Haszprus

A halál alagútja

©   Haszprus   |   film

Death Tunnel - 2005. Morajló basszus, kórterem, véres szike, csípő, harapó, fúró eszközök, omladozó falak, hiányos festés, plafonról csöpögő nyálka, beázó épület, víziók, kulccsal lezárt maszk, kísértetjárta hely, hirtelen szobát rázó mély dobbanás, dobhártyaszaggató sikoly.

Akinek bejön az ilyesmi, annak A halál alagútja szállítja a másfél órás dózist.

Egy idézet a filmből:

- bazd meg haver
- bazd meg te
- bazd meg
- bazd meeeeg!!

A film ereje nem a dialógusokban rejlik, hanem a képi világban, az atmoszférában.

Valahogy elmulasztottam az imdb ratingre vetni a szemem, mielőtt megnéztem, a film közben pedig tortilla chipset toltam, aminek a ropogása azt hiszem elég sokat elvett a parás hangokból. Mindegy, szal szerintem az éjszaka rettegni vágyóknak simán fogyasztható, annak ellenére, hogy imdb-n 590 szavazattal 2,9. Amin rendkívül meg vagyok lepődve.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Morajló basszus, kórterem, véres szike, csípő, harapó, fúró eszközök, omladozó falak, hiányos festés, plafonról csöpögő nyálka, beázó épület, víziók, kulccsal lezárt maszk, kísértetjárta hely, hirtelen szobát rázó mély dobbanás, dobhártyaszaggató sikoly.
Ez egy átlagos nap bármely közkórházban...
Úgy tűnik Haszprusban vagy egy inverter, mert rendszeresen nincs összhangban az élvezet mértéke az imdb-s pontszámmal (pl. Irreversible v Ken Park...)

Nem, az inverter mindenki másban van

3) ... (nem regisztrált)
A film egész jó, csak a vége gáz. Mindenki meghal? Hol a Happy End? És nem jönnek rá, hogy mi is igazán a házban lévő dolgok okozója? És nincs semmi mondanivalója a filmnek!!Hát ez tényleg gáz!!! De amúgy mondom nem annyira rossz

4) valaki (nem regisztrált)
Az előzőhöz:
Hogy lehet valaki olyan paraszt, hogy leírja a film végét? Egy csomó embertől elveszed az egész értelmét... Ehhh.

valaki, ez valamilyen szinten igaz, bár a kommentek közt számítani kell ilyesmire. Mindenesetre átírtam úgy, hogy csak kijelölve látsszon a szöveg.

..., egy horrorfilmnek mióta szokott mondanivalója lenni?

valaki Minek kezd el valaki olvasni különböző filmes fórumokon egy filmről, ha még nem is látta? Nem valószínű hogy hozzá tud szólni, ha meg ajánlót akar, ott az IMDB, bár jómagam még azzal sem élek. Szóval ha spoilermentes életre vágysz, kövesd a megnéz -> olvas róla sorrendet. Ha meg nem a Te személyes bajod, ne pampogj bele a világba.
Mainframe magánvéleményét olvashattuk, amitől a Blog elhatárolódik.

7) Viky & Niky (nem regisztrált)
Hellósztok...
Szerintünk nagyon király volt a film, kicsit zavaros, de azért a lényegét értettük!! Imádjuk az ilyen filmeket....
De egyet mondjatok meg...a film végén minek mennek vissza, ha egyszer nagynehezen kijutottak???

biztos maradt még idő 10 percnyi képi anyagra a film költségvetéséből.


Viky & Niky Nem tudom, mert nem lattam a filmet, de ha lattatok a Kocka c. felejthetetlen muvet, ott is a vegen a csavo inkabb a bentmaradast fontolgatja. Aztan bent is marad, csak mas okbol. Szoval lehet h ilyesmi volt itt is.

11) Tom (nem regisztrált)
Ennél gyengébb horrort rég láttam. 10-20 éve még tudtak igazi izgulós/borzongóst csinálni, most meg azt hiszik, ha gyorsan egymás után vágnak félelmetes képeket meg vinnyogásokat, attól majd öszecsinálja magát az ember. Nekem kínszenvedés volt végig.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...