Haszprus

No pain, no gain

©   Haszprus   |   bringa telódráma

Két dolog van. Az első, hogy holnap talán tekerni megyünk páran (aszfalthoz szokott társaság), a második, hogy eléggé zavart az a tempó amiben hétfőn bátorkodtam haladni a hegyen. Meg zavar még pár dolog amik azzal vannak összefüggésben, hogy mennyire skillesen bringázok. Nem vagyok elégedett. Szóval az első ok miatt, meg mert a napokban elég sok csapadék hullt alá, felnéztem a hegyre hogy mégis mire lehet számítani holnap, vajon elsüllyedünk-e a mocsárban. A jó hír, hogy nem fogunk.

A második zavart pedig elkezdtem elhárítani egy kis gyakorlással. Eddig nem lépcsőztem, mert paráztam tőle. De itt volt az ideje ezen tovább lépni. A fogas tetejénél van egy két lépcsőfokból álló lépcső, az nyilván megvolt, aztán egy négyes, aztán egy ötös. A négyes valami hihetetlen egyszerű volt, így utólag nem is értem hogy ezt eddig miért nem, pedig tél van és a telóm alig mozog. Aztán lejöttem a János-hegy tetején lévő lépcsőkön is párszor, azok nagyobbak. Következett a hegyoldalban egy lépcső melletti sáv, ahol eddig szép lassan ereszkedtem alá, ott most kicsit tempósabban, illetve megpróbálkoztam magával a lépcsővel is. Elsőre sikerült is, bár éreztem hogy csak hajszálon múlott hogy le bírtam jönni, aztán a második próba közben a lépcsők felénél kénytelen voltam oldalt szökdellve megállni mert nem tudtam stabilan tartani magam. Többet nem erőltettem ezt mára.

Gyerekkoromban minden további nélkül le tudtam szállni a bringáról az egyik oldalra. Tehát hogy még menetközben kerülök a bringa egyik oldalára, és mindkét lábbal arra az oldalra érkezek. Ezt az utóbbi 10+ évben először tegnap játszottam el. Megy, bár egyszer szökdécselnem kellett itt is, és nem túl elegánsan. Majd lesz jobb.

Voltak szakaszok ahol ma se mertem lejönni, és volt még egy-két dolog ahol viszont sikerült fejlődnöm, ezekbe már nem megyek bele.

Szóval ez a nap egy nagy előrelépés volt, itthon hulla fáradtan bealudtam, és most meg fáj mindenem szimplán a szokatlan igénybevétel miatt. (Télen ugyanis nem erdőzök, mindössze kétszer voltam a Normafa classic 7 perces útvonalon + most Orcával hétfőn egy hosszabbon.)

Update 23:20: ja és további előrelépésként könyvelem el hogy a durvadh egyre kevésbé tűnik durvának, egyszer le fogok jönni azon a dupla letörésen talán még idén. vagy ha nem, who cares. ma sokáig álldogáltam a tetejénél de végül inkább nem vállaltam be. talán majd nyáron, amikor ráérek kórházban lenni

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Gondolom a télen kiestél a pixisből, ezért megy kevésbe a bringa.
Egyébként itt van egy cikk a helyes le-felszállásról: Home Page
Aszondják, hogy az általad is alkalmazott cowboy technika nem helyes.

Hm akkor ezt lehet hogy nem fogom erőltetni

le tudtam szállni a bringáról az egyik oldalra. Tehát hogy még menetközben kerülök a bringa egyik oldalára

Többször elolvastam, de még mindig nem értem, ez olyan cool? S mikor felejtetted el, ha ment már annak előtte?

Na, igen hasznosnak mutatkozik ez az oldal, elképzeltem, ahogy indulásnál a kormány felett emelem át a lábam, a tanultaknak megfelelően
Ugyanakkor jó lesz a leszállásnál is vigyázni: Ha szerencsétlenül jár, akkor a lába közötti rész beleütközhet a kormányfejbe. Jájj. Uhh.
Devil: Az hagyján, hogy mit ír, de hogyan! Tanácsos elegánsan leszállni a bringáról

Nem, ez nem olyan cool, csak fejlődés. Mellesleg segítségével kétszer olyan gyorsan le lehet szállni a bringáról mint alapból. Gyerekkoromban ment, de én az utóbbi ~13 évben nem bringáztam tavaly májusig (egy 2002-es bringatúrát kivéve, amit második nap fel is adtam egy emelkedőn, valamint erre való készülésként max pártíz km-nyi tekerés több részletben), azóta pedig egyszerűen nem próbáltam. Most megpróbáltam, ment, egyéb dolgok is mentek, örültem, blogoltam.

13 év??? Aztaqrva. Tessék betérdelni a sarokba, és leírni százszor, hogy mekkora barom voltam… Hacsak nem ágyhoz kötve lábadoztál.

Más oka volt, de volt oka. Tulajdonképpen azt hiszem az volt az oka hogy 10 évesen némi túlzással bringával megközelíthetetlenné vált a sulim egy költözés miatt (M0-s déli hídon kellett volna átmenni, ami bringával akkoriban csak ~mocsáron keresztül volt megközelíthető + 2*15km tekerés, ebből legalább 2*5 km járda nélküli főútvonalon), egyedül meg nem volt kedvem tekerni, meg nem is igen volt hol (abban a korban az ember nem teker még a kocsik közt), szóval így meghalt a dolog.

Negatív.
Kifogásnak mondjuk ok, de ugye, ha nem muszáj, én sem a főútvonalon tekerek.

No, akkor van mit bepótolni. Sylverdevil sokat segíthet Hajrá!

Nem volt más megoldás a főútvonalon kívül, mondom m0 híd is játszott, tudod te mennyire van ott kiépítve a közlekedés? semennyire… Még ma is nagyon gáz, de 13 éve még gázabb volt.

Sylverdevil sajna elég messze lakik

Egyszer hazagyalogoltam a sulimból (8 év alatt)… amolyan kaland gyanánt… 2+ óra volt és utána rögtön bealudtam otthon

Amúgy 10 évesen net meg mobil nélkül elég macera megszervezni akár egy ilyen bringázzunk egyet talit is. És most nem arról beszélek, amikor nyáron egy nagy tali van jól előkészítve, hanem egy hétköznapi bringázásról. Számos faktortól függ hogy mennyi idő alatt teszem meg az utat, kések-e, stb. Szal nem volt járható sajna, amellett hogy szerintem ennyi idősen nem sokan tekernének ~40 km-t egy délután.

Ilyenkor azért örülök, hogy én mindig bringázhatok
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...