Haszprus

Neptun.net roxx

©   Haszprus   |   bme hwsw szánalmas

Hétfő
00:00 regisztrációs hét (tárgyfelvétel) kezdete
00:01 a Neptun.net lehal
09:xx kiraknak egy feliratot, hogy karbantartás miatt üzemszünet

Kedd
01:20 részemről még mindig nem jutottam be.
22:07 a reghéten először, látom a bejelentkezési formot

Szerda
xx:xx Ma nem láttam a neptun bejelentkezési képernyőjét se. Reggel 8-tól ígérték, hogy menni fog. Ja. Remélem nem ez számít a végleges üzemállapotnak.

Csütörtök
03:39 A következő üzenetet tették ki tegnap este: A hiba javítást tovább kell folytatni, reggel 8 óráig csak időszakos üzem várható. Egy mondat, egy hiba. Tehát legjobb esetben csütörtök reggel kezdődik a reghét? Valaki nagyon vicces akar lenni. De most már kurvára jöhetne egy levél a dékántól/rektortól hogy kedves hallgatók a reghetet meghosszabbítottuk egy héttel vagy a félév elmarad vagy valami ilyesmi, mert ez már nem vicces.

[...] Ezért a tárgyfelvételi időszakot 2006 szeptember 14. éjfélig meghosszabbítjuk. [...]
Kövesi János
Oktatási rektorhelyettes

Végre nyilatkoztak. (Biztos olvasták a blogomat.)

I love Neptun.net. Tudom, hogy 15 ezren járunk a BME-re, és ez nagy terhelés, de azért a régi neptunba a reghét/vizsgaidőszak első 2-3 órája után mindig simán be lehetett jutni.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 45 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

És még csak kezelhetetlen trágya sem volt. Éljen a Neptun.NET

Tudomásom szerint 20000en járunk a BMEre, de még ez sem indokolja a dolgot.
A régi NEPTUNnal ilyen szintű összeomlás tudtommal már vagy 2éve nem volt.

Külön poén, hogy eredetileg úgy volt(miután már lett KTH), hogy az elsősöknek felveszi a KTH az első féléves tárgyakat. Természetesen ezt a .net nem támogatja Szerencsétlnek megkapják papíron, h mit vegyenek fel, aztán vagy sikerül vagy nem. Eddig ez utóbbi valószínűbb.

Kedd 10:30 A kapcsolódás sikertelen...

ps.: mi lesz itt vizsgaidőszakban???? :-O

Nekem most mar be sem toltodik az oldal, idaig legalabb kiirta, hogy tulterheles van. Egyszer sikerult bejutnom es az egyik targyat felvennem, de aztan a legkulonbozobb hibauzenetek fogadtak, meg timeoutoltak az oldalak. Borzaszto, hogy nem birnak egy rendszer mondjuk egyszerre 10 ezer felhasznalora szabni (20 ezerre felesleges, mert max. egy ora alatt ugyis lemegy a terheles fele, annyit meg azert meg tudna mindenki varni a leggazosabb idoszakban). De ami sok az mar sok. Lassan 36 oraja nem birom elintezni a targyfelvetelt, pedig felorankent-orankent probalkozom.

hm, kepzelem mi lenne, ha a kezdetet valami emberi idopontra tennek napkozben es nem ejfelre.

(egyebkent ha az uj verziotokat csak feleannyira hozzaertok irtak, mint a mi ETR-unket, akkor reszvetem )

Húúú, most bejött a login, be is léptem, lenyitottam a Tárgyak menüt, és klikk a tárgyfelvételre, mindezt 2mp-en belül, nehogy time-out legyen, de semmi, itt meg is halt.

Megjött a válasz, eddig töltött:
Server Application Unavailable

ETR -t ne is emlegesd, nővérem eltés, és kellett párszor segítenem Neki... A hajamata téptem folyamatosan!!! Olyankor minden hibája ellenére imába foglaltam a mi jó kis Neptununkat, mert ha szar is, de működik, és használható! Na most ezt is szét....ták

12:54 - a lap nem jeleníthető meg. Már 2 hete szopok vele, eddig mert nem volt jelentkezési időszak, most meg ezért. Fogadok mindenki szarni fog rá, ha valami bajom lesz emiatt. Így járt... - ez lesz a reakció. Agyam szétmegy vazze.

MainFrame: teljesen igazad van, de a válasz nem az lesz, hogy Így járt... , mert ezt így nem mondhatják, de tartalmilag ezt fogja jelentei: A Neptunnal kapcsolatos problémákkal keresse meg a fejlsztőket, mi ehhez nem értünk, nem ez a feladatunk.
Ez azért nagyon vicces, mert a fejlesztők sem értenek hozzá, és ez nem mostani dolgo, hanem már hónapokkal ezelőtt kiderült...

dankoi, nekem 1 bajom van az etr-rel: amilyen javascript/php/egyeb bejelentkezesi trukkot kitalalok most, azt kovetkezo felevre javitjak

sHaMaLt: minden elismerésem, hogy Neked csak ez okoz fejfájást az ETRben
Nővéremnek ledobták a szigorlat jelentkezését, meg tárgyait, stb...

ott mondjuk lehet, hogy inkabb a tanulmanyi osztaly a ludas.

Ott az egész rendszer a ludas

De ne térjünk el a tárgytól, sikerült már valakinek kezdeni vmit a neptunnal?

Elvileg ebben a pillanatban kéne újra működnie. 15:00.

ETR-ben legalább sikerült felvennem a tárgyakat. Igaz, lassú, igaz, szar. De sikerült. Igaz volt amit csak 15-ödszörre, majd a jött az ímél, hogy ebben a félévben nem indul [aaaaaaarrghh!].

És a versenyjelentkezéshez már írom is a cURL-os php-s login/refresh/sign-up dolgot

b3ck: ebben a pillanatban sem megy még (16:10)

17:15 Most olvastam, hogy ma már nem is lesz, csak aki hajlandó bemenni a HSZKba tömörülni, sorbaállni és szitkozódni... Holnap reggel 8:00kor lesz az újraindítás, feltételezem 8:01kor a következő crash

Megnyugtataskepp kozlom, hogy valtozott a terv, es a HSZK-bol sem megy Szoval akik bementek, azok is jol megszivtak!



Hiába, na, azért egy dolgot nagyon tud ez a rendszer

ÜBERFONTOS!!!

Most hallotttam, hogy már nem elég felvenni a tárgyakat, hanem vhogy be kell iratkozni a neptunon!

Erről tud vki vmi bővebbet??


En is ugy tudom, hogy csak a KTH-nak van jogosultsaga aktiv felevet beallitani, tehat ha meg is probalod, azt fogja kiirni, hogy nem sikerult a muvelet.
Az indexet le kell adni, es onnantol kezdve a felelosseg a KTH-je, ha valamit el is cseszerint a neptun, te az index leadasaval igazolod, hogy beiratkoztal erre a felevre.

Levlistán is megy a para, hogy be kell-e íratkozni vagy nem, és mindenki mást mond. Szerintem én majd pénteken rákattintok, ha hajlandó megjelenni a megfelelő gomb.

21) b3laS (nem regisztrált)
Elvileg ma 8 -tól ismét van nyeptun, de gyakorlatilag 8:20 - tól élt a rendszer.
Nos az működése a szokásos.

Nalam folyamatosan azt irja, hogy tulterheltseg miatt a szerver nem elerheto. 2 rohadt targyat kellene mar csak felvennem, a tobbit szerencsere meg a regi neptunnal megcsinaltam anno. Lassan 3 napja varok ra, hogy egy 2 perces muveletet vegrehajtsak. Vicces.

23) b3laS (nem regisztrált)
Nos, azonban ha sikerül is belépni a portálra, ami azért nekem sikerülget, a tárgyfelvétel menüpontnál a terhelés miatt, egyszerűen nem lehet a felvevendő tárgyat kilistázni sem, nemhogy felvenni, mert behal az egész. Amúgy nekem csak 1 tárgyat kellene felvenni, a többit még szerencsére a régi neptunnal felvettem. szóval, ötletek? mi lesz ha péntekig ugyanez lesz? simán elképzelhető. Valakinek sikerült felvenni tárgyat ilyen terhelés mellett?

Jól érzékelem, hogy megint full le van halva az egész? Megint nem azt írja, h túlterhelt.. hanem csak h nem elérhető.... :-/ és pont mikor sikerült bejelentkezni......

hát gyerekek ez kabaré. éjjel bejutottam leadni 2 tárgyat aztán ennyiben kimerült, pedig párat le kéne még adnom

meg egyáltalán mi ez a konfigurációs hiba szöveg, amiről itt papoltak, hogy azért volt szar? egy iniben a max_connectionst át kellett írni 500-ról 200-ra vagy mi? és ehhez kell nekik most már több mint 2,5 nap? vagy gyorsan megpróbálják az egész neptun.net architektúráját megváltoztatni? eheh… fasza.

naja, kabaré, de még senkit sem hallottam, aki ezen jól szórakozik.. max az SDA stúdijó.. Röhögnek a markukba..

Meg amúgy sem a regisztrációs héten kéne rendszert fejleszteni...

Ez nekik minden fronton igen nagy égés. Terveztek egy szoftvert, ami a rendeltetésszerű használat során (elvégre nem valami alapítványi iskola 15 fős évfolyamát várták jelentkezni...) csúfosan megbukott. Nekünk (ideális esetben) 5 évig ezt verik a fejünkbe, hogy minden specifikációt, körülményt, elvárást, várható értéket vegyünk figyelembe. Akkor ők most mik is? Informatikusok?

MF, teljesen igazad van, mindenki nagyon jól tudta/tudja mekkora a terhelés ilyenkor!
Ezek mindenek, csak nem informatikusok!
Eddig akárhány informatikussal beszéltem, mind azt mondta, hogy az ASP.NET egy rakás ...
Milyen cég az aki ezek után ezzel áll neki egy ilyen szintű rendszert fejleszteni???

Ez olyan ceg, amely 10x annyiert csinalja meg 100x olyan szarra, mint akarmely masik palyazo. Ez olyan ceg, amelynek portfoliojaban semmi mas nem szerepel a neptun es a neptun.net es poszeidon-on (ugyviteli rendszeren) kivul. Van meg egy elektronikus alairas keszito rendszer, amit az onkormanyzatok szamara fejlesztettek, es meg soha a budos eletben nem lattam sehol, hogy elesben hasznalnak is. Vajon miert?
Nyilvan olyan valakit biztak meg a fejlesztessel, aki kozel allt a tuzhoz, es allati penzeket nyult le az egyetemeken keresztul az allamtol. A kovetkezteteseket mindenki vonja le maga, mi sajnos csak az egesz folyamat eredmenyet latjuk, es szivjuk meg.

Lassan kiírhatnák a neptun főoldalára, hogy majd talán jövő héten próbálkozzunk, addigra esetleg jó lesz...

Csütörtök 8:35 - a lap nem jeleníthető meg. (Még a hibaüzenetig se jutok el...)

Ja, sajnos most sem mukodik. Nekem volt akkora ubermazlim, hogy tegnap este 23:40-kor szumma 2 percig mukodott a rendszer, ami eleg volt arra, hogy allati gyorsan, gep modjara feljelentkeztem 2 targyra, es raklikkeltem a felvett targyak listajara, hogy ellenorizzem, minden oke-e. 20 masodperccel kesobb mar nem tudtam megnezni, hogy biztos jo kurzust vettem-e fel tesibol, mert szethalt az egesz, es azota nem is megy.
Pedig elvileg ma reggel 8-tol mar nem csak idoszakos uzemben, hanem teljes uzemben kellene mennie.
Szerintem ez az elejetol fogva nem volt vicces, es mivel en ma elutazom, es meg mindig nincs mukodo neptun, kezd aggaszto lenni. Az egyeduli szerencsem az, hogy sikerult valahogy felvennem a hianyzo targyakat. A gond mar csak az, hogy esetleg az azonnali rendszerosszeomlas miatt elvesztek az adatok, es megsincsenek felveve azok a targyak.
Mindenesetre jovo kedden a BME neptunuzemelteteshez szeretnek szemelyesen bemenni, hogy kifejtsem aggalyaim az SDA Kft-vel kapcsolatosan. Ezt mar szerintem nem lehet szo nelkul hagyni. En a helyukben ki sem fizetnem a ceget, es surgosen keresnek valaki mast, aki jovo szeptemberig osszehoz egy normalis rendszert, addig pedig visszaallitanam az eredeti neptunt.

NeoXon: reméljük nem vesztek el a jelentekzéseid, és gratula, mert én ispróbálgattam az este, de nem jutottam be.
Ma reggel megint csakhúzták az időt, pedig ma már csütörtök van, nem tudom mégis mit gondoltak ezek????

A ki nem fizetéses és az új rendszeres állásfoglalásoddal maximálisan egyetértek, mert 100%, hogy sokkal jobb rendszert is össze lehet rakni (nem .NET alatt), és amennyi kárt okozot eddig a másik (10-15%os adatvesztés), azt inkább ki kellett volna fizetni egy elismert és jó rendszerért. Dehát úgylátszik akik a pénzt kapják ezért a vacakért (egyetemen belül) azokat ez cseppet sem érdekli, nekik ez nem szempont...

12:30: újabb hosszabbítás, 13:00ig...

Tárgyfelvétel szept 14-ig meghosszabbítva, ne parázzatok...
Milyen jó, hogy már doktorandusz vagyok

Tamás megelőzött

Azt hiszem ehhez nem kell sokmindent hozzáfűznöm, mindenki tudta, hogy ez lesz.. A kérdés az lesznek-e felelősök..

Esetleg tud valaki arról, hogy korábban bármi okból kitolták volna a regusztrációs hetet?

12:30: újabb hosszabbítás, 13:00ig...
Csillagidő 14:00 - kapitány a hajónaplónak: még mindig semmi. A bolygóközi helyzet egyre fokozódik. Az elsőtiszt percenként zaklat azzal, hogy igazán ideje lenne bevetni az antianyagágyúinkat, és elpusztítani a Neptunt.

Na nagynehezen sikerült a lehetetlen, felvettem a hiányzó egy tárgyamat...
korábban volt szó ilyen beíratkozási funkcióról: véletlenül rátaláltam, szerintem érdemes odakattogni és bekattintani az új aktív félévet...
--> Tanulmányok --> Beiratkozás --> /Státusz/...

ááááááá, végre sikerült mindent megcsinálni. Kellett hozzá 10-15 perc. Ahhoz, hogy ezt az időt megkaphassam, kellett 1 hét.

Gratula a fejlesztőknek, és a pénzelőiknek, ezt akkor sem fogjuk elfelejteni, hiába rendeződött minden.

rendeződött minden
Azért ne túlozzunk kéremszépen.. még nem rendeződött azért minden.. így is alig-alig enged be... és ha valaki nem tudja elintézni 10-15 perc alatt akkor megint próbálkozhat jóóó sokáig mire bejut.... :-/

En mar csak le szeretnek adni egy targyat, mert az a 2 percbe nem fert be. Ha nem sikerul, akkor tokmindegy, egyszeruen csak nem jarok be es nem csinalom meg. Egyebkent en most sem tudok belepni, tehat erre, hogy egy 10-15 perces folyamatos mukodest elcsipj, azert kellett egyfajta mazli
Berezelve mar nem vagyok, mert mar csak targyleadasom van, az meg nem akkora prioritasu, mint a felvetel. De attol meg k. merges lehetek erre a szemet bandara, hogy 3 napomat itt kellett toltenem, ahelyett, hogy elutazhattam volna. Mindegy, holnap reggel huzok el, aztan hetfoi sulikezdesig meg se lassam a suliugyeket

Vannak még csodák!
5-10 refresh után bengedett, és ne dobott, ki fel tudtam venni a tárgyamat, viszont egy másikból nincs kiírva nappali kurzus... 'öröm é bódottá'!

Ez persze nem változtat semmin, sz@r az egész!

42) Anonymous (nem regisztrált)
Hát gyerekek, meg tudlak érteni benneteket. Én csak a sógórom lányának szerettem volna segíteni (már esélye sincs rá szerintem), de vasárnap délutántól eddig a percig 3 tárgyat tudott felvenni meg beiratkozni. Ja és náluk nem hosszabbítják meg a regisztrációs időszakot.
Abban az iskolában ahova jelentkezni szeretne már a 264-es verzió van, de képtelenség használni. Akkora time out-ok vannak, hogy azzal már a napig lehetne utazni.
Űbergagyi ez az egész. Ilyen cuccot félkézzel a se@@@@-ben is összedobok 2 hónap alatt, nem 1 év alatt.
Ez azért lehet, hogy megérne egy cikket.

43) Anonymous (nem regisztrált)
Ja, még annyit, hogy valószínűleg egy nyamvadt globális változó van valahol elírva a rendszerben, ezért vannak hibás átirányítások.

Láttátok a neptun főoldalt? Ez már végképp szánalmas! Nem sokat értek a webes programozáshoz, de úgytudom az IP cím lekérdezése nem egy nagy feladat...
Az SDA kft-nek még ez sem megy, külön link van azoknak akik HSZKból lépnek be, és külön azoknak akik kívülről akarnak... A .NET alatt ennyire körülményes egy IP szűrés?? Homályosítsatok fel légyszives!

dankoi hát igen így első ránézésre a két külön link teljesen indokolatlan

Én még azt tartom viccesnek hogy egy webes rendszer terheléselosztását úgy oldották meg, hogy kívülről is a több webszerver több ip-nek látszik… Ez nem európai

Nomeg még számos dolgot, iszonyat rettenet borzalom az új neptun, én elég sok időt töltöttem már el benne de kritkán aluli a felhasználói felülete.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...