Haszprus

Asszem újratelepítem a rendszert. Meg kell…

©   Haszprus   |   hwsw
Asszem újratelepítem a rendszert. Meg kell mondjam ez elég utálatos meló amióta mindenféle szerverszoftvert is be kell konfigolni utána. Nem szeretem. Pedig egyre több és több beállításom van mindenféle programban, a progik egyre jobban testreszabhatóak, már a WinXP-ben is annyi féle dolgot kell beállítani hogy rámegy több nap mire minden olyan lesz mint rendszerújratelepítés előtt. Ha minden igaz, ezúttal 14 hétig bírta a rencer.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 5 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nekm mar egy 1/2 eve birja, igaz kezd belassulni...Meg amugy is csak apache van fennt ami server..

Tudom ajánlani a Symantec Ghost nevű programját. A winyódról /a friss rendszerről érdemes/ tudsz imaget csinálni, majd ha szétnyűvöd, 15 perc alatt vissza tudod állítani. Cool. Pláne ha kéthetente elromlik az XP-d.

De asszem az egy teljes partíciót tükröz, nem? Mert esetemben nem lenne szerencsés 20 gigányi image.

Jól tudod, de az image nem akkora! A nullákat nem menti. Ha csak 2 giga adat van rajta, akkor azt 2 gigás imageba menti. Ha bekapcsolod a tömörítést, az felére összetömöríti! De jól be kell partícionálni a winyót, mert az arra a partícióra újonnan feltett, visszaállítás után is kellő cuccokat ideiglenesen át kell pakoljad egy másik partícióra, mert ugye felülírja. Pl:20 gigás partíción a friss rendszered 2 giga. Leghostolod, majd idővel megtelik. Visszaállításkor kellene róla pl. 10 gigányi fontos adat. Ekkor ezt átmented valahova, majd ghost, utána visszateszed a 10 gigát. Nyilván ezt érdemes inkább megspórolni, és kisebb partícióra rakni a rendszert.

fishi wrote:
> A nullákat nem menti.

Hehe akkor csak egy 1-esekből álló számsort ment? Az jól tömöríthető legalább…

(Nyugi, értettelek, thx a helpet, most hasznos dolgot tanultam Majd elgondolkodom ezen.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...