Haszprus

Hf-javítás

©   Haszprus   |   labvez

Nem tudjátok elképzelni, milyen jó érzés egy tökéletes, részletes, igényesen dokumentált házi feladattal találkozni.

És hogy mennyire borsot tör az ember orra alá amikor azt látja a logfájlból, hogy az illető 20 perccel a határidő előtt (!) kezdett neki az amúgy fél hétvégére méretezett munkának, ofkorsz késve adja be, és talán nem is teljesen saját erőből csinálta meg egy részét (mert az a rész könnyen másolható és feltűnően igényes volt a többihez képest), dehát erre nincs bizonyíték, és eléri a kettes alsó ponthatárát, és kénytelen vagyok átereszteni.

A kiemelkedő diákokat megpróbálom díjazni a saját korlátos lehetőségeimen belül - megérdemlik hogy kapjanak pár jó szót a beadott feladataikról, hiszen ez marha jól esik.

Ugyanígy egyébként megelégedettséget okoz ha a csoportomnak jók az eredményei, és rossz érzés, ha rosszak, hiszen ez utóbbinál felmerülhet hogy valamit esetleg nem magyaráztam el jól, míg előbbinél személyes sikernek tekintem a dolgot (Egyes feladatoknál bizony sok szerepe lehet benne a laborvezetőnek.) Ez azonban nem befolyásolja az osztályzási folyamatot, vagy az elvárásokat.

Arra jöttem rá továbbá, hogy a hallgató bármiféle becsmérlését minden körülmények közt kerülni kell (eképp is cselekedtem), hiszen a javító/oktató nem tudhatja hogy vajon mi az oka a gyenge teljesítménynek - lehet hogy nagyon is védhető, ill. az adott körülmények közt nagy teljesítménynek számít még az a kevéske is, azonban a diák védekezés helyett valószínűleg általában inkább bölcsen hallgatva elkerüli a további konfrontációt, így a tanári tévedésnek esélye sincs kiderülni.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 4 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Azt gondoltam, megnézem azt a házit, de nálam fatal error van, tűzrókával is, bizony.

dehát erre nincs bizonyíték Valld be, ollóztál már te is ki dolgokat, mint mindenki más… Ez persze nem baj, máskülönben mindenki egyből profként kezdene, kis könnyítés ez az embernek.

A firefoxos problémád szvsz egyedi, meg nemtom miben van fatal error, a szerveren vagy a firefox fagy le vagy mi?

Dolgok ollózása… Ez egy nagyon messzire vezető vita lehet(ne). csak nézzünk néhány szempontot mondjuk az oktatói oldalról:
- miért van az hogy külföldön a hallgatók nem kezdenek orrba-szájba puskázni, amikor a felügyelő kimegy a teremből
- tanárként tűrni kell-e a lelepleződött csalást (ugyan miért kéne? az adott hallgató a többiek munkájának értékét csökkenti ezzel, hiszen amikor majd kikerül az egyetem falai közül és mutogatja a bme-s diplomáját aztán mégse tud semmit, akkor azzal csökkenti a bme-s diploma értékét. mind az x ezer hallgatóét. az az intézmény amely megtűri vagy támogatja a csalást, rövid úton teljesen értéktelenné teszi a saját diplomáját és rontja az ott végzettek elhelyezkedési esélyeit. ld. gdf-esek kíméljenek típusú hirdetések)
- csalás és csalás között is van különbség
- minek oktatunk, ha a hallgatótól elfogadjuk a nem saját megoldásokat

(kizárólag arról az esetről beszélek, amikor egyértelmű a dolog, nem a felmerülő kételyekről)

Oktatóként tolerálandó-e tehát a csalás? Teljesen egyértelmű, hogy nem. De ez csak egy irányelv és mindenki úgy osztályoz ahogy akar.

Amúgy szglab5-ből minden félév végén az összes feladatmegoldást átnyomják egy plágiumdetektáló rendszeren, ahol x évre visszamenőleg minden feladatot összehasonlítanak (automatizáltan), és kiderül, ha valaki copypaste technológiát alkalmazott.

Én ebből fakadóan nem foglalkozom azzal hogy nyomozásba kezdjek hogy valaki másolt vagy sem, de ha valami egyértelmű akkor egyértelmű. A fenti eset számomra nem volt egyértelmű ígyhát majd a plágiumdetektáción vagy fennakad vagy nem. Azért ciki végigszopni egy félévet labor5-tel aztán a végén azt az eredményt kapni hogy bocsi, de fölösleges volt az egész, majd jövőre.

Szó fáni

Warning: require_once(../../php_include/config.inc.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /usr/orauser/*/public_html/php/index.php on line 2

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '../../php_include/config.inc.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /usr/orauser/*/public_html/php/index.php on line 2

Btw: te egyetemi tanulmányiad során sose puskáztál? (jöhet pmbe is ha nem akarsz rá itt válaszolni, de tényleg érdekel )

Politikusi magasságokba emelkednék, ha tagadnék mindent. Volt egy idő, amikor akadt tantárgy amiből felírtam magamnak dolgokat, de ezeket sose mertem elővenni se, úgyhogy leálltam vele. Egyébként ez a kérdés teljesen irreleváns. Nehogymár legalizáljuk a puskázást… Mert ugye ti ezt mondjátok, hogy a puskázás oktatói szemmel nem kéne gond legyen. Akkor mindenki másolja le az egészet, senki ne tanuljon semmit, és csodás másológépek kerülnek ki az egyetemről. Ez a cél? Ilyen embereket akarunk cégvezetőknek? Ilyen embereket akarunk Magyarország szellemi elitjében látni? Szép kis versenyképes ország lenne. A tanárok sosem fogják 100%-os hatékonysággal megtalálni a csalókat, de olyan nincs hogy a csalásnak ne legyen kockázata, hunyjunk szemet fölötte… Ezt nem gondolhatja komolyan senki, mert ha mégis akkor inkább bontsuk le az egyetemeket és adjuk oda mindenkinek 18 évesen a diplomát és sokkal olcsóbban megússzuk.

Abból meg hogy a 72 órás házi feladatban nem foglalkoztam olyan dolgok lekezelésével amire nem járt pont, szerintem nem feltétlen kell fánifáni következtetéseket levonni. Egyébként az összes hf ugyanezt a hibaüzenetet produkálja azon a szerveren pillanatnyilag.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...