RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Azt nem lehet, hogy lehagyja az automatikus alairast?

Montana vagy pl. nem teszem bele az automatikus aláírást a blogra szánt levelekbe? csak érzékeltetni akartam hogy emailből jött

Gratula!
Nemsokára teljesen kiforrja magát a mail alapú bejegyzésírás, aztán már kommentelni is tudsz majd mailben, és végül, ha már minden tökéletes, elkezdesz programokat írni a mail-es blogolás-korlátozásra is

Hiába, vannak még ráérős emberek

Haszprus, tudnál erről valami infót (linket, akármit) mutatni? (mármint, hogy hogy tudtad ezt megoldani)

Hát rövidre fogva valami ilyesmi:

$mbox = imap_open(mailszerver, login, pw);
$mails = imap_search($mbox, kritériumok);
Foreach ($mails as $k => $val) {
  $mail_body = imap_body($mbox, $val);
}


Ezzel megvan az adott címre küldött levél tartalma, onnantól meg már csak publikálni kell a szokásos módon. Ja és ezt a fentit lefuttatni x időnként, vagy egy procmail szabályt társítani a beérkező levelekhez, amennyiben van erre lehetőséged a szerveren (nekem nincs).

Fel kell rakni hozzá a php imap kiterjesztését, már amennyiben nincs még fent - abban vannak az imap* függvények. De, ha procmail van akkor tulajdonképpen asszem nincs szükség imap fv-ekre, mivel a procmail a levél tartalmát oda tudja adni akármilyen programnak, afaik.

Ez nem ér. Éppen egy nappal a post megjelenése előtt találtam ki, hogy fogok ilyet csinálni. SHaMaLt wap-os adminja már régebben a fülembe ültette a bugarat, hogy hogyan lehetne e-mail küldéssel post-olni. Csütörtök reggel az történt velem, hogy időnként megébredtem és félálomban megoldottam a probléma elméleti részét (tudom, ez kicsit fura, én is meglepődtem a dolgon). Délután mondtam is Methos-nak, hogy mit találtam ki és mondta, hogy ez nem is lenne rossz ötlet és lehet, hogy beleteszi Fishblog 2.0-ba.

A blogger.com-on millió éve lehet emailből postolni, de én a melyviz’z blog -on futok bele rendszeresen spambejegyzésekbe ja a kispadon is rendszeresen vannak mobilos postok

Köszi!

(Nem néztem utána, először inkább kérdezgetek ) Tehát azt mondod, hogy X szolgáltatónál van mondjuk a hostingod, és ugyanennél a levezésed, akkor be tudsz lépni a levelezős cuccaid közé php-ból és onnan csemegézni a pl. adott tárgyú leveleket?

Kristóf2: Nem kell a mail szervernek ugyanazon a tárhelyen lennie Elérhetőek a neten jó kis POP3 class-ok, amelyekkel megadva a hostot, a portot, valamint a bejelentkezéshez szükséges információkat, már hozzá is férhetsz a levelekhez.

Cool. Igazából nem pontosan értem, hogy milyen élethelyzetekben lehet szükség e-mailes tartalomgenerálásra… Persze triviálisan akkor, amikor nincs mondjuk internetezési lehetőség, csak e-mail írási, bár a mai világban ez nem életszerű szerintem. Talán mobil alkalmazás? Vagy biztonsági megfontolás, hogy nem akarsz belépni az adminodba, de egy e-mailt tudsz dobni? Világosítsatok fel!

Kristóf Ez pl. olyan helyen jó, ahol nem akarod, hogy tudják, hogy küldtél egy postot. Tehát pl. nálunk a munkahelyen az utóbbi hetekben le lett tiltva MSN, iWiW, myVIP, stb. használata. Megkerülni nem lehet, mert hardware-es tűzfalban vannak tiltva reggel 8 és du. 4 között.

Namost, ha van olyan lehetőség a blog-odon, hogy tudsz egy e-mail küldéssel post-olni, akkor máris meg van kereülve a biztonsági rendszer, mert ugye a history-ban nem fogják látni, hogy felléptél a blogod adminjára (munkaidőben), csak egy mailt küldtél ki. Amit jó esetben nem logolnak.

Ha kicsit tovább van fejlesztve a mailküldéses blog-olás, akkor időzített post-ot is tudsz beküldeni. Ez azért jó, mert pl. munkaidőben megírod és időzíted vmikorra (pl. munkaidőn kívülre, hogy ne legyen feltűnő - ez mondjuk azért jó, mert nem felejted el délutánra, hogy miről akartál írni, a főnököd meg annyit lát, hogy nem munkaidőben írtad. Bár, ha gond lenne belőle, hogy munkaidő alatt jelent meg a post az email-es dolog miatt (ha nem időzíted), akkor is mondhatod azt, hogy időzített post volt, ami előző nap írtál, feltéve ha nincsen logolva az e-mail forgalom).

Egyébként ezt az email-es dolgot sok mindenre fel lehet használni, csak a fantáziád szab határt. Pl. mint a telefonhívásra induló szgép. Havernak be volt állíva, hogy telefonra éledjen a szgépe. Amikor kb. 100 m-re volt a házuktól, mobilról megcsörgette a vonalas telójukat és mire hazaért már ment is a gép. Mivel php-ból be tudod olvasni a levél tartalmát bármilyen adatot tudsz küldeni, amit PHP-vel feldolgozol és tetszőleges munkafolyamatot hajthatsz végre.

Kristóf én az elvonás oldaláról közelítem meg a dolgot. Bárki, aki blogol, és ezt mondjuk minimális igényességgel teszi, tudja jól, hogy miután beküldte a szöveget, még 20x változtat rajta és újra elmenti, hogy minden mondat frankó legyen, ne legyenek benne szóismétlések, kicsit bővít rajta, átfogalmaz stb.

Ha emailből küldöm be a postot, akkor a send gomb megnyomásával a sztori jó esetben lezárul, sokkal kevesebb időbe kerül a dolog.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...