Haszprus

Durva downhill Balagéval

©   Haszprus   |   350d barátok bringa fotózás

Balagéval jóideje akartunk egyet lejtőzni a Normafánál, és ma ez végre megvalósult Tali a fogaskerekű lenti végállomásánál, fel a második fogaskerekűvel (mert az elsőre nem engedett a vérkomoly security 8-nál több embert, miközben vártunk kb. 20-an, a fogas meg persze töküres volt), aztán fent zúzás. Egy darabig az általam ismert útvonalon mentünk, Balage már itt is öngyilkos tempót diktált, de próbáltam alkalmazkodni. Aztán rátértünk egy általam eddig fel nem fedezett útra, ami valami iszonyat durva volt bármihez képest ahol eddig jártam.

Rendkívül lejtős, 20-40 centis letörésekkel teli, porzós csuszamlós agyaggal, sziklákkal, fatörzsekkel fedett pálya, minden eddigi terephez viszonyítva atomdurva. (Talán a Mátyás-hegy közelíti meg valamennyire, de ott nincsenek letörések, csak csuszamlós kövek.) Kénytelen is voltam az út felén letolni a bringát, még így is a hanyattesés veszélye fenyegetett, ami rendkívül kellemetlen lett volna, tekintettel a hátamon helyet foglaló fotós cuccra.

Valóban érdemes elgondolkodni védőöltözeten. Nem tudom mikor megyek ide legközelebb, de az tuti hogy egy darabig ezt szigorúan csak fotós cucc nélkül vállalom. Leérvén a féktárcsán kishíján rántottát lehetett sütni.

Szóval nem kérdés hogy ez volt eddig a legdurvább trip, és noha hazaérvén Balagénak még azt mondtam hogy nem tudom jövök/megyek-e ide újra, most már biztos, csak hátizsák nélkül. Vagy esetleg üres hátizsákkal, gerincvédelem gyanánt.

Hajnalban 66,8, túra után 65,8 kg. Március 19-én 75,5 kg voltam.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 7 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Úgy gondolom egész jól nézek ki ezekben a védő cuccokban, mint valami ultra profi

2) v1rush (nem regisztrált)
Majdnem ugyanilyen a lábvédő cuccom, amúgy jó a biciklitek, én is mennék downhillezni, de a közelben nincs hegy, így be kell érnem a várossal.

Hallod... Durván irigyellek titeket hogy ilyen túrákat tudtok tenni. Nálunk az Alföld kellős közepén a Tisza védtöltése a legnagyobb magaslat ahol lehetne downhillezni

Legalább leérsz egyben
(Always Look on the Bright Side of Life)

nem is tudtam hogy bala dhzik...

már nem szokott, de régen tolta, és még mindig jól nyomja, de mint állat…
nincs veszélyérzéke a srácnak
cserébe időnként varrótűvel veszik kezelésbe

Bicaj miatt még nem kerültem varrótű közelébe, igaz tavaly azt mondták össze kéne varni, de végül nem mentem el orvoshoz. Csak 1 héttel késöbb amikor még mindig fájt kurvára a karom és inkább megröntgeneztettem. Azóta is látszik a seb a könyökömön. Jópárszor voltam már sebészeten.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...