mainframe

Las Vegas, végállomás

©   mainframe   |   film

Leaving Las Vegas - 1995. Hát, srácok nem tudom mire kapta ez a film az Oscart. Nem érzem indokoltnak. Néztem. Nem voltam álmos. Próbáltam együttérezni vele. Nem ment. Pedig általában fogékony vagyok. Röviden annyi, mint az outline: Nicolas Cage egy alkoholista, aki beleszeret egy prostiba, holott az eredeti terve az volt, hogy halálra issza magát Vegasban. Történés nem nagyon van benne, és nem tudunk meg sokat a két főszereplő múltjáról sem, pedig sok utalás van rá. Zavarosan kezeli a film a sztorit is, ide-oda kapkod időben és térben, nehéz követni, de azért meg lehet oldani, de nem élvezetes semmiképp sem. Hogy ne mainstream romantikus film legyen, van benne egy-két erőszakos jelenet, de ennyi.(tisztázzuk: nem az erőszakot hiányolom a filmből, hanem a bárminemű történést) A film 85%-ában azt látjuk, ahogy Cage iszik, vagy épp ájultam fekszik (Persze fimes módra alkesz ám ő is, például csak egyszer hány az egész film alatt, soha nem nő meg túlzottan a borostája, illetve a ruhája is csak mértékkel koszos annak ellenére, hogy pl. épp az utcán aludt Vezetni meg pengén tud holtrészegen is.), vagy a csaj könnyes szemmel téblábol az utcán. Ez nekem kevés, sorry.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Na, akkor miért kapott ez a film 7,5 pontot az IMDB-n? Régebben a film kiválasztásához megnéztem az IMDB-n az értékelést, de egyre kevésbé bízom meg ebben. Csalóka pontszámok ezek, szerintem.


szerintem nagyon penge a film, aki nem élt benne nem érti.

Konzultálj Ginával a Prozac Nation bejegyzésnél.


Pénteken 14:15-től 14:20-ig Csernus professzornál.

7) körtemuzsika (nem regisztrált)
Hát, sajnálhatod…
A film maga: zseniális. A hangulata, a kilátástalansága, elképesztően hibátlan. Az a kép, amikor a jegyűrűjét szopja le a prostituált, vagy amikor zsebbe rakható fém-flaskát kap… (az elfogadás, tisztelet… Talán még a remény is) aztán a másik prostituáltal való megcsalás… Hibátlan. Nehéz film, talán vedd elő évekkel később.

Én pontosan így jártam a Szárnyas Fejvadásszal.
Abszolút csalódás volt, 15 évvel későb, az egyik abszolút kedvenc.

Lehet, hogy az idő majd Téged igazol, meglátjuk.
A Szárnyas Fejvadászból is láttam valamennyit még régebben, és én is csalódásnak könyveltem el. Lehet, hogy mostanában megpróbálkozom vele mégegyszer (és akkor már a rendezői változattal, ha már… ).

A rendezői változat, mivel hosszabb? Hát a leggyengébb jelenetekkel. Szvsz azok a fanoknak valók.

Kivéve persze ahol vmi korhatárcenzúra történt

A rendezői változatban csomó olyan jelenet van, amik tök más kontextusba teszik a sztorit. És abban megvannak a monológok is, amik kellettek volna a filmbe, csak ugye akkoriban még nagyon nem volt divat 3 órás filmet csinálni.
Ezeket haverok beszámolói és ajánlásai révén tudom egyébként.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...