Haszprus

Kommenttrend

©   Haszprus   |   fejlesztés

A napi kommentek összhossza karakterben 2003.09.21. - 2006.10.18. A saját hozzászólásaim nincsenek beleszámítva. (Nem vagyok beszámítható.)


A lenti grafikonon 40 napos mozgó átlag látható. Keep up good work.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Azert az meglepett, hogy naponta ennyire eltero a hozzaszolasszam. Pl. egy forumnal ennel sokkal egyenletesebb (persze napszakonkent viszont nagyon-nagyon eltero). Valszeg egy blognal jobban szamit az, hogy mi az adott napi tema. Van, hogy nem igazan lehet mit hozzaszolni (ilyen pl. a naplo jellegu bejegyzes, mint hogy pl. ennyi es ennyi a testviz szazalek , maskor viszont egy-egy tema jobban megmozgatja az olvasok kepzeloerejet, vagy esetleg vitak alakulnak ki. En egyebken ez utobbit szeretem jobban, meg akkor is, ha nem csatlakozom be mindegyikbe, csak megfigyelokent vagyok jelen.

Nyilván az olvasók ezeket szeretik Gondolkodtam is már párszor, hogy a naplózást teljesen el kéne tűntetni a blogról, vagy nyitni egy blogot a mindenkit érintő (tipikusan vitaindító), vagy szakmai (IT), és egyet a személyes témáknak. Nem hiszem, hogy ezt meg fogom lépni a belátható jövőben, mert világmegváltó témája nem mindennap akad az embernek, folytonos frissítés nélkül nincs látogatottság, látogatottság nélkül nincsenek kommentek, és ez így rekurzívan. Az IT pedig már megvolt az internews személyében, nem látom értelmét egy újabb ilyen projektnek.

Egyébként természetesen érzem, mi az, ami nagyobb közérdeklődésre tarthat számot, és mi az, ami nem, de nem e szerint alakítom hogy miről írok és miről nem.

És akkor ott vannak még azok a témák, amiket így névvel nem biztos hogy feldobnék, vagy csak szűkebb körnek…
Azert az meglepett, hogy naponta ennyire eltero a hozzaszolasszam. Pl. egy forumnal ennel sokkal egyenletesebb
Ahol nem ingadozik a kommentek mennyisége, ott az embereknek mindegy, hogy miről beszélnek, csak jönnek és írnak mint a zombik Addig örüljünk, amíg ingadozik

Egyébként ezt a kijelentést mért adatokra alapozod vagy csak megérzés?

Egyébként ezt a kijelentést mért adatokra alapozod vagy csak megérzés?

Jo, igaz. Nem reprezentativ a felmeres. Nehany altalam ismert forumnak a statisztikajat neztem meg, de ott sajnos nincsenek grafikonok, csak annyi, hogy napi mekkora hozzaszolas szam volt osszesen. Kb. naponta 600-800, ami azt jelenti, hogy 25-30%-on beluli fluktuacio van a szamuk kozott, mig itt a grafikonon tobb szaz szazalekos is. Aztan rajottem, hogy itt az osszkomenthossz szerepel, amirol viszont forumok eseteben semmi informaciom nincs. Es mivel lehet, hogy nehanyan csak beroffentenek egy LOL tipusu hozzaszolast, elkepzelheto, hogy ott is van ekkora elteres.
No mind1, legkozelebb tuzetesebben kielemzem a grafikont, mielott kovetkeztetest vonok le
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...