Haszprus

Bringa @ home

©   Haszprus   |   bringa telódráma

It's back. 9 nap és 2 óra.

Update 22:10: na aludtam egyet közben, leírom mi volt. Szóval hívtak telón hogy megvan, mehetek. Mentem. Átvettem. Ami történt szerintük: velotrade megtisztította, mert marha dzsuvás volt belül, ennyi. (Meg az egyéb gondjaimat is orvosolták, pl. fékek holtjátékát kisebbre vették. Javasolták hogy hamarosan cseréljem a fékpofákat mert eléggé elhasználtam őket.) Szerintük a teló jobban mozog. Kipróbáltam, a boltnál aszontam a szervizesnek, igen, a különbség ég és föld, és valóban így is gondoltam, így is éreztem. Aztán hazajöttem, beöltöztem, és elmentem a Katlanhoz. Nos ott már nem éreztem így. Mi lehet ennek a hirtelen változásnak az oka? Laikusként a következőkre gondolok:

  1. Hideg van már kint, és tudvalevő hogy a telók hidegben lassabban mozognak.
  2. Bekoszolódott.

Á, az utóbbi 10 km-en csak nem… Gondolnám. De valójában amikor elkezdtem erdőbe járni a bringával a megvétele után pár héttel, drasztikus romlást éreztem a teló mozgásában, úgyhogy akár, passz. A szervizes említette hogy ha még mindig Nemyo, akkor kérjek bele gyengébb rugót, 3-5e Ft körüli tétel + szervizbehurcolás. Talán majd. Érdemes lehet, mert a saját tömegemmel én mindössze a telóút feléig tudom lenyomni. Hát, ez egy konkrét hátránya a fogyásnak

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!


Akkor ennek örömére remélem mész túrára.

Orca post updated
ScoobyZoli milyen túrára? szokásos erdei zúzásra? meglássuk. ma már voltam. de elég fos idő volt, meg most már egyre csak rosszabb lesz, javarészt.

Haszprus

Sajnos véget ért a nyár(erről a mondatról szégyenkezve kell bevallanom, hogy elsőként az FLM duó egykori slágerjének refrénje ugrott be), de majd kitalálunk valami unaloműzőt. Esetleg olvasás? Bármint könyvek olvasása, esetleg szépirodalom? Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel kedves blogtársak?
A túra is jó Haszprus, de nem lesz hamarosan túlságosan hideg ehez az elfoglaltsághoz?

Hogy érted azt, hogy a saját súlyoddal csak a feléig tudod lenyomni?

Isti Nyilván ha nehezebb lennék akkor jobban le tudnám nyomni ránehezedve a teleszkópra. Amúgy akármit csinálok a felénél nemtom lejjebb nyomni, ide értve azt hogy a bringa baloldalán állok, jobb lábbal a pedálon, ugrok egyet, és ugrásból nyomom le a kormányt, vagy szimplán a váz fölött állva két kézzel ránehezedek, vagy menet közben pumpálom. Na persze nem azt akarom hogy koppanjon ezektől, de amennyit mozog az az én felhasználási területemen kevés, mivel letörések nem-igen tarkítják az utamat, kivéve a ddh-nál nomeg járdáról lejövetkor.

ScoobyZoli Meglátjuk. Nyilván ritkábban fogok menni mint nyáron, már csak azért is mert suli van.
A könyvek itt egy kicsit offtopic asszem, nyiss nekik egy bejegyzést ha gondolod Vagy üzenőfal.

Haszprus Én is csak max félig tudom lenyomni (~77 kg vagyok), de szerintem ez nem baj.

Nekem nem ez a bajom hogy a telót csak a feléig tudom lenyomni, természetesen, nem arra használom hogy nyomkodom egész nap, és így zavar hogy csak félig megy, hanem a Katlannál a terep majd kikapja a kezemből a kormányt, mert nem mozog elég könnyedén. Csak ezt ugye nem tudom akárhol prezentálni, szemben azzal hogy meddig tudom benyomni.

Egyébként végülis nem biztos hogy a benyomhatóságnak és a mozgás gyorsaságának bármi köze van egymáshoz - megintcsak nem értek hozzá.

A telók hidegben lassabban mozognak így általánosítva csak a zsírral kent telókra igaz. Az olajcsillapítású rendszereknél nem jelentkezik jelentős különbség! Amúgy ha max terheléssel csak félig tudod összenyomni, akkor indokolt lehet egy gyengébb rugóra cserélés!

amúgy ha max terheléssel csak félig tudod összenyomni, akkor indokolt lehet egy gyengébb rugóra cserélés!
mekkora lehet az ideális összenyomás? ha nem csak kétféle rugó van akkor hogy mondjam meg hogy milyet kérek?
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...