RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 20 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nincs vele baj, jó darab, grat.

A little bit more cowbell should do it…
Amúgy rednben van, jól összerakott darab.

Tetszik. Nekem csak a hangszereléssel meg a keveréssel van némi problémám.
Pl. A szinti a bevezetésnél túlságosan elől van, meg a dob kicsit szaggatott a első percben.
De amúgy tényleg nagyon jó.
Gart.

Huh, ez nem kicsit ott van! Ha meg ilyen homemade körülmények között csináltad, akkor külön elismerésem, mert nagyon jó minőségben szól.

Azt hallottam, Oldfield készül leadni a vállalkozóiját.

Mefi Lehet otthon is stúdióminőségben. FL…

Mefi: én pont a hangzással nem vagyok megelégedve. Jó fülessel érezhető, hogy valami nem stimmel Lehet a maszterelés?

Nem tudom, én csak 2.1-es hangfalszettel hallgattam, és nem túl hangosan, így nem vettem észre semmit (pedig minden apró nyavalyát észre szoktam venni.

ScoobyZoli: ezt majd esetleg megtárgyalhatjuk magánban valamikor, főleg a dob szaggatásán nem tudom, hogy mit értesz… Amit én tudok, hogy szar: a lábdob kicsit túl van vezérelve néha, a gitár kicsit zajos (eszméletlen sok zajt rápakol az effektpedál, látszik, hogy egy régi Zoom 505-ös), meg amúgyis tényleg soha nem volt lehetőségem jó fülesen meghallgatni (ld. Romsy), így sejtelmem sincs, hogy még mi jöhet elő, ha az ember rendes cuccon hallgatja

Mefi: teljesen homemade, messze is van a stúdióminőségtől, de hát just for fun ez is megteszi.

Hogy teljes legyen a kép, bemásolom azért ide azt is, amit Haszprus írt magánban:
01:00-től megjelenő hangszerek nem az én stílusom.
01:38-nál ami van az egyenesen fülsértő (bocs fogalmam sincs h mi a megjelenő hangszerek neve, feltételezem elektromos gitár, de azt is feltételezem h az sokféleképpen tud szólni. Mind1 semmi rálátásom.).
01:00-ig a felvezetés tökjó. Akár egy jó szám felvezetése is lehetne
Szakmai, technikai véleménnyel nem tudok szolgálni, és lehet h rövidrezárhattam volna azzal h nem az én stílusom, de ezt tudjuk

Ha már így teregetjük a szennyest, ez meg Tamás válasza
Azt le mertem volna fogadni, hogy neked nem fog bejönni, csak nem akartalak diszkriminálni egyébként igen, elektromos gitár, overdrive pedál, delay, reverb, ilyenek, ez ilyen fülsértően szokott hangzani (és érdekes módon én pont 01:00-ig tartom amolyan kötelező felvezető körnek az egészet, nyugis számot mégse lehet in medias res módon elkezdeni…)

Tamás

Ok, megbeszéljük, de ha van kedved én szívesen foglalkoznék a sávokkal. Lenne ötletem egy új hangszerelésre.

Tamás mondjuk itt mutatkozik meg legjobban az ízlések és pofonok elve, mivel neked fülsértő, másnak meg kifejezetten tetszik. És biztos van olyan szám, amire ez fordítva igaz.

Az en fulemnek nagyon sok az effekt a gitaron, lehet, hogy a kicsit zajos alatt te is erre gondoltal.

ScoobyZoli: ez jó ötlet, akkor majd visszatérünk rá, ha túl vagyok a lakásfelújításon… Nyers, effektezetlen sávokat adjak majd WAV-ban, vagy mi kellene hozzá?

Shamalt: nem, az effektpedál önmagában rápakol egy nagy kazal zajt, és, ha az overdrive után a magasakat kicsit kiemelem, akkor az a zajt is hangosítja sajna… Hogy sok-e az effekt? Igazából nemtom, én alapvetően nem szeretem az effektezetlen, nyers garázshangzást, de könnyen lehet, hogy átesem a ló túlsó oldalára.


Milyen gitárral játszottad fel a számot?

Off: A digitech rp100 - rp300 szériával nincs tapasztalatod véletlenül? Úgy tudom hasonló kategória, mint az alap zoom multieffektek, viszont, ennek ellenére sok helyed dicsérik.

comfort: egy kb három éves Ibanez GRX170-nel… Asszem már discontinued, legalábbis az Ibanez honlapján már nem találtam. Google képkeresőben találsz róla képet. Két humbucker, egy egytekercses pickup, tremoló, egy hangerő- és egy hangszínpoti. Az általad említett Digitech szériával nem találkoztam még, de én is hallottam már máshonnan, hogy dicsérik… Csak úgy vagyok vele, hogy, ha egyszer lecserélem a Zoom-ot, akkor már inkább rászánnám a pénzt valami rendes többpedálos multieffektre, ahol egy pedál = egy effekt elrendezés van, nem pedig a presetek között tudok váltogatni a pedálokkal.

17) webmotion (nem regisztrált)
Jó dolog, de a gityó torzítása nekem nem fex. Nagyon nyers szvsz, pláne ilyen elszállós dallamhoz. Guitar Rig2 rulz! ;-)

webmotion: a Guitar Rig-nek a desktop gépemen akkora latency-je van, hogy mindenféle élő performance ki van zárva (meg fizetős is, ugye) . Igaz, ez még a Guitar Rig 1 volt, lehet, hogy azóta gyorsult a cucc, de a hiba valószínűleg a desktop gépemben van amúgyis, nem kifejezetten erre lett kitalálva. A Mac-emen meg még nem próbáltam, mert nincs pénzem fizetni a Mac-es verzióért (warezolni meg elvből nem fogok). Mindenesetre lehet, hogy néhol kicsit éles a torzítás, megpróbálom majd lágyabb hangszínnel is, aztán hátha ScoobyZolival újrakeverjük… Mindenesetre kösz a kritikát!

Én meghallgattam, megvontam a vállamat, és gondoltam nem is kommentolok rá. Sima, elmegy-kategóriás számnak hatott. De egyszer (sokkal később) barátnőmnél meglepetésserűen ez került sorra, és felkaptam a fejem, hogy mi ez, ez tök jó! No, azóta óránként hallgatom, és király. Csak le kellett ülepednie.
Grat!

Tamás
aztán hátha ScoobyZolival újrakeverjük
Részemről oké a dolog, lenne rá ötletem, jó anyaggal könnyű dolgozni…
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...