Tamás

Ukrán tinilányok, szevasztok!

©   Tamás   |   hwsw life

Az utóbbi három napban négy tökismeretlen ex-szovjet (értsd: ukrán, orosz, kazah stb.) leányzó kattintott rám ICQ-n. Egyiknek sem válaszoltam, de elgondolkoztam, hogy ennek az az oka, hogy a valaha volt Szovjetunió területére bevezették-e végre a szélessávú netet (lásd még Malajzia: hét-nyolc éve az összes nemzetközi IRC csatorna ráérő maláj tinikkel volt tele), vagy pedig valamiféle újfajta spambottal állunk szemben, amely ukrán kurvának adja ki magát. Úgyhogy feltenném a körkérdést ICQ-zó férfitársaimnak: nálatok is ez van most, vagy a spammermaffia megszerezte az ICQ-számomat? Esetleg azzal van összefüggésben a dolog, hogy az adatlapomon pár napja ott van, hogy United Kingdom, és azt hiszik, hogy valami gazdag angol pasit fogtak ki a képemben?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 60 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Szerencsére engem évek óta teljesen elkerülnek a spambotok


Engem még kb. fél éve vett föl valami orosz jóember/asszony, és rendszeresen az oldalát linkelte be. Azóta semmi.

ICQ lol
99-ben még trendi volt, mára már elég occkúl

Jah, csak azt felejtik el sokan, hogy az ICQ-n már akkor lehetett video- és hangátvitelt folytatni, amikor az MSN még tervben sem volt. A másik, hogy míg az ICQ ~0.3 másodperc alatt csatlakozik, addig az MSN-nek ez négy-ötször ennyi időbe telik, nem is beszélve a rendelkezésre állásról...

Rendelkezésre állásban nem volt gondom MSN-el, néha 1-1 órára nem megy.. a többivel egyetértek, és mégis .. egy számot használni címnek, feltenni a nagy és kattogós icq2k-t (vagy a legújabbat) inkább kihagyom Plusz MSN-be jobbak az emotikonok

Az emotikonokkal egyetértek, de mind az ICQ mind az MSN hivatalos kliensprogramja egy kalap fos, keverve. Zabálják a memóriát, nem kezelik a füleket, csipognak, villognak - köszönöm, inkább a mIRC-cel csatlakozok föl, sokkal jobb.

icq2002 kliens még jó volt utána is sokáig azzal toltam.
azóta mirandát használok (az is jó )
Rendelkezésre állásban nem volt gondom MSN-el, néha 1-1 órára nem megy..
nem is olyan néha ha ennyire természetesnek veszed ezt…
egy számot használni címnek
nemműködő/sosem ellenőrzött email címet publikálni címnek…

Pas: oldschool vagy nem oldschool, a célnak megfelel, és a kontaktjaim nagy része szintén használja, úgyhogy miért váltanék? Az emotikonokat meg elvből kikapcsolva tartom.

Egyébként ajánlom mindenkinek a figyelmébe a Bitlbee-t, egy egyszerű IRC klienssel működik az ICQ, MSN, Y!M, Jabber és egyéb IM-szolgáltatások is.

Igen, Bitlbee powa, csak én lusta vagyok még egy daemont futtatni a gépemen. Pontosabban sajnálom szegény gépet, hogy még egy daemonnal kell foglalkoznia

Miért nem jó a szám azonosítónak? ICQ és MSN kliens ugyanolyan szar, emotikonokat egyből tiltom le, mert undorítóak. Szóval? Mondjuk a Bitlbee-t se értem mivel jobb, mint mondjuk a Gaim...

Mér kéne? Fogod a kedvenc IRC-kliensed, (kis reklámszöveg utóérzés ), és csatlakozol valamelyik publikus Bitlbee szerverhez, mint pl. az im.bitlbee.org:6667, vagy a testing.bitlibee.org:6667 - én utóbbit használom, semmi baja, eddig egyszer sem állt le.

En az ilyen dolgokban mindig erzek valami MS undort. Nem tudom, pontosan mi is a baj az MSNel. Itt a blogon is a legtobben grafikus smileykat hasznalnak es ha jol latom, akkor MSNben is ki lehet kapcsolni. Valoban elofordul olykor, hogy kihagy, de szerintem ez igen elhanyagolhato es ha jol tudom mas kliensekkel (pl. miranda) is akadnak problemak boven. Valaki leirhatna mondjuk pontokba szedve, hogy mi is a gond MSN el, azon kivul, hogy szar es elvbol utalni kell.

Az a bajom vele hogy a program ablaka elfoglalja az egész képernyőt. És mivel foglalja el? Teljesen fölösleges dolgokkal, üres helyekkel, annak a 20x egymás után kiírásával hogy éppen kivel beszélek. Ennyi.

Képen szemléltetve a problémát: miranda vs msn. (Ez egy hónappal ezelőtti kép akkorról, amikor frissen felraktam az msn 7.5-öt, GuNN már látta, csak a többieknek mutatom.)

The GuNN: az a bajom az MSN-nel leginkább, hogy lassan csatlakozik(ezt még kibírnám), és sokszor nem működik. Az ICQ kb hetente-kéthetente csinál olyat, hogy megszakad, és már csatlakozik is vissza. Az MSN meg kb kéthetente meghal egy órára. Amúgy nekem ezen kívül teljesen mindegy, Gaimmel észre se veszem, hogy melyiket használom

Mefi: ja, én a Bitlbee-t még úgy ismertem, mint egy saját IRC szervert, amivel instant messenger hálózatokra lehet csatlakozni

The GuNN: az MSN-nel ott van a gond, hogy az összes MSN-es hölgyismerősöm (akik egyébként az életben teljesen konszolidált, normális, értelmes leányzók) szükségesnek érzi, hogy: a) minél disszonánsabb saját betűtípust és betűszínt állítson be MSN-en, b) minél hosszabb displayed name-et válasszon magának, amiből aztán sose jövök rá, hogy ki is ő valójában, c) mindenféle third party izgő-mozgó smiley-t használ, ami persze nálam csak egy kurva hosszú URL-ként jelenik meg. Az, hogy rohadt sok helyet foglal az MSN kliens a képernyőn, mindemellett már csak hab a tortán

Tamás A b)-t megoldja az msn 8 vagy az msn plus (asszem). A fő problémám a méret. Mert elég gyakran használom úgy a gépet, hogy szörfölök a weben és közben beszélgetek 1-6 emberrel, többé-kevésbé aktívan, akár egész aktívan, és ilyenkor az 1280x1024 is eléggé elkényelmetleníti a dolgot mirandán, nemhogy msn-en, amivel kapásból összesen 1 v max 2 ember ablaka fér el egy böngésző mellé.
Azt gondolom senki se tagadja h nagyobb felbontásból nagyobb kényelem következik, ebből logikailag levezethető hogy [fölöslegesen] helyfoglalóbb programokból kényelmetlenség következik.

Levente Szerintem ez tulzas, valoban neha elofordul, hogy kihagy de ez joval ritkabb mint a ketheti megszakadas. Az utobbi idoben talan valamiert tobb volt, mint egyebkent de szerintem szinte elhanyagolhato a kieses. Az pedig, hogy lassan csatlakozik fel, szerintem egyaltalan nem olyan veszes.

Tamás A hosszu nev problema is megoldhato, sot, te allithatod be, hogy nalad milyen neven jelenjenek meg a partnerek, tovabbmenve az msnhez ingyen letoltheto egyszeru kis program, a plus! segitsegevel le tudsz szinte mindent korlatozni. A betutipusokat, az ablakmeretet, be tudsz allitani autoreceivet stb. Sokan szeretjuk ha egy program azon kivul, hogy tud is valamit, meg ki is nez valahogy. Ettol fuggetlenul persze megertem Haszprus nagykepernyo, kiskepernyos erveit, sokszor engem is zavar, hogy teljes monitorfeluletet elvisz.

(The GuNN De az nem növeli a kinézetet hogy minden msg elé egy teljes sorban kiírja h xy írta. Pontosan megfelezi a kiírható szövegmennyiséget. (tipikusan) (pláne ha valami jóarc kontaktom három soros nevet adott meg magának ))

The GuNN Nekem leginkább az a bajom, hogy:
  • nincsenek fülek, mint pl. a Firefoxban (nekem ne legyen hatszáz ablak a tálcán)
  • nem lehet letiltani az idióta hangokat illetve színes neveket
  • nem lehet átnevezni a kontaktokat
  • sokkalta lassabb és gépigényesebb a program, mint bármelyik másik pl. Miranda
  • bajai vannak a csatlakozással
Tény, hogy a Mirandával vannak gondok, de nekem személy szerint csak a fájlküldéssel akadtak problémák (konkrétan az, hogy nem lehet), a Bitlbee&mIRC kombináció viszont tökéletes - gyors, kényelmes, 100%-os(!) rendelkezésreállás. Egyetlen problémája, hogy (egyelőre) nem tud fájlt fogadni, de ha jól tudom most dolgoznak valami DCC átjárón.

Hozzáteszem, hogy az ICQ és a Yahoo! kliensprogramját is utálom, pont ezek miatt. A Yahoo talán abból a szempontból jó, hogy tele van fasza játékokkal, valamint egy beépített rádióval.

A Yahoo talán abból a szempontból jó, hogy tele van fasza játékokkal, valamint egy beépített rádióval.
Bloatware

Sajnos nem vagyok tisztában e szó jelentésével, de az onlány rádió akkor is jó. ;]

Mefi: végülis most elgondolkoztam ezen a Bitlbee dolgon, miért is olyan iszonyatosan jó ez? Mennyivel másabb, mint egy Miranda, amibe felvehetsz IRC-chatszobákat is?

Mefi: online rádiónak én még mindig a last.fm-et tudom ajánlani. Haszprus itt már írt róla: Haszprus überblog - Last.fm

Sokkalta gyorsabb, még a mirandánál is, és így az egész IRC keretein belül történik. Igazából én sem hittem el, míg csak mondták, de ha egyszer kipróbálod, biztos, hogy átállsz (a sötét oldalra).

Onlány rádiót ritkán hallgatok, de kislánykoromban még fönt volt a Y!M, és néha belefüleltem.

Én kipróbáltam, de nekem az IRC meg az ICQ(és mostmár az MSN, GTalk, Yahoo) az két különböző dolog, teljesen már érzéssel használom őket, és engem zavart, hogy IRC-n keresztül ICQ-zok. Szóval nekem nem jött be...

Ja a másik témához: nekem is szoktak orosz meg kínai csajok írogatni ICQ-n újabban. Azaz már egy hete abbahagyták, de egy hónapja minden nap írt egy. Egyknek visszaírtam, és nem spambot volt...

mefi az alatalad felsoroltak kozul egyik sem igaz az utolso ketto kivetelevel es azok sem feltetlenul. elolvastad amit feljebb irtam?

Levente: és tudott is rendesen angolul, vagy a hi, a/s/l?-nél tovább nem terjedt a társalgás?

Mefi: próbálgatom ezt a Bitlbee-t. Paráim:
1. az összes jelszavam nyilvánvalóan a Bitlbee szerveren fog tárolódni, ami finoman szólva is aggályokat ébreszt bennem. (ugyanezért nem szeretem a meebo.com-ot sem)
2. van egy kontaktom, akinek a nevében ékezetes karakter van, ez megfekszi egy kicsit a gyomrát
3. mit csinál ez az izé, ha két ugyanolyan nevű kontaktom van (két különböző hálózaton)? gondolom az egyiket átnevezi, de melyiket? ez determinisztikus?

Igen, tudott, azt mondta, hogy szeretne angolul beszélgetni valakivel, mert gyakorolnia kéne. Mondtam, hogy nekem meg nincs erre időm, és akkor mondta, hogy oké, nem akar zavarni. Utána még egyszer írt kicsit később, és elküldtem, hogy nem akarok beszélgetni vele.

Haszprus: Egy regi cikk a bloatware-rol: Joel a Szoftverről – Stratégia a színfalak mögött IV: A bloatware és a 80/20-as mítosz
Mondjuk a radiozast egy instant messaging progiban en sem tartom jonak, de ki tudja, talan a userek 80%-a igen

The GuNN igen, de az MSN Plus! eléggé gépigényes. Vagy legalábbis még anno az volt, mikor föltelepítettem. Amiket írtam, azt csak tapasztalatból írtam, lehet, hogy parajelenség, de ha jól tudom másoknak is hasonló panaszaik vannak.

Tamás A jelszó tudtommal titkosítással tárolódik, a meebon is, és itt is. Nekem van két ugyanolyan nevű kontaktom, először ugye megkülönbözteti, mert alapból az e-mail cím kukac előtti része, vagy az azonosító jelenik meg. Ha átnevezed, és két egyforma név van, nem csinál semmit. A testing.bitlbee.org tudtommal nem akad ki az ékezetre, simán lecseréli. Bár egy set charset iso-8859-2 azért nem árt neki.

Levente Elvileg így akkor keresnek föl, ha a Free for chat módban vagy, Skype-on is van ilyen, direkt a nyelvgyakorlás végett.

NeoXon Jó kis írás, köszi!

Sose vagyok free for chatban. Sőt, amikor írtak, általában not available voltam...

Na igen, hogy ha az emberek aztnem értik meg, hogy az away az távol, ergo ha ír, valószínűleg nem kap választ, akkor ez abszolút elvárhatatlan.

Tamás: ha titkosítással tárolják, akkor két lehetőség van:
a) two-way titkosítást használnak. Ebben az esetben vissza is kódolják bármikor, ha épp a te jelszavadra van szükségük.
b) one-way titkosítást használnak (MD5 hash vagy akármi). Ekkor viszont nem tudják forwardolni a jelszavad bejelentkezéskor a mögötte lévő MSN, ICQ, akármi szervernek, én legalábbis nem tartom valószínűnek, hogy azok elfogadják a hasht a saját protokolljuk szerint. Ergo one-way titkosítás kiesik.
Szóval szerintem azok a jelszavak olyan plaintextben tárolódnak a szerverükön, mint a pinty. Meebo-nál is csak azért írja ki, hogy encrypting passwords, hogy ne plaintextben utazzon át a hálón. De nyilván nekik dekódolniuk kell, amikor továbbítják mondjuk a login.icq.com-nak.

Ennek utána fogok járni, de ha jól emlékszem az ICQ hashben tárolja a jelszavakat.

Mefi: nem az a lényeg, hogy a gépeden hogyan tárolja, hanem az, hogy hogyan küldöd a szervernek. Az ICQ-nak (pontosabban az alatta lévő OSCAR protokollnak) kétféle authentikációs mechanizmusa van: kódolatlan és kódolt. Kódolatlan esetben majdnemhogy plaintextben utazik a jelszó (not crypted but roasted), kódolt esetben pedig ugyan MD5 hash-hel, de a szerver küldi az MD5 hash előállításához szükséges kulcsot, amit hozzá kell fűzni a jelszóhoz, mielőtt elkódolnád. Tehát nem ugyanazt az MD5 hash-t kell minden esetben küldeni, hanem mást és mást, attól függően, hogy a szerver milyen kulcsot küldött, így a ténylegesen küldendő bitsorozatot csak az eredeti, plaintext jelszó ismeretében számolhatod ki. Bővebben: Detailed OSCAR login sequence description (a Login stage I: Authorization dobozka), illetve: SNAC(17,02) auth_md5: client login request

Egy biztos. Az MSNben MINDENT ki lehet kapcsolni. Hangokat, emoticonokat, mindent. Én csak azért nem állok át Mirandára, vagy hasonló nem-bloatware-re, mert tetszenek az emoticonok. Módjával persze. A tizen/huszonkevés éves kiscsajok tudjátok, hogy MSNelnek? Olyan mint egy képeskönyv, b@szki!

Olyan mint egy képeskönyv, b@szki!
Pont ez az ami sztem már kimeríti a nem rendeltetésszerű használat fogalmát

Hazavágja - néha - az értelmes beszélgetést.
ki lehet kapcsolni. Hangokat, emoticonokat, mindent.
Menüsort, ikonsort, beszélgető fél nevének soronkénti kiírását?

(Hogy rákattant a sok kocka erre a sw topicra )

beszélgető fél nevének soronkénti kiírását?
Attól készülök még ki...

Haszprus, Mefi engem is kikészít, de azt sajnos nem, ugyebár. A füles megoldás is jó lenne... De a Mirandának is megvannak a betegségei, nem? És ott egyáltalán nincsenek emoticonok?

MIre végigolvastam a hozzászólásaitokat nem maradt mondandóm, mindent leírtatok pro és kontra.
Tanulság: Régi bejegyzésbe ne nézz bele! Illetve érdemes végigolvasni, ha a témában tudatlan vagy.

42) csaba (nem regisztrált)
Ha van olyen csaj akinek van mns+webcam és szivesen mutogatja magát kor nem számit akkor vegyen fel csaba19921226@hotmail.com

Úgy gondoltam, ezt beeresztem

Vajon az 19921226 a születésnapjának a dátuma?


LOL! Ha webcamom lesz, felveszem, annyi szent!

hajj.. a hosszú sejmes hajad lobogása biztos tetszeni fog neki

Huhh, végigolvastam, és yeah, maradt mondandóm

A sok-sok technikai paraméter és szakmai megbeszélés után végülis nem nagyon lehet igazságot tenni, bár én ICQ párti vagyok (kövezzetek meg, gyári klienssel), ezt leginkább az elején pontokba szedett dolgok közül az ablakméret, szövegbeosztás (nevek felesleges ismételgetése), és az agyatlanul használt, a teljes értelmező szótárt és lexikonokat lefedő szmájli had, amitől valóban képeskönyv lesz az üzenet (beszélgetünk, vagy képregényt rajzolgatunk??) problémák okozták számomra az MSN 'halálát', pedig nagy kedvvel regisztráltam pár éve.. Azonban van akiknek ez tetszik (képregényrajzolgatók - kelük max no-smile módban lehet kommunikálni), ám legyen.

A kedvencem azonban ez a mondat(darab) volt:
és mégis .. egy számot használni címnek
Érdekes módon, sem ebben a topikban, sem korábban máshol nem hallottam még senkit sem panaszkodni, hogy milyen idióta dolog már, hogy ha fel akarook hívni egy ismerőst telefonon(vezetékes vagy mobil), akkor mindenféle idióta számokat kell beütnöm ehhez!

Emellett engem kimondottan zavar, hogy (mivel anno balga és tudatlan egy mail címmel rendelkező egyén voltam) ha valakinek megadom az MSN elérhetőségem, az kapásból bármikor zaklathat e-mailekben!

Végül: csaba
Nemtudom miként tévedt az illető a blogra, de elképzelésem sincs mégis miből gondolta, hogy ezt a topikot magamutogatós lányok olvassák?????

ui.: csak a fő témára felejtettem el majdnem írni nekem 1-2 példátlan esetet leszámítva nem volt gondom ilyen idegen betolakodókkal (ICQban vannak mindenféle Check-boxok erre)

Egyébként amióta Macre váltottam, örömmel MSN-ezek, mert az Adium X gyönyörű szépen kiszűr minden zavaró smiley-t, nem ismételgeti feleslegesen a neveket, csak úgy kulturáltan, sőt ha valaki idióta kétsoros nevet állít be magának, akkor csak fogom és Rename, oszt kész... Adium pwnz.

Tamás A hosszú nevek gondját én is megoldottam a Live Messengerrel. Ott már szabadon átnevezhető mindenki. De a névismételgetés engem is zavar, ha valaki tud hozzá valami módszert, ami kikapcsolja, szóljon. (nem állok át, mert minden ismerősöm MSN-ezik. )

Nem tud valami olyasmit, mint az Adium, hogy csak akkor írja ki a nevet, ha a legutolsó küldött üzenet küldője nem egyezik az előzőekkel? (Tehát ha valakinek az a hülye szokása van, hogy háromszavanként Entert üt, akkor ezeket összefűzi egyetlen hosszú üzenetbe)

Igen, olyat tud, de nekem olyan kéne, hogy egy beszélgetésablakban nem kell minden üzenetváltásnál elolvasnom, ki vagyok én és ki ő (ami egy beszélgetés során ugye nem fog változni). Valami egyszerű azonosítás jó lenne (eltérő színű szöveg, a sajátom dőlttel, vagy mittomén). Na, tudtommal ilyet nem tud.


Been there, done that. No, thanks.

Majdnem szemközt lakik egy ukrán tinilány(jó bőr),gondoltam megosztom veletek ezt az információt.

Az hagyján, nekem a szemközti házban egy olyan leányzó lakik, aki minden este az utcára néző ablakkal rendelkező szobában, lámpafénynél vetkőzik meztelenre lefekvés előtt... Szerintem már az egész utca őt nézi esténként.

Hol laksz? Szervezek esti túrát oda

A BME epszilon sugarú környezetében

Tamás
Huhh,talán szemügyre kéne venni az alanyt.

Haszprus Esti túra ötlete rulz. Télen is így csinál vajon?
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...