ScoobyZoli

Ryan közlegény megmentése

©   ScoobyZoli   |   film

Saving Private Ryan - 1998. Egy lélegzetelállító, könnyfakasztó történet, amelyet mindenkinek látnia kell és elgondolkodnia rajta. Csak szuperlatívuszokat tudnék róla beszélni, mély érzelmeket hozott ki belőlem, látványban és színészi alakításban is páratlan a film.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Tényleg 10/10-es a film, minden nagyon össze van hozva benne. Az alakítások is kőkeményen perfektek, Tom Hanks, Matt Damon és még tucatnyi kevésbé neves de nem kevésbé jó színész rá a biztosíték. És ami a leginkább tetszett: ez a film nem finomkodik, nem néz félre. Kőkeményen pofáncsap a naturalizmusával, de úgy, hogy minden militaristának elmegy a kedve a háborútól.
Szóval Mf-éknél is nagy kedvenc.

Kicsit kritikusabb hozzáállást, fiúk. Giccsparádé a film, képileg meg klisé, a szinészek persze jók.

Az, hogy giccsparádénak tartod, a személyes ízlésedből fakadhat, úgyhogy nem vitatkozom vele.
De hogy is érted hogy képileg klisé? Ez egy '98-as film. Előtte nem nagyon emlékszem más háborús filmre, aminek ilyen kemény képi világa lett volna. Utána lehet, de akkor talán nem ez a klisé. (Sokakat hallottam arról is pampogni hogy a Gyűrűk Urának milyen sablon a sztorija. Aha, csak az volt az eredeti sablon amit az összes többi másolt.)

Dan kifejtenéd, hogy számodra miért giccsparádé a film?

5) szabi88 (nem regisztrált)
sziasztok. nekem ez a kedvenc filmem. hogy miért? egyszerűen tökéletes. a karakterek ki vannak dolgozva, a film alatt megismerhetjük személyiségüket, a katonák között lévő láthatatlan köteléket. ez a film inkább a barátságról, és a bajtársiasságról szól, mint sem a gyilkolásról. a zenéje meginditó. a képi világa pedig... szemetgyönyörködtető. soha egyetlen film nem volt még rám hatással. a végén a könny kicsordul az ember szeméből, amikor az öreg ryan sírvafakad a temetőben. ez egy igazi mestermű spielbergtől. (csak azt sajnálom, hogy ekkorát bukott a világok harcával )

tartalmilag példaértékű filmkomment, az egysoros teccett/nemteccett jellegűeket pedig minden eddiginél következetesebben fogom törölni.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...