Haszprus

Spórolástan

©   Haszprus   |   life

Olvasom itten, hogy felmerült az igény/javaslat, miszerint a nebulóknak középiskolában kellene valami pénzügyi tárgyat oktatni, mert a magyarok tökéletes analfabéták ezen a téren, nem tudnak spórolni, nincsenek tisztában a befektetési lehetőségekkel, a párna alatt tartják a spórolt pénzüket, már ha egyáltalán rendelkeznek vele. Csakhogy az óraszám felülről korlátozva van, és ezt már kitöltik a jelenlegi tantárgyak.

Lami Pál szerint az is problémát jelenthet, hogy a diákok kötelező óraszámát már most is maximálisan kitöltik, tehát az új tantárgy bevezetése csak a többi rovására történhetne. Azért mégsem vetélkedhet a pénzügyi ismeretek tárgy a magyarral, a történelemmel vagy a matematikával - vélte.

(Origo - A padlót emlegeti Kóka egyik analfabétája)

Valóban nem vetekedhetnek a pénzügyi ismeretek a fentiekkel? Valóban nehéz volna mondjuk a matekba pénzügyi példákat becsempészni? Biztos, hogy fontosabb a Boci-boci tarkába belemagyarázott mélyelemzéseket bemagolni, mint megérteni, hogy lehet jobb körülmények között élni?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

szegény szerencsétlen gyerekek, hát így is túl vannak terhelve, meg kell tanulniuk egyik napról a másikra két-három oldalt, egészen borzasztó. (támogatom)

Ofőibe simán beleférne szerintem. Legalábbis amekkora marhaságokat mi csináltunk osztályfőnöki óra keretében, ennyi erővel gazdálkodásról is lehetett volna szó.

Jaja, szerintem is nagyon hasznos lenne.
Ennek lennének mellékhatásai is. Az egyes bankok különböző jobbnál-jobbnál hitelkostrukcióival nem tudnák átverni az átlag embert, mert az képes, és kiszámolná, hogy neki melyik a legjobb, és nem a reklámot követné.
Nem is tudom a bankok szövetsége miért nem ellenzi ezt ?

Remélem az oktatási rendszer az én gyerekemnél már lesz annyira fejlett, hogy ilyen tantárgyakat alapból tanítsanak.
Egyébként mindenki gyermekének azt kívánom, hogy minél előbb legyen arra lehetősége, hogy a suliban ilyen ismereteket tudjon elsajátítani.

Szerintem a jövőben kapsz egy wifi cuccot a fejedbe gyors eléréssel a google-höz aztán nem kell suliba járni többé, a szituációnak megfelelő tudást on-demand kapod

S ha sikerül megértenünk az agy működését akkor onnantól egy progival szimulálni is tudjuk amit elég lesz egy kis implantkártyán a fejbe helyezni kész tudástárral és már kész is a személyi társprocesszor, a sulinak végleg lőttek.

Szeretném ha valaki ehhez hozzáfűzne valamit.

Nem lehetetlen, amit mondasz, sőt... de ezt szerintem már mi nem éljük meg, vagy ha mégis
már eléggé lejárt szavatosságú trottyoknak fognak minket tarani. Mindenesetre, jó lenne ezeket a sorokat visszaolvasni, amikor már eljárt felettünk az idő. .

Lejárt? Nos szerintem ha az intelligenciád és tudásod jelentős részét úgyse a saját agyad hanem egy implant határozza meg, valamint a kezed lábad belső szerveid és szinte mindent lecserélhetsz művi cuccokra (mint azt korlátozottan már ma is megteheted), akkor az öregedés értelme egészen megváltozik, és nem feltétlen minőségi romlást fog jelenteni hanem valami mást, ami majd ezen helyettesítő/kiegészítő cuccok képességein múlik majd… X idő múlva egész biztosan jobb cuccokat fogunk tudni készíteni, mint amikkel alapból rendelkezünk (agy, test). Kérdés hogy akar-e bárki a fizikai valóságban létezni ha már úgyse az eredeti alkatrészek lesznek benne, egy szimulált világ biztos izgalmasabb tud lenni.

Haszprus Szerintem nagyon messze van még ez az idő, Sci-fi filmek foglalkoznak a dologgal, de tovább nem jutottunk még..

Először talán azt kéne elérni, hogy mindenki használja is az agyát, ne csak kaján vigyorral örüljön neki, hogy valami hézagmentesen kitölti a koponyáját...

Ha erre már a táradalom többsége képes lesz (állandó jelggel, nem csak napi 1-2órát, 10-15perces bontásokban), akkor érdemes lesz erre az implan dologra visszatérni, főleg, hogy talán addigra eljutunk az agykutatással is a megfelelő szintre.

Másik lehetőség, hogy erre már nem is lesz szükség, vagy csak néhány embernél ,mert a robotok és au automatizálás feleslegessé teszi a gondolkodást (sokak örömére )

dankoi Egy agyként működő implant azokat is zsenivé teszi akik a természeti adottságaikkal képtelenek lennének a gondolkodásra

Haszprus ..és lehúzza azokat, akik addig zsenik voltak

Ez már lassan a Borg Éljen a kollektíva

dankoi elolvastam hogy mi ez a Borg, mert eddig tudatlan voltam. Hajrá Borg!

Haszprus Nem gondoltam volna, hogy számodra ismeretlen a Star Trek világa.. De örülök, hogy ilyen lelkes vagy Mindazonáltal én nem rajongok az ötletért (mármint az asszimilálódásért).

Egy hazai kereskedelmi rádióban egyébként van naponta többször jelentkező, rövid, közéleti blokk, ahol ma a spórolásról és a befektetésről mondtak egyszerű, de sokak számára használható infomációkat.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...