Haszprus

CRC error

©   Haszprus   |   hwsw
Íprilisban frissítettem a gépemet. Új alaplap, proci, memória, pluszban egy új vinyó. Azóta már 1x újratelepítettem a rendszert, és most vasárnap megint. Minden esetre most vasárnapig általában CRC erroros cuccaim keletkeztek a gépen. Most vasárnap óta viszont még nem volt CRC error, ezért arra gondoltam, hogy szerzek egy olyan szoftvert ami készít SFV (CRC ellenőrző) fájlokat az egész vinyó tartalmáról, majd ráeresztek egy defragmentálást, persze óvatosan, először a kevésbé lényeges anyagaimra. Ebből eddig 80 gigát végeztem el, defragmentálás nem eredményezett egy darab crc errort sem, ezért folytatom. Eléggé királyos lenne, ha netán megszűnt volna a CRC-m. Majd beszámolok, hogy sikerült-e a maradék adatmennyiséget is CRC-mentesen defragmentálni.

Mindebben a lényeg annyi, hogy lehet, hogy nem hardverhibám volt, hanem szarul települt a Win?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 14 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Hat basszus en zsir hulye vagyok ehez, mikor keletkezik CRC-hiba? Ha pl.: a vinyo nem rendesen ir fel valamit es utanna nem tudja visszaolvasni?

CRC hiba igazából sok helyen keletkezhet a számítógépben (proci, memória, alaplap, adatkábel, vinyó, gondolom ezen helyeken), minden esetre az eredmény az, hogy a vinyón hibásan tárolódik el egy adat.

Vissza tudja olvasni, csak éppen nem az lesz odaírva ami kéne hogy legyen...

Nem megfelelő procihűtés okozhat ilyet. Bár én konkrétan olyat láttam, hogy zip filét nem tudott kitömöríteni.

iiigen, nálam a rarok kitömörítése volt a tipikus probléma, vmint két vinyó közti adatmozgatásnál gyakran resetelődött a gép...

5) -= Pi =- (nem regisztrált)
Ezt most teljesen véletlenül találtam meg a szakdolgozatom kapcsán, amit a veszteségmentes tömöríto eljárásokból írtam.

CRC hiba valóban keletkezhet olyan okokból, amit a 2. hozzászólásban olvashattatok. Nos, amikor egy programmal tömörítész, a program a muvelet során ellenörzo összegeket számol, h. biztosan jó legyen, és vissza tudd alakítani a fájlokat. Amikor ezekbe a számításokba hiba csúszik, akkor nem tudod visszafejteni a forrást, ezt hívják CRC hibának.

mit tegyek ha ilyen van velem?

nemtom, nekem a mai napig szar a gépem

hi az én problémám is hasonlo , csak kicsit betegesebb mert akár mit akarok kitömöríteni a 99. % nál CRC hiba üzenet , azt ennyi. De ez kivétel nélkül akármilyen kiterjesztésü (tömöritett) file. Probáltam RAR-al ZiP el és ÉJSZ el is de semmi ...
Ja amugy nekem is kb 2 hete van uj procim meg alaplapom , lehet hogy köze van ehhez a VARÍZSBUG-hoz ?

9) Grigorij (nem regisztrált)
Hát ezek fájlok kitömörítésem meg minden de én egy nyamvatt gamét nem tudok kitömöríteni,fingom nin mit csináljak.Ha valakinek van ötlete szólhata nagyon megköszönném mert már a ****** kivan

Hy!!!
Tudnátok segíteni?TEgnap elött újratelepítettem a gépemet mert már eléggé vacakolt.A videókártya driverének újratlelepítésénél kaptam egy áramszünetet és amikor visszajött az áram nem volt hajlandó semmi sem bejönni a gépen.Egész éjjel gondolkodtam hogy mi lehet a probléma de megoldottam ám amikor az új Windows a gépemen volt és én egy gamét akartam telepíteni akkor ugrott igen nagy seggest a majom a vizbe.Bármilyen játékot akarok telepíteni mindig CRC errorokat ir ki.Valahl elolvastam hogy mi ez a crc error és mivel ott visszaolvasási hibát irt ki ezért elösször a dvdre gyanakodtam de nem mert kicseréltem egy másikkal és annál is ezt csinálta aztán gondoltam az adatkábelre kicseréltem de megint semmi,az alaplapra már nem merek gondolni. Azt remélem ti talán tudtok segíteni!

11) Anonymus (nem regisztrált)
Hi Greg 19!

Én ugyan nem tudok ebben segíteni, de ajánlom, hogy nézz utána más fórumokban, (pl. a Google-ben rákeresel) a problémának, és biztosan válszt kapsz kérdésedre....

Sziasztok!

A gondom a következő!Egy cd-re kiírt programnál,rövid instalálás után a következő üzenet jelenik meg!

Feature: Transfer erreor
Feature ance ejay 7
Coponent:Files 8
File:E:/data 2 cab
Error:Nem megfelelő funkció

Egy másik gépen is,hasonló volt a szitu,és ami a lényeg,hogy mind a két gépnél ugyanott állt le a töltés!Arra gondoltam,hogy a cd karcos,vagy hibás,de egy harmadik gépen simán instalált!Hogy lehet ez?A program gépigényei megfelelőek!Ezután erről a cédéről kiírtuk a progit egy újraírható cd-re,természetesen avval a géppel amelyiken simán futott!Az eredmény,az említett gépen tökéletes,a másik gépen nem!A különbség csak annyi volt,hogy most már tovább instalált,de itt is megállt!
Itt a hibaüzenet a crc volt!A fájlok rarban vannak tömörítve!Kicsit bonyolult,de remélem azért tudtok segíteni!Nagyon megköszönném!

Válaszotokat előre is köszönöm

13) KOMTOR (nem regisztrált)
DVD IRÁSKOR KELETKEZŐ CRC HIBÁT LEHET JAVÍTANI ?

Veszel egy éles szikét és a hibás részt kivágod a lemezből.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...