Haszprus

Többszintű névfelhő

©   Haszprus   |   fejlesztés

A Webisztánon olvastam nemrég egy írást a címkefelhő jövője címmel. A dolog röviden annyi, hogy az eddigi gyakoriságot jelző méret mellé befigyelhet egy olyan paraméter, mint a frissességet jelző színárnyalat. Úgyhogy némi érlelés után a Haszprus überblog bemutatja a kétszintű dumagépek névfelhőt.

Minél többet írt valaki, annál nagyobb a neve, ill. annál előrébb van a listában. Ám minél régebben járt errefelé, annál halványabb is. A dologhoz még hozzátartozik az, hogy a nagy nevek halványodása egy kicsit lassabb is, ezt nem biztos hogy így hagyom, bár valószínű.

Az opacity css paramétert sajnos az Internet Explorer 7-es verziója sem ismeri, úgyhogy IE6/7-userek ígyjártak, lehet váltani.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Hmm.. simán jó.. nekem tetszik! IE6/7 meg... hát.. eláshatja magát..

Na, ez érdekes
Hihetetlen, hogy mennyi ilyen dolgot kitalálnak az informatikusok, h ne unatkozzanak

Ponta ma tévedtem oda, és néztem, hogy miért ilyen színű. Mondjuk ezt nem csak opacitivel lehet megoldani, egy kis PHP-számolgatás is lazán színezi szerintem.

Jópofi, bár egy ilyen fórum-szerű megoldást is implementálhatnál, ami egy pici névjegyet használ az embereknél, pl. regisztrálás dátuma, utolsó belépés dátuma, összes komment száma, vmi indikátor h milyen státuszban van, ilyesmik. Mondjuk nem tudom ez mennyire követi a modern irányvonalakat, de valamivel használhatóbb lenne. Ez csak egy hozzávetőleges képet ad, kb két-három látható csoportra osztja a felhasználókat: egykommentesek, alkalmiak, rendszeresek. Konkrét adatot meg csak akkor látok, ha föléviszem az egeret. Nyilván sokkal helytakarékosabb, de alig mond valamit... Szerintem.
Ettől még jó, félre ne érts.

Hmm.. most a nagyok mennyivel lassabban halványulnak? Nem sok pl, hogy valaki 20 nap után is kb ugyan olyan színű? Konkrétan Napkeletet és Romsy-t nézem.. és nemigazán látok különbséget a két szín közt..

Orca 20 nap az semmi, a blog több, mint 1000 napos, és nem úgy néz ki hogy mostanság fogom abbahagyni Nem a megfigyelőközpont felső részét akarom reprodukálni a dumagépek listájában, vmint sötét lenne az egész lista ha 20 nap után sötétednének a nevek, és az elég lehangoló látvány lenne, kb. mint valami névtemető Mennyivel lassabban, ennyivel:

$opacity = max(0.2, 1 - log(max(1, ($row['days']-log($row['qnt'])/log(1.4))/10))/log(2)/10);

Kellemes képletbogarászást

Napkelet a 27. napon fog elkezdeni halványulni, észrevehetetlen mértékben (0,99-es opacityje lesz ekkor). 36. napon 0,9, 55. napon 0,8, 336. napon lesz 0,5, a minimális 0,2-es opacityt pedig kb. a 2580. napon éri el. A userlistában egyébként jelenleg 0,32 a legkisebb opacity, egy 1095 napos usernél.

mainframe Minden komment mellett? Vagy hogy érted? Adatlapja már így is van a felhasználóknak és pontosan ezeket az adatokat tartalmazza. Vagy nem értem mit kérsz. Egy táblázatot a userek főbb adataival? Nem hiszem hogy lesz ilyen.

Mefi Igen gondoltam rá de az macerásabb, majd talán egyszer.

Értem.. köszönöm a kimerítő magyarázatot

Haszprus az átlátszó színek rgb színkódjának a 3 komponense nem a háttérszín és linkszín 3-3 komponensének az 1-$opacityvel és $opacityvel súlyzott számtani közepei?
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...