Orca

Zajvédő füldugó 2. rész

©   Orca   |   life

No.. végre rászántam magam, hogy leírjam a tapasztalatokat a füldugóval kapcsolatban. Bocs attól aki már tűkön ülve várta a folytatást.. (biztos sokan vannak )

15-én mentem el értük, kaptam egy baromi alap oktatást a használatról, kezelésről (Tessék így kell betenni, langyos vízzel lehet tisztítani.) utána jöttem is haza. Itthon párszor kipróbáltam, hogyan a legegyszerűbb betenni normálisan, mert nem olyan egyértelmű elsőre bár most már simán megy a dolog.. rá kell érezni, ez van. Aznap elég sokat használtam, hogy kiderüljön mennyire kényelmes hosszabb távon és azt kell mondjam egész használható. Kicsit furcsa először, szokni kell az érzést, hogy bent van és picit talán nyomja is a fület elsőre.. de hozzá lehet szokni és utána fel sem tűnik

Itt jegyezném még meg, hogy volt egy kis gyártási hiba benne és így egy helyen szúrta a fülem mert nem simult bele rendesen. Igaz ezt pár óvatos olló mozdulattal megoldottam, de aki ennél precízebb megoldást szeretne az még átvételkor nézze jól meg, vagy később is visszavihető ilyen miatt. Nekem nem volt kedvem hozzá.

Este kipróbáltam milyen alvás közben. Bár erre nagy valószínűséggel nem fogom használni, de azért gondoltam kipróbálom. Sajnos reggelre mind a kettő a párnámon heverészett a fülem helyett, de legalább az elalvásnál nem hallottam semmit. Hozzá kell tennem, hogy aznap este azt hiszem elég sokat forgolódtam, tehát lehet csak emiatt nem volt sikeres a teszt. Azóta nem próbáltam többször.

Másnap szerencsémre pont ment ezerrel a porszívózás itthon, nekem meg nem ártott volna tanulnom ZH-ra úgyhogy jól ki is tudtam élesben próbálni. A porszívót azért lehetett hallani, de jóval tompábban (igaz egy egész jól hangszigetelő szobaajtó is be volt csukva) és így legalább tudtam a tanulásra figyelni.

Összességében meg vagyok elégedve vele, talán minimálisan több tompítást szerettem volna elérni, de így is teljesen jól használható és azt hiszem kellő segítség lesz néhány alkalommal.

Még két kép a végére a vizuális típusoknak:

Az első képen látható kis fogantyú egyébként totál használhatatlan szerintem. Nem tudom elég jól megfogni ahhoz, hogy annál fogva kivegyem. Talán ebböl látszik, hogy elég stabilan tartják magukat az ember fülében.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Pénteken megkaptam a saját füldugómat, ami gyakorlatilag ugyanilyen, csak made by sztk, és kék. Kétszer aludtam benne azóta, abszolút pokol volt, számtalanszor felébredtem, valszeg mert nyomja a fülemet. Napközbeni hordáshoz megteszi. Hogy tanuláshoz mennyit segít, az számomra még nem tisztázott, mert most ha tanulok akkor inkább zenét hallgatok és azzal ez nem kompatibilis A külső zajokat nem teljesen szűri ki, bár kétségtelenül sokat csillapít, úgyhogy zajos környezetben tényleg jól jöhet…

Kétszer aludtam benne azóta, abszolút pokol volt, számtalanszor felébredtem, valszeg mert nyomja a fülemet.
Kár, hogy neked nem jött be nekem semmi bajom nem volt vele azt leszámítva, hogy valamikor kiesett útközben… eseteleg visszavihetnéd azzal, h rosszul vették le a mintát v ilyesmi mert nyomja a füled, hátha tudnak vmi okosat mondani rá…
A külső zajokat nem teljesen szűri ki, bár kétségtelenül sokat csillapít, úgyhogy zajos környezetben tényleg jól jöhet…
Azért a teljes zajkiszűrés elég brutális elvárás lenne természetesen csak csillapításra való… bár ugye én is írtam, hogy picivel talán többet vártam e téren tőle…

Én discoba fotózásnál használok füldugót, gyógyszertári, univerzálisat de nem a sima 3M cuccot. Ohropax a neve, kis dobozban színes cuccok, 4 pár van benne, párszáz forint volt.
Picit jobb mint a 3M, de nincs egetverő különbség
Amire használom tökéletesen megfelel…

Régebben én is gondolkoztam valami spéci, jobb dugón, de rájöttem, hogy bőven jó ez is erre.

4) adamvok (nem regisztrált)
Ha már füldugó a téma, én 3M-et használok, és ha selejtes, akkor kidobom a kukába, egy pár ugyanis 70 Ft-ba kerül.

Rock koncertre készülök (RockAréna) és nem vagyok már tizenéves, kb 10 éve voltam utoljára hangos koncerten/diszkóban. Van valami tapasztalatotok arról, hogy elviselhetőbbé tud tenni egy ilyen eseményt pl. A gyógyszertárban kapható füldugó?

6) Gábor (nem regisztrált)
Helló,

Na eddig én sem tudtam, hogy mi az minden reggel fél hétkor (amúgy fél kilenckor kell) ébredni, aztán felidegesíteni magad, hogy megint fürdik a szomszéd, stb..
Próbálkoztam a hagyományos 3m márkájú füldugókkal, aztán a szundi mrákájú, többé kevésbé működik is, de az a bajom, m, hogy reggel eléggé tompa vagyok, mintha fájna is a fejem, gondolom nem szerencsés ha némely koordinéciós érzéket így kapcsolunk ki. Szóval nekem az a kérdésem, hogy ez a füldugó, amiről szó van, nyújt e reggelente olyan érzeted, mintha semmi nem lett volna a füledben? (amúgy pedig h halljátok meg az ébresztő órát?)

Köszi előre is a segítséget.
Gábor

7) kooboo (nem regisztrált)
jó kis cikk mindkettő, én fesztiválon alváshoz keresek füldugót és találtam egy ilyet Starkey: Hallása szívügyünk…van többféle füldugójuk és az egyik kifejezetten alváshoz. Szintén fülbeöntős módszerrel készül, kipróbálni még nem volt szerencsém és árat sem találtam, de a közeljövőben szerintem ránézek az egyik üzletükre…

Sziasztok!
Én tudok ajánlani egy sokkal olcsóbb megoldást. A neve Comfort zajvédő füldugó. A zajcsillapitása magas, ill. alacsony frekvenciákon egyaránt nagyon jó. Ami nagyon jó benne, hogy úszáshoz, ill. bármilyen külső negatív hatás védelmére kíválóan alkalmas.
Ez egy viaszos anyagból készült, természetes alapanyagokból, ami a szervezetre nem káros. Viaszossága miatt a fülbe helyezve felveszi a fül formáját, és résmentesen lezárja.
Amint azt írtam anyagilag is sokkal de sokkal jobban megéri. Nekem bevált. Tanuláshoz, úszáshoz. És a párom horkolása miatt is szükségem volt rá.
Szóval ha valakit érdekel a dolog, szofia_6@yahoo.com cimen irjon nekem!
Szép napot!

Google 4-5. helyen dobja ezt meg egy másik oldalunkat a zajvédő füldugó-ra idézőjelek közt pedig 3-4. hely. simán füldugó-ra 7-8. hely.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...