Haszprus

Holtak hajnala

©   Haszprus   |   film

Dawn of the Dead - 2004. Itt valami klasszikus remake-jéről van szó, imdb-n 7,3-mat kapott 25e szavazattal, ami horror terén kiemelkedően jó teljesítmény. Kicsit félek is hozzányúlni emiatt a témához, de megteszem, mert valakinek meg kell mondania a frankót. Ez a film egyszerűen unalmas, sablonos. Ahogy az egyik karaktertől elhangzik: mondjanak valami olyat, amit még nem tudunk. Megint kihagyták azokat a szereplőket, akikért a néző aggódhatna. Mindekiben van valami hiba, ami miatt nem igazán drukkolhatunk az életben maradásáért. Egy csaj kivételével, de őt meg az egész filmben sehol nem fenyegeti veszély. Végül kapunk egy teljesen izgalommentes félórás lövöldözést zombikra, ami kb. annyira volt érdekes mint a Black Hawk Down.

(Huh, ezzel a bejegyzéssel két legyet ütöttem egy csapásra.)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Érdemes hozzá megnézni a Shaun of the Dead c. alkotást (A romantic comedy. With zombies. ) is (Shaun of the Dead (2004)), érdekes hogy jobb értékelést és több szavazatott kapott, mint ez a remake...

Jah megvolt az is valamikor, de már nem emléxem hogy bejött-e

nekem tetszett a holtak hajnala.

Voltak benne jó ötletek, amik fordulatossá tették. Az utóbbi idők legjobb zombis filmje, körökkel veri pl. a Kaptár 2-t!
(SPOILER)Amikor a végén a felboruló kocsiban a láncfűrész beleszalad a csajba, az konkrétan nekem is fájt!!!
Shaunt most tervezem nézni!

5) Blasius (nem regisztrált)
Öhm, lehet, hogy tévedek, de megint csak rossz oldalról közelíti meg mindenki a filmet. És kevesen mondják azt, hogy bizony volt benne sok érdekesség. Pl, nem unalmas film, ugyanis aki nem nagyon nézett zombis horrort, annak simán ajánlható, másodszor is, a történet ha még sablon is, elég fordulatos ahhoz, hogy egy olyan ember, aki nem ismeri a stílust meglepődjön. És szerintem voltak elég brutális részek is benne. Ráadásul ötletes, hogy a holtak annyira nem gondolkodtak benne, hogy tényleg ösztönösen a legközelebbi célpontra ugrottak. És inkább a hang után mentek, csak akkor indultak be, ha láttak is valamit, ami mozog. Szerintem igen is jó volt a szereplők játéka. És felüdülést hoznak benne az apró szövegek, amik kis poént is adnak a filmbe, egyszóval szerintem inkább a jobb filmek felé tolnám, főleg a zombisokba... elég csak a gagyi kaptárra gondolni, mert ott tényleg mindent az effektekkel akartak megmutatni... tiszteletem!



Haszprus Annyira nem, de erről már beszéltünk : Haszprus überblog - Kaptár 2 - Apokalipszis
De ha már zombis film, akkor szerintem ez: Haszprus überblog - Haláli hullák hajnala valamelyest üti, holott horror-vígjáték. Nekem nyomasztóbb volt, legalábbis. De most látom, hogy ez már kriz-ben elhangzott.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...