ScoobyZoli

Kristálygomba

©   ScoobyZoli   |   life

Nyáron kaptam az egyik ismerősömtől egy adaggal ebből a gombából, azóta családom a gombafogyasztás és azt övező tevékenységem miatt hiszékeny, habókos, hipohondernek tart, lehet, hogy igazuk van. A szakirodalom szerint a kaukázusi emberek régóta fogyasztják a kristálygomba levét, és részben ezzel magyarázzák páratlan egészségüket és a magas életkorukat.

A nedü elkészítésének lényege, hogy kb. 1 liter cukros vízhez kell hozzáadni a 6 evőkanálnyi áttetsző kristályokat, 5-6 szem mazsolát vagy egy fügét kell belerakni a műanyag- vagy üvegedénybe. 2-3 nap múlva lehet fogyasztani az italt, érdemes még citromkarikát is belerakni az érlelés előtt, amit a leszűrésnél belefacsarok a lébe.

Nyáron folyamatosan ittam, úgy éreztem, hogy kellemes közérzetet ad, néhány hét után elfeledkeztem róla, de most ismét folytatom a fogyasztását.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 71 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Gondolom a gomba újrafelhasználható, igaz? Ez valami olyasmi mint a Kombucha? Szüleim azt itták egy időben, én valahogy nem rajongok a gombákért. De attól még lehet jó.

Igen, elég gyorsan szaporodik, a cukor meg a mazsola a tápláléka.
Hasonló lehet a kombucha-hoz, bár azt még nem próbáltam

3) Friemann (nem regisztrált)
Nem vagyok regisztrálva, ezért azt kérem, hogy ha valaki tud segíteni, akkor az e-mail címemre friemann@vipmail.hu írja meg, hogy hol lehet kapni és mennyiért ezt a Kristálygombát és pl. immunhiányra jó-e?
Szívesen vennék belőle egy adagot!

Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm:
Friemann István


Friemann Kereskedelmi forgalomban nincsen a gomba, csak egymásnak adogatják az emberek, de neten láttam már hirdetést, ott kb. 500Ft-ért adnak egy adagot.

Énis kipróbáltam a kristálygombát és hatásos volt.

A mazsola miatt nálam bukó a dolog, mazsolát nem vagyok hajlandó a számba venni

Az egyik south park epizódban prezentáltak egy alternatív I/O módot.

Tamás
A mazsolát nem kell megenni, az csak az erjesztéshez szükséges

10) Erzsébet (nem regisztrált)
A cukor felvitte a cukorszintemet. Helyettesíthető édesítőszerrel?
Köszönöm a választ,
Vízöntő

Erzsébet hát azt nem tudom, mivel nem édesítést szolgál, hanem tápanyagként funkcionál.
Valahogyan csak lehet pótolni, esetleg szőlőcukor is felvinné a cukorszintedet?

12) Endyke (nem regisztrált)
Sziasztok,

szerintetek nem cukorral, hanem edesitoszerrel is lehet csinalni? vagy a szintetikus szertol nem fog szaporodni?

koszi a segitseget,
A

13) Erzsébet (nem regisztrált)
Kedves Zoli,
köszönöm a tanácsot es hogy foglalkoztal a kérdéssel
Ki fogom próbálni szőlőcukorral, es ha megittam utána megmérem a cukorszintem. Ebből azonnal kiderül. Ha megcsináltam, jelentkezem!
Üdv,
Vízöntő

Endyke Tipikus példája a 'nem néz, csak ír' módszernek.

15) Attila (nem regisztrált)
Rokonom volt kint néhány hétig Kazahsztánban (kunsági tanárember tudományos őskutatási kutatómunkát végezni, mert a kunok állítólag… Bla-bla-bla), azt mondta, ott a kazahok a piacon árultak ilyen gombát, és tényleg elég sokan itták. Sőt, a kumisz is mindennapos ital, még boltokban is kapható.

a kazahok a piacon árultak ilyen gombát, és tényleg elég sokan itták
Crystal Mushroom. Is nice. I like.

17) Jedi001 (nem regisztrált)
Sziasztok,
Mi még most készítettük el az első adagot, kíváncsian várom a hatását. Esetleg tud valaki arról, hogy már meglevő daganatos betegséget gyógyított a gomba? (Sajnos a családomban van rákos beteg)

Köszi a választ.

Elméletileg megelőzésre ajánlják, arról sajnos nem tudok, hogy gyógyító hatása lenne ilyen esetekben, de ártani biztosan nem árthat.

Jobbulást és sok sikert!

19) Panna (nem regisztrált)
Sziasztok,
Ha nem akarod szaporítani, egy ideig használni, hogyan teszed el? Meddig áll el, ha nincs használatban. Akár egy év múlav is előveheted, és érlelheted?
Előre is köszi a választ.

Hello!

Hát jó kérdés, én most pont abban a fázisban vagyk, hogy nem használom csak az üvegben áll. Így már kibírt pár hónapot, és újra tudtam szaporítani.
Ami észrevehető egy nagyobb nélkülözés utána, hogy kisség összeesnek a kristályok, grízes massza lesz a szép kocsonyákból.
Talán gondozásként érdemes időközönként kicserélni a mazsolát meg némi cukrot hozzáönteni.
Az enyém pár hete áll, holnap fogom elővenni, kiváncsi vagyok az állagára.

Üdv. És gyere máskor is!

21) Bagoly (nem regisztrált)
Én 1993 óta ismerem a gombát, tegyétek (forralatlan) tejbe, akkor a cukrosok is fogyaszthatják. Tiszta, lehetőleg klórmentes vízben lehet szüneteltetni, de én mindig azt javasoltem, hogy adjátok kölcsön valakinek, amíg szüneteltetiteka fogyasztást…
munkarska@freemail.hu

A citrom csak ízesítésnek kell bele, vagy van mi más funkciója is?

Csak ízesítésre szolgál, szóval elhanyagolható vagy kiváltható citromlével is.
A lényeg a mazsolán meg a cukron van

24) nagyanyó (nem regisztrált)
Sziasztok, én nagyon szerettem a gombáimat, de sajnos tönkrementek, mert nem jól pihentettem őket. Most kaptam másikat, de ezek nem olyanok, az eredetiek átlátszóak voltak, az állaguk is más volt, és tényleg gyorsan szaporodtak, de ezek fehérek, és haldokolnak, lehet, hogy ez nem ugyanaz a fajta?!? Ha valakinek lenne felesleges adagja az átlátszó fajtából, akkor szívesen elmennék érte. Köszi
Ui: tényleg lehet tőle fogyni, sőt ismerősöm a limonádé fogyasztása után lett terhes, pedig sokáig nem jött össze nekik, bármivel is próbálkoztak

Huhh, egészen jó kis természetgyógyász-kör alakult ki. Sokak találtak rá a blogra ebben a témában, de remélem azért nem kelti azt a látszatot a hozzászólások, hogy ez a mindenre jó,,csoda'' ital. Valóban jó, de azért vannak határok…



28) Ágika (nem regisztrált)
Rendkivül finomnak tartom, olyan mint a limonádé. Csak nagyon kevés cukrot teszek bele, annyit amennyit a folyamathoz kell. Szűrés után teszek még cukorpótlót.
Kérdésem hogy mennyi az az időtartam amíg folyamatosan fogyasztható, van-e pihentetési időszak?

Én úgy tudom, hogy nem kell pihentetni. A kristályok folyamatosan fejlődnek, már 2 szűrés között is észrevehető a mennyiségi különbség.

30) kittina (nem regisztrált)
Azt olvastam, hogy utána fél óráig ne igyunk semmit. Ez igaz? Enni azért lehet?

kittina

Ez számomra is új információ, passzolom a kérdést.

32) erdeklodo (nem regisztrált)
Ma hallottam róla és egy kérdés merült fel bennem (24-es hsz kapcsán):
Honnan tudja az ember hogy nem vmi káros dolgot tolnak az orra elé?!?!?
Mi az, ami alapján _KONKRÉTAN_ beazonosítható hogy, amit az ember vet/kapott az az amibe bele akar vágni és nem vmi humbuk dolog áldozata lett.
A 24-es hsz-ben említik hogy átlátszó ill. sárgás variáns is forog közkézen. Namost akkor az egyik,,hamis'' gomba? o_O Mi alapján azonosítható be az igazi?
Kösz a választ!

33) fortuna (nem regisztrált)
Az átlátszó a kristálygomba, a sárgás (ami inkább fehér-a tejben tényleg sárgának tűnik) pedig a kefirgomba. Amióta a kefirgombát használom, azóta nincs kóros hüvelyi folyásom, a székletem normális(kb 5 éve szenvedek (most már csak szenvedtem székrekedéssel), és a kézfejemen lévő eres csomók is kisimultak+nem kívánom a csokit(eddig kissé csokifüggő voltam)

34) fortuna (nem regisztrált)
Sz'al éljenek a gombák a kristályt még csak most fogom használni

Elhatárolódok ettől a topictól

36) catty (nem regisztrált)
Sziasztok! Csak most kaptam a gombát, édesanyám cukorbeteg. Számára is jótékony hatással lehet ez a gomba?

erdeklodo egyfelől rengeteg képet lehet találni, így beazonosítható, másfelől meg ezt a gombát kereskedelmi forgalomban nem lehet kapni, tehát mi érdekeke lenne az embernek, hogy valami kamu dolgot adjon helyette.

catty Már volt ilyen kérdés kicsivel korábban, de biztosat nem tudok mondani, felmerült a szőlőcukor használatának lehetősége, de ennek eredményeiről nem tudok.

ScoobyZoli kamu dolgot adhat pusztán rosszindulatból/szórakozásból, valamint butaságból. Nem mindenki ért a gomákhoz, bizonyára nem szándékosan halnak meg néhányan erdei gombaszedés után gombamérgezésben. Persze értem hogy az másfajta gomba, de ez csak egy példa az emberi tudatlanságra/ostobaságra.

Aloe Vera kaktusz-trutyit meg horoszkópprogramot nem kértek?

Ajjaj zuhan a helyezésünk a kristálygomba kifejezésre.

Emberek, jöjjetek, hiteles információk a kristálygombászásról csak itt!

Sziasztok! Szerintem is jótékony hatása van a gombáknak, én a kombuchátol nem vagyok elragadtatva, (pedig az ize nagyon jó ha rendesen megérlelődött) mert maga a gomba elég gusztustalan… Attól függetlenül időnként kortyolgatok belőle, ártani nem árt! A kefirgombából készíztett kefirt nagyon sokáig ittam, nagyon jó volt a közérzetem, mindig friss és fitt voltam, egy kis szünet után most fogom ujrakezdeni. Az íze megegyezik a kaukázusi kefirével! A kristálygombát most szürtem le , nagyon jó az ize, egy barátnőmtől kaptam, akinek nagyon bevált, 1 hónap alatt fogyott 5kg-t mindenféle fogyókura nélkül, igaz minden nap megitta az 1 litert és az ekcémái is eltüntek! ( évekig szenvedett tőlük) ENGEM MEGGYŐZŐTT! Remélem titeket is Jó éjszakát!

Ez a cucc amiről itt szó van egyébként japán kristálygomba, jól látom?


Egyik haveromnak eltört a karja motoros balesetben, plusz megszűnt a pulzusa, újra kellett volna éleszteni, de a mentők vénába szúrtak neki egy pohár finom japán kristálygomba turmixot, és rögtön helyrejött! Engem meggyőzött!
(Közben emelkedtünk két helyet a gugliban.)

Igen, japán kristálygomba, kiváló, jótékony hatású, és az orrodat is,,tisztitcsa''

Napkelet Csillaga

Aloe Vera növényt most szereztem be, csak a macska lelökte, ő lehet hogy nem hisz benne, minek is, amikor 9 élete van…

Nekem is van egy forever livinges ismerősöm. Egy kedves, velem egykorú lány.

Amikor indította az MLM-et, ilyeneket mondtam neki: én nem hiszek ebben, de szerintem tudsz vele pénzt csinálni
ez egy humbug, az irányítói maguk sem hisznek benne - te pedig akkor csinálod jól, ha nem hiszel benne, de jól tudsz mellette érvelni

És besegítettem a megfinanszírozásába.

Pénzt adtam valamire, ami szerintem hazugság.

És tudjátok, hogy miért? Mire gondoltam közben, amikor befektettem valamire, ami a hazugságra épül?

Miattatok. Elsősorban terád, Scooby, de bárki másra is. Mert akár hiszed, akár nem, abban a pillanatban tudtam, hogy neked be fog jönni ez a szemét.

Azért, mert becsapnak téged, s mivel én gyűlöllek téged, ellenségednek okozott fájdalom akár öröm is lehet.

Érted? Azért segítettem, mert ezzel úgy segíthettem egy barátomnak, hogy egy csomó, hozzád hasonló embernek is kárt okozhattam.

Egyszóval céljaink közösek. Mindketten azt szeretnénk, hogy minél több Forever Living terméket vegyél. Ismerek valakit, aki szeretne eladni neked ilyet, kedvesen, olcsón, gyorsan. Megadhatom neki az adataidat? Megcontactolhat?

Napkelet Csillaga

Általában én sem hiszek a természetgyógyász dolgokban, az Aloe Vera-t nem próbáltam, de rengeteg ismerősöm igen, és tényleg hatásos volt. Pl. Daganatos beteg leleteit láthatóan javította, és ezt orvos is elismerte. Az hogy neked ilyen ismerőseid vannak, akiket a nyerészkedéssel és mások becsapásával akar pénz keresni, az a te dolgod, másfelől meg én nem lennék erre olyan büszke…
Amúgy az egész írásod eléggé nehezen értelmezhető, igazából nem pontosan értem, hogy mit akarsz.
s tudjátok, hogy miért? Mire gondoltam közben, amikor befektettem valamire, ami a hazugságra épül?
Miattatok. Elsősorban terád, Scooby
Köszönöm, ez igazán megtisztelő, hogy gondoltál ránk, és elsősorban rám.
s mivel én gyűlöllek téged
ez szived joga, én nem gyűlölök senkit azokból, akik erre a blogra járnak, nyílván ha így lenne, akkor nem írnék.
Living terméket vegyél. Ismerek valakit, aki szeretne eladni neked ilyet, kedvesen, olcsón, >gyorsan.
Köszönöm a lehetséget, de nem akarom pénzhez juttatni az ismerősödet. Ha akarok venni majd veszek.

De azért, ha megvetted már az Aloe Vera-t, próbáld ki, szerintem biztos lesz hatása…

Egyszer úgy döntöttem, hogy azért, hogy egy pár Scoobyhoz hasonló ember becsapását elősegíthessem, más, sajnálatosan megtévesztett emberi lények becsapását is megfinanszírozom.

Nem, Scooby, én nem hülye vásárló voltam, én befektető vagyok ebben az iparban. Kettős érzésem van ezzel kapcsolatban, egyfelől örülök, hogy olyan sötét embereknek okozhatok kárt ezzel, mint Te vagy, Scooby. Másfelől viszont lelkiismeretfurdalást érzek a megtévesztett, jószándékú emberek iránt.

Érted? Én nem veszek Aloe Verát, én nem a becsapott hülyék oldalán vagyok, hanem a megkopasztásotokban segédkezem. Érted? Érted? Eljut vajon egyszer életedben az agyadig, amit magyarázok? Léteznek vajon olyan, bonyolult összefüggések, amik még a te szinteden lévő ember számára is megfogalmazhatóak? Vagy azt fogod majd válaszolni erre: de hát nekem jó volt az aloe vera és ezért nem érzem, hogy becsaptak volna? Miért van az, hogy te vagy az egyetlen itt, akiről előre tudom, hogy egy adott hozzászólásra mit fog válaszolni?

Mainframe esetében például várható, hogy különösen övön aluli beszólással reagál a számára kellemetlen hozzászólásokra, de az, hogy konkrétan mit fog mondani, nem megjósolható. A tiedet szinte szó szerint előre tudom. És még csak nem is övön aluliak. Olyan buták és olyan naivak, mint egy tévéfüggő általános iskolásé. Te _determinisztikus_ vagy, nem enemy! A te hozzászólásaidban legfeljebb az lehet övön aluli, hogy olyan egyszerűek, mint egy ék.

Napkelet Csillaga Mainframe támad, övön alul és persze tények nélkül, mert ő továbbra sem adatgyűjtő kisiparos.
Téged, Napkelet, egy lépés választ el a legrosszabb fajta embertől, ami a buta és egyben rosszindulatú. Az egy lépés természetesen az, hogy nem vagy elég buta. De ha jól érzem, a rosszindulat katalizál valamiféle elbutulást idővel, ami lehet akár csak egy hozzáállásbeli különbség is, a lényeg, hogy ez kívülről hogy látszik.
Mert ugye a környezet véleménye az, ami meghatároz, nemde? Felületes, sekélyes dolog, de mégis meghatároz. Mert tudhatod, sőt, mondhatod magadról, hogy Te mekkora jóarc vagy, és milyen kedves, és intelligens, az csak arcoskodás marad, amíg ugyanezt nem állítja rólad a környezeted.
És mondd, miért van, hogy itt 10 emberből 10 inkább Scoobyra teszi le a voksát, mint rád? Miért van, hogy mindenki összevonja a szemöldökét, ha meglátja a nevedet egy komment mellett?
Azt veszem észre, hogy szándékosan építed le mások rólad alkotott képét, mint egy sértődött gyerek, vagy egy lázadó tinédzser, aki abban bízik, hogy minél jobban elvadítja magától az embereket, annál kíváncsibbak lesznek rá, és majd valaki biztos hihetetlen empátiával és érzékenységgel meglátja az ő zord külseje mögött az érző szívet.
Csakhogy ott hibás a számításod, hogy már nem vagyunk 12 évesek, és a kötekedés nem menő. Mások lenézése, sértegetése (annak ellenére, hogy az illető több alkalommal sem vágott ezért vissza) saját magadról alkot kritikát, és lehet hogy a magad szemében ilyenkor nősz, és nagy király leszel, de egy idő után, amikor majd észreveszed, hogy a négy fal között visszhangzik az önmagadnak való tetszelgésed, és senki nem szeret ezért (másért persze lehet, nyilván vannak a te életedben is olyanok, akikhez nem vagy ilyen vadparaszt, hiszen emberi kapcsolatokra mindenkinek szüksége van) rájössz, hogy ez talán mégsem volt jó taktika. Reménykedjünk, hogy ez még időben következik be, és nem kell rájönnöd egyúttal arra is, hogy az életedet erre a szarrágásra pazaroltad el, és nem kell a maradék pár évedet kopaszon valami kolostorban töltened, a lelki békédet üldözve. (Már ha kell neked olyan, feltéve hogy megvan még a lelked.)
Mert kérdezlek, teljesen komolyan: megéri az a hülye aloe vera, vagy kristálygomba, hogy itt baszakodj az emberekkel, akik akár a barátaid is lehetnének? Mit zavar az téged, hogy kristálygombája van (amit mellesleg kapott, és nem vett, szóval még csak le sem húzták vele…), és örül neki? Te nem hiszel benne, rendben van. És ki kérdezte? Legalább annyira ostobának tartalak én a te követett utad miatt, mint te Scoobyt az övé miatt. Akkor most hol az óvónéni hogy rendet tegyen, és kiderüljön ki áll a sarokba? Szerintem fejezd be saját felnőtt emberi méltóságodból, és ne járasd le magad jobban.

Napkelet Csillaga
Arra sem lennél méltó, hogy válaszoljak, de utoljára teszem ezt. Sötét bunkó vagy, ennyi.
Jah, és ha olyan okos vagy, legközelebb legalább a lelekiismeret-furdalást írd le helyesen.
Amúgy írhatsz bármit, nem vagyok hajlandó válaszolni a továbbiakban, és a többieknek is ezt tanácsolom.

A topik a továbbiakban előmoderált.

53) kyllapu (nem regisztrált)
Sziasztok!
Február óta készítem és iszom a kristálygombalét, vagy ahogy én hívom, a gombalöttyöt.
A súlyom sajnos nem csökkent tőle, viszont az én cukorszintemre pozitív hatással van. Gyógyszerrel 7-8 közötti értékről 5-6 közé állt be. Ha épp nincs mit innom (mert a család is fogyasztja és néha kifogy a készlet) akkor 6-7. Cukorral készítem, de kevesebbel, kb 15 dkg/4 liter víz és több mazsolával (15-20).

Újabb elégedett felhasználó, vajon ez csak a véletlen lehet…?

Sztok!
Nem értettem az előbbi vitát. Nekem is van kristálygombám. 2 hete kaptam úgy 1 evőkanálnyit. Mára már kb a 4x nőtt:-) Iszom! Finom. Ha úgy vesszük limonádé… Abból baj nem lehet, még mindíg jobb mint a Cola… Hm? Vagy a szénsavas ÁSVÁNYvíz. Vagy bármi más lélötty. Én sem fogyni, sem semmit nem szeretnék, csak egézségesen táplálkozni.

56) zölddisznó (nem regisztrált)
…nem szorul védelemre az aloe vera sem, de…15 éve tartó gyomorsav túltengésemet és refluxomat kúráltam ki vele másfél hónap alatt, NYOMTALANUL!
Ma adtam először enni kristálygombáimnak. MÉZET! Szerintetek?

zölddisznó Szerintem a méz is jó, csak eléggé nehezen oldódik a vízben, de ha a mazsolák feljönnek a víz tetejére, akkor rendben van a dolog.

58) Éw@ (nem regisztrált)
Óhhhhh látom itt SZAKÉRTŐK vannak:-) Oks a mazsola adva van. Fügét most sehol sem találok! Állítólag szezonális?! Más szárított gyümölcs pl aszlatszilva? Vagy ne kisérletezzek a kis gombáimmal? De tényleg… Csak aszalt gyümölcs jó? Ha hülyéket kérdeztem törölj!

A füge és a mazsola tutira jó, a többről nem tudom, hogy megfelel-e a célnak.
És ezzel a lendülettel máris a google találati listában a 8.helyen vagyunk:-)))

60) MMM (nem regisztrált)
Sziasztok! Tudja valaki hogyan lehet pihentetni a kristálygombát? Elutazom 1 hétre és nem szeretném ha tönkre menne… Köszönöm a válaszotokat előre is! Üdv.

MMM Igen, én tudom. Aloe Vera krémmel kell kezelni, az nagyon természetbarát, megőrző, meg kiegyensúlyozza a gombában a természeti energiákat, meg minden.

Ha kell, tudok neked szerezni olcsón.

62) ercsi (nem regisztrált)
Sziasztok Ercsi vagyoka kristálygombához szeretnék hozzászólni.
tőbb mint 2 hónapja issza az egész családom még a 4 éves unokám is.
a munka társaim is kértek belőle és azóta ők is isszák a munka helyünkre mindennap hordjuk és fogyasztjuk tele van az ember töle enegiával. Mindenki csak jót tud mondani róla,
Pedig sosem hittek az ilyesmibe, de nagyon hálásak érte. Én elítélem, aki pénzért adja, mert ez isten adománya és ha tudsz segíteni hát ted meg önzetlenűl, hiszen ez nem kerül pénzébe senkinek hiszen gyórsan szaporodik és ugyse tudsz a felesleggel mit csnálni. Én 22 éve foglalkozom a term gyógyászattal tudom hogy ez nagyon jó termék Kristálygomba cukorbetegeknek gyümölcscukorral kell késziteni az az fruktóz 1 müanyag kanállal teszel 2 liter vízhez 3 4 szűrés után a gombát érlelni kell cukros vízben és igy a folyamat meg lesz.
A CUKORBETEGSÉG JOL GYÓGYÍTHATÓ VELE A LESZŰRT LÉBE MÉG 1 CITROMOT FACSARUNK Az én párom 2 es diabéteszes 5 honapja derűlt ki már szép eredményeink vannak, amit vérkép igazol persze van gyógyteánk is, gyógyuljatok igyátok nyugottan ártani nem árt sziasztok jók legyetek

63) Éw@ (nem regisztrált)
Bocs..mi a különbség a kefírgomba és a kristáylgoma között? Az nem ugyanaz?

64) MMM (nem regisztrált)
Kedves Éw@!

Nem ugyanaz, a kefirgomba tej alapu, kefir készül belőle, a kristálygomba meg víz alapu, finom bodza ízű frissitő ital készíthető belőle, olvashatsz róla bővebbe a www.kefirgomba.hu oldalon

Kedves Napkelet Csillaga! Eddig nem hallottam erről a fajta pihentetés folyamatról, én valami egyszerűbbre gondoltam : pl: lefagyasztani vagy hűtőszekrényben tárolni bő cukros lében…? Ebben ha valaki tudna tanácsot adni azt meköszönném.
Üdv


MMM csak azért kérdeztem, mert itt pár hozzászólással előrébb at olvastam a tejben sárgás színű. A kaukázusi kefír is hasonló szénsavas erjedt szerűség… Amúgy én is italként iszom és fimom! Megyek is még van mára egy adagom:-))

Szeretnék venni ilyen gombát hollehet kapni és mennyiért várom vállaszotokat ha irnátok nagyon megköszönném.berkie@citromail.hu köszönettel Nassyka

szevasztok. A lotton még nem nyertetek a gombától?

Nekem van bőven a kristálygombából. Én is cukros vagyok igaz hogy csak 6,8volt a legmagasabb érték, álltalába 5,9volt. De a cukor terhelés után, amit meg kellett inni és 4 szer vettek vért utánna nem állt vissza az elsőre mért eredményre.2szer csináltak cukorterhelést. És a 4dik vérvétel után 11,7re állt be. Szőlő cukros vizet kellett inni. Vajon nem megy e fel a kristálygombától? Már 2hete iszom. Mi az a fruktóz, amivel helyettesíthető? Én az amarylt szedem 0,1mg sat. Ha nem cukorral készítjük nem pusztúl el a gomba? Légyszíves írj ha tudod a választ.

A kedves gomba iránt érdeklődőket megkérném, hogy a továbbiakban ne ezen a blogon tegyék fel a gombával kapcsolatos kérdéseiket, mivel itt nincs senki, aki meg tudná válaszolni.

ScoobyZolinak… Olvastam a 2007-ben indult k. Gomba topicról. Azt is, hogy megszüntették a hozzászólást. Csak annyit, hogy a topic megszűnt, de sajnos a gomba nem. Szaporodik, mint a gomba… S továbbra is hiszékeny, szegény (vagy csak lusta) embereket téveszt meg, s ver át. Mivel ingyen kapod, mikor továbbadod azt hiszed, hogy jót teszel a barátoddal… Mondjak valamit? Ami ingyen van az egyedül a kegyelem. (Ez a Bibliában van). S nagyon kérem azokat, akik a k. Gombát útjára indították: vállalják a felelősséget az esetleges nem kívánt mellékhatásokért, mivel mindennek van. Ennek pontosan a piramis effektus. Valami ilyesmi miatt dőlt be a tőzsde is tavaly ősszel. Nem akarlak Scooby megijeszteni, de speciel én tegnap kaptam teljesen kéretlenül (elképesztő erőszakos dolog az egész) egy ilyen humbug gombát. Az egészségügyet ennyire hazavágták volna? Elképesztő. No ennyi… (S, aki szereti a gombát, az menjen, s vegyen a piacon. Nem Japánban élünk, hanem Európában!)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...