Haszprus

Mi a kulcs?

©   Haszprus   |   fejlesztés

(adatok: statgép)

Ha csak annyi, hogy ők szélesebb rétegeket érintő dolgokról írnak, akkor az nem érdekel, illetve ezzel tisztában vagyok, és ezen nem akarok változtatni. De van-e még más kulcs amitől jobbak a mutatóik?

Több komment más blogokon? Shamaltot asszem nem szoktam látni kommentelni másoknál, Mefit igen, de ez könnyen származhat abból hogy mi az olvasott blogjaink metszete. Tképpen én azt hiszem csak Mefinél meg Shamaltnál szoktam kommentelni, náluk sem túl sokat, egyéb blogokon meg még elenyészőbb mennyiségben. Az utóbbi időben b3cknél is, de ezzel kifújt a rendszeresen kommentált blogok listája asszem. (Hogy mi számít rendszeresnek abba ne menjünk bele, idetehetnék még egy-két blognevet akár, hiszen ha valahova néhány hetente bekommentelek, az is lehet 'rendszeres'… Most nem erről beszélünk.)

A respekt-lista? Na igen, más bloggerek sokkal könnyebben kommentálnak hozzánk, ha azt látják, hogy barátságosan közelítünk feléjük. Ezt magamon is megfigyeltem.

Shamalt statjában a szeptemberi kiugrást mi okozta. Volt egy Miss Blog(o)szféra verseny, nomeg azt megelőzően a fosblog - ezek nyilván sok új érdeklődőt hoztak a konyhára, és ha nem tévedek akkor jónéhányat sikerült is megtartani.

De Mefi látogatottsága az utóbbi hónapokban mitől ugrott ekkorát? És mi a módja a látogató-/komment-maximalizálásnak a tartalom megváltoztatása nélkül (ill. azon kívül)?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Mefi olyan blogot ír, ahol mindenről szó van, szerintem ez egy nagy titka. Nem kell mindent elolvasni nála, de ~minden ember számára akad érdekesség adott időközönként. Az viszont biztos, hogy két mefiblogot nem olvasnék, ebből a kategóriájú blogból bőven elég egy. (hasonló stílusban ír smv is pl)

Jaj, és még annyit, hogy mindketten jóval több helyen kommentelnek, mint te, de főleg Mefi úr. (ahogy említetted is - sokat számít nagyon)

Ami Mefit illeti, én őszintén szólva a bejegyzéseinek 90%-át teljesen érdektelennek tartom (nem azt mondom, hogy másnak is az, de, hogy engem nem érint, az holtbiztos), a maradék 10% miatt meg nem szoktam túl gyakran odajárni… Néha-néha ránézek. Szóval biztos nem miattam ugrik meg a látogatottsága Inkább arra gondolnék, hogy Mefinek nagyobb a szociális hálózata az Interneten, több embert ismer vagy többel tartja a kapcsolatot MSN-en, és ők rendszeresen odajárnak a blogjára is… Kicsit olyan ez, mint a való élet: ott sem feltétlenül az a cél, hogy minél több ismerőst hozz össze. A blognál sem feltétlenül az a lényeg, hogy minél több látogatód legyen. Legyen csak elegendő, annyi, amennyi még több örömöt okoz, mint amennyi nyűg van vele.

Tamás Teljesen egyetértek. Legyen csak kevés látogatód, de azok normálisak és intelligensek legyenek (itt most nem a 3 diplomára gondolok, hanem, hogy épkézláb mondatokat tudjon generálni), vagy csak egyszerűen barátod/haverod legyen.

Isti vagy legalább legyen egy jó helyesírásjavító/ál-iq scripted

Múltkor én is meglepődtem, hogy mennyire megugrott a látogatottság, de őszintén szólva, tényleg nem hat meg a dolog. Viszont én arra jutottam, hogy leginkább a Google hozza a látogatókat, és akkor megint oda jutunk, hogy sok téma.

Valamint azt még anno észrevettem, hogy ha egy nap csak egy, vagy két bejegyzést írok, akkor bizony sokkal kevesebb látogató jön, mint ha írnék öt-hat bejegyzést. Ez pedig valószínűleg az RSS miatt van. Amúgy nagy általánosságban én nem válogatok, mindig arról írok, amiről épp írni szeretnék, vagy ami épp a fejemben jár. És általában elég sok minden jár a fejemben.

Viszont mostanában nem is kommentelek rendszeresen olyan sok helyen, öt-hat blognál több biztosan nincs.

Hm, szepen latszik, hogy vizsgaidoszak volt. Szerintem az lehet, hogy mefit elkezdte rendesen indexelni a gugli.

Tamás A blognál sem feltétlenül az a lényeg, hogy minél több látogatód legyen.

Akkor vajh miért fürkészi Haszprus a grafikont, és miért teszi fel a kérdést, hogy Mefinek miért nagyobb? A látogatottsága.
Én sem értem, hogy miért fontos, talán exhibicionizmus, talán önámítás.
Mint csak olvasó, leírom: Igen, a sok téma, a napi több bejegyzés, még ha olykor az időjárásról szól is, mindenkit érint az időjárás. Egy bloggernek nem a hozzászólásaira (komment) vagyok kíváncsi, sokkal inkább a testet öltött gondolataira, ami betekintést enged a fejébe. Kit érdekel az, hogy mi történt az iskolában? Mindenkivel megtörténik ugyanaz, előbb vagy utóbb.

bikerrr: az, hogy ő miért fürkészi a grafikont, az MVP (MásValaki Problémája). Én nem fürkészném, mert szerintem nem ez a fontos - persze, jó érzés letenni valami olyat az asztalra, ami sokakat érdekel, de ezt megtette Haszprus is, Mefi is, a két különféle sok-at meg nem lehet összehasonlítani. Egyébként valószínűleg (az én sem értem, hogy miért fontos megjegyzésed miatt) nagyjából egyetértünk

Szerintem annak köszönhető, hogy mefinek kb minden 10. bejegyzése érdekes, neked meg Shazinak pedig minden 20-25.


Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...