Haszprus

MetaContacts Mirandához

©   Haszprus   |   hwsw


Egy kibontott metacontact. Az ikonjára kattintva alaphelyzetbe áll - eltűnnek a valós kontaktok.


Options

A Miranda használatakor egy probléma hamar felmerül. Ismerőseink többféle protokollon keresztül is elérhetők, és mi betárazzuk mindet, hiszen nem mindig elérhetők mindegyiken. A contact listünk pedig szépen egyre hosszabbra növekszik, a kontaktok egy része kétszer-háromszor is szerepel a listán, teljesen fölöslegesen, stb.

A megoldásra régóta vártam, végül Orca találta a MetaContacts plugint, ami működése röviden annyi, hogy elfedi a protokollokat, és akikhez eddig három különféle (MSN, ICQ, Jabber) ikon tartozott, azt most egy ikonon keresztül érjük el. Ha akarjuk, elérhetjük többfélén is, de pont ez a lényeg, hogy ezt alapból elrejti előlünk, és a lista rövidebb tud lenni, kevesebb helyet foglal a képernyőn, átláthatóbb, stb, még a historykat is egybegyúrja (überhasznos!).

A cucc nagyon jól műxik, minden Mirandásnak musthave.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nem használok mirindat, nem is et a lényeg.. Hanem hogy látom magam a listán !

Haszprus, ez a Miranda (mi randa! - nem is, szép az) MSN-es funkciók közül mit támogat? Pl. fájlátvitel normális sebsségű? Videobeszélgetés? Voicecomm.? Bevallom azért használom ezt a ratyi MSN Live-ot vagy 8.0-t vagy Live Messenger vagy mittomén mi a hivatalos neve, mert az MSN Plus hangjai nagyon ottvannak. Kár, hogy ezt nem tudja pótolni egyik más mixed kliens sem.

Lehet hogy vannak rá pluginek, de engem csak a plain text üzengetés érdekel, és azt tudja A fájl transzferrel problémák vannak, ez se nagyon érdekel. Lassú, de senkivel se cserélek nagyobb cuccokat. Ha mégis, akkor ftp pl.

plaintext uzengetesre mondjuk a bitlbee is tokeletesen megfelel egy irc klienssel.

Tehát?
(Miért jön ez most ide, jobb mint a Miranda?)

nem jobb, mas. szamomra peldaul kenyelmesebb, mert az egyebkent is futo irc klienssel tudok csatlakozni gyakorlatilag barmelyik im halozatra, nem kell egy kulon programnak a hatterben mennie. (igaz, nekem bitlbee a szerveren fut )

Mirandát egyszer feldoobtam, és egész jó, de nekem meg az ICQ spec dolgai kellenének... Mindegy.
Az ilyen összevonásos contact listtel én hatalmast szívtam linux alatt, mert ha jól emlékszem a SIM tudta ugyanezt, csak aztán mikor visszamentem windózba, az ICQ contactok egy része eltűnt, mintha töröltem volna őket... Aztán vadászhattam vissza őket a semmiből.
Maradok az eredeti klienseknél, a sok kliens fut egyszerre problémát pedig úgy oldottam meg, h csak ICQn vagyok fent, MSNen meg szinte alig

Ez mekkora király cucc volt.

most se ártana valami hasonló, ami egybecsatornázná a
- gmail
- meta
- viber
- whatsapp
- slack
- discord
- teams
- skype (kuka)
káoszból a csacsogásokat

adamo, neha az az erzesem h minden honapban jon ki valami uj csevegoprogi

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...