mainframe

KTH - Hírek a frontról (PC)

©   mainframe   |   bme life szánalmas

/*politically correct verzió, pártatlan tudósítás a lövészárokból*/

Tegnap indult az indexfelvétel, 12:30-tól a KTH-ban. Gondoltam ha kezdésre odamegyek, csak nem lesz akkora halál. Odaértem, és de... R épület aulája dugig emberekkel, várják mikortól lehet sorszámot kérni. Előrecápáztam két ismerőshöz, akik már egy ideje ott állhattak. Az elméleti kezdési időpont után vagy 10 perccel kijött egy ügyintézőhölgy, és közölte hogy a gép nem működik (ezt mondta, hogy ez alatt mit kell érteni, rejtély), de rögvest megcsinálják. Tapsviharral jutalmazta a tömeg, nekem meg már akkor rossz előérzetem kezdett lenni... Újabb 5-10 perc után kijött, hogy hát ez nem megy. De egyből jött is a válságforgatókönyv, aminek kihirdetéséhez ki is sétált az aula közepére, majd kinyilatkoztatta, hogy jól nyissuk ki a fülünket, mert csak egyszer mondja el... Egy döbbent csönd közepette történő még döbbentebb összenézésnél nem futotta többre.

A terv az volt, hogy rendesen, régimódi sorba kellett állni egy-egy szoba előtt, karonként. Ennek a kivitelezhetőségéről ekkora skálán nem akarok értekezni. Egy a lényeg, hogy a tömeg odacsődült a lengőajtóhoz, és én ekkor láttam meg azt, ami végleg elborzasztott: azért nem haladunk tovább, mert a szobák előtti folyosó is dugig van emberekkel. Ez volt az a pont, ahol én feladtam. Legalábbis egy időre.

Ugyanis egy gyors kondi után (~2,5 óra) visszanéztem, hogy mi lett azóta. Olyan kép fogadott, mint egy menekülttáborban. Mindenki elgyötört arccal ül amin csak lehet, ha nincs min, a fal mellett. Maradék helyeken embertömegek ácsorognak. És minden ÁLL. Semmi jövés-menés, vagy ilyesmi. A sorszámkiadó automatára ragasztott A4-es lapra pedig az van írva, hogy karonként az adott sorszám után (alább felsorolva) már nem szolgálnak ki senkit aznap. Mindez mondjuk fél 4-kor, szóval örüljünk hogy még nyitva voltak. Mehettem haza, remélve hogy a szerdai jegybeiratásomig azért valahogy majd hozzájutok az indexemhez. Nincs happy end.

Update 2006.12.12.: Ma sikerült felvennem. Letéptem egy számot, elmentem a dolgomra, visszamentem háromnegyed óra múlva, és már le is voltam hagyva 4-5-tel. De nem hagytam annyiban, bementem, és kedveskedtem egy sort az ügyintézőlánynak, mire ő betett a sorba, még mosolygott is. Pedig az elején komolyan morcos volt...

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

A kth-ban mindig kurvasokat kell várni, ha nem is három órát de kurvasokat, indexfelvétel első napján sztem ez természetes is vmilyen szinten (nem ilyen szinten, és nem azért mert nem működik, hanem mert 1xűen nyilvánvalóan nem lehet fenntartani egy folyamatos üzemeltetési költséget jelentő hivatalt ilyen évi kétszer előforduló csúcsterhelésre méretezve). És ez nem kth-only jelenség, a dékániban ugyanilyen sor volt a régi szép időkben (megvallom nekem a kth jobban tetszik mert legalább emberi körülmények között lehet várakozni).

Ugyanakkor számomra egy kicsit fura az a körülményesség ahogyan az indexfelvételt intézik (pl. ha tíz indexet akarsz elvinni akkor mindenkivel alá kell írasd, meg még két tanú is kell), miközben a vizsgaidőszakban nyilvános folyosókon elérhető rekeszekbe rakosgatják ki az aláírt indexeket és az vesz magához belőlük egy kartonnal aki csak akar… Pedig érdekükben állna hogy a tömegesített indexfelvétel egyszerű legyen.

számomra egy kicsit fura az a körülményesség ahogyan az indexfelvételt intézik
Így van. És miért csak mostantól lehet felvenni? Előbb nem lehetne, és akkor nem lenne ez a nagy tumultus utolsó héten. Faszul van megcsinálva a rendszer.

Nyilván nem amiatt voltunk 1000-en hogy lehalt a Neptun, tömeg amúgy is lett volna, mint mindig. Nem is állítottam h emiatt van. Csak máskor legalább menni szokott az ügyintézés.

egyébként ha nem olvasom ezt a bejegyzést lehet h el is felejtem felvenni az indexemet

Mf először az életben hasznos volt, miközben haragudott a világra...

egyenlőre távol tartom magam a fronttól, majd a második hullámmal érkezek

BME Központi Tanulmányi Hivatal - Hírek elnézést kértek és igazad volt, benne volt a neptun a dologban neptun.net & sda kft roxx!

a lényeg:
- A kiadást a félév elején és azóta tapasztalt Neptun problémák miatt, nagy többletmunkával is csak a szokásosnál egy héttel később tudtuk megkezdeni, emiatt nagyobb létszámokat kell kiszolgálnunk, és nagyobb várakozási idők is várhatók ezen a héten.
- A kiadáshoz szükséges szoftverrészt ma délelőtt kaptuk meg, a kolléganőknek a 12.30-kor kezdődő fogadás előtt fél órával tudtuk megmutatni.


Múlt hét csütörtökön kint voltam a fronton és láss csodát 45 perc alatt elém is varázsolták az indexem. Közben fent várakoztam az első emeleten: a büfé melletti székek egyikén kényelmesen ücsörögve a hétfői vizsgára készülődve gond nélkül látni a soron következő számot a kijelzőn
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...