekintettem ezt a filmet és a látványvilág szerintem überzsír, marha jó ötletek vannak benne (az implant szem mondjuk pont nem ), a színészi játék valóban pocsék, a kézlábú nő ultragáz, helyenként nehezen elviselhető logikai hibák (csupa gagyi automata őrzi a főhadiszállást, mint pl. kések a fűben?), de nekem maga a sztori és a probléma amit körbejárt, tetszett. Szarra számítottam (amúgy se vagyok egy nagy scifi fan), de egész jó cuccot kaptam. Viszont ha már Charlize Theron nem harcművész, akkor használhattak volna egy dublőrt/kaszkadőrt vagy valami. Mikor a léghajó becsapódik, Aeon úgy ér földet mint aki épp lefekszik, és hát az egyéb harci jelenetek/ugrálások is nagyon gyengék sajnos

A látványvilág sztem se nem túl lélegzetelállító, se nem túl eredeti. Nyomába sem ér pl. a Sziget látványvilágának. A felét meg ilyen gagyiságok alkotják, mint a csapdák, meg a szar effektek. A sztori meg szerintem kusza és csapongó... De hát különbözhetnek a véleményeink...
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...