mainframe

Aranykor

©   mainframe   |   life

Tudjátok, elgondolkoztam már egy ideje azon, hogy vajon nem valamiféle aranykorban élünk-e, csak nem vesszük észre. Mindenki sír hogy milyen rossz, közben pedig:

  • Nem akar senki megölni, például. Sem azért mert háború van, sem azért, mert senki le se szarja ha eggyel kevesebb ember van, sem pedig azért, mert ez egy gettó, ahol a golyóálló mellényt nem vagányságból veszi fel az ember.
  • Nem éhezel, holott a világban ez azért sok helyen így van még mindig. Sőt, igazából valami sztenderd-szar munkával is egy elég jó színvonalon el tudsz élni. Jó, nem lesz plazmatévéd, de basszus, ez mióta természetes igény?
  • Szabad vagy. Oda mész, ahová akarsz, senki nem akadályoz meg benne. A világ nyitva áll. Nincs városfal, országhatár, vagy akár tenger, óceán, aminél megáll az élet, és onnantól kezdve tabu/here be monsters/kihalt préri.
  • Legnagyobb bajunk, és beszédtémánk (akár pro akár kontra) a hülye sztárok, politikusok, újkeletű filozófiai irányzatok és vallások buktatói, csajok és pasik viselt dolgai, miegyéb. Csupa kis hétköznapi dolog, de ezek mozgatják az életünket. Nem kell minden nap ezerrel tervezni, hogy melyik szomszédos birtokra költözz át, hogy kevesebb legyen a dézsma.
  • És ha már itt tartunk, azt mondasz amit akarsz. Anyázhatod a vezető politikusokat, a legnagyobb vallásokat, senki le se fog bagózni. De pláne nem kerülsz hóhérbárd alá, vagy máglyára. És ezt ma milyen természetesnek vesszük, mi?
Persze tudom, hogy sok tekintetben romlott a világ állapota réghez képest, de hasonlítsd össze, és rájössz, hogy a legtöbb sopánkodás alaptalan, és valójában már rég egy olyan jólétben csücsülünk (megszorításokkal, mindennel együtt), ami elég irigylésreméltó, csak azért nem értékeljük, mert a világ pár részén még ennél is jobb a lét. Aki akar sírjon hogy nem úgy megy itthon mint Dubaiban, én azért örülök, hogy nem koncolnak fel az erdőszéli zsiványbandák.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 21 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Meg azért még mindig mérföldekkel jobban élünk mint tőlünk kicsit lejjebb és jobrább a térképen.

MF@opimista.hu
Nem kell minden nap ezerrel tervezni, hogy melyik szomszédos birtokra költözz át, hogy kevesebb legyen a dézsma.
Aztan ha megis ugy gondolod, hogy tolunk kicsit balrabb es kicsit feljebb kevesebb a dezsma, felkerekedsz es koltozol. Ha meg menet kozben kiderul, hogy ott dezsma helyett fustpenzt meg kapuadot szednek, es nem tetszik, akkor fogod magad, es visszakoltozol. Probaltad volna ezt akar 30 evvel ezelott.

Na, ez egy jó téma. Én is kb. így vélekedek a helyzetünkről, amikor panaszkodáson veszem észre magam, akkor megnézek pár képet afrikai gyerekekről, utána befogom a számat és szégyenlem magam…

És, akinek itt nem tetszik, az nyugodtan mehet más országba, senki nem fogja vissza.

Lehet irigykedni, hogy bezzeg pl. Los Angelesben mennyire jobb az élet, persze ez kívülről így is látszik, de ismerőseimtől is tudom, hogy ott sem fenékig tejföl az élet.

Az a fontos, hogy:,,egészség legyen és térerő''

Nem feltétlenül csak az itthoni panaszkodási hajlamra értettem. Ma egészen globális jelenség, hogy az emberek egymás vállán sírnak, és szar az élet, mert kikapott a kedvenc csapatuk, vagy mert hazudott egy politikus, esetleg egy pontot gyengült valami árfolyam.
Holott (például, és azért mondom megint ezt, mert ennek kapcsán jött az egész eszmefuttatás) akár csak 2-300 éve is olyan értéktelen volt az élet, mint a szar, és bárki akár csak mókából is leszúrhatta az embert egy ködös reggelen azon a sokat emlegetett erdőszélen.

Mondjuk attól függ, hogy kik panaszkodnak és hol…
Mondjuk egy szudáni éhező panaszodását megértem

ScoobyZoli Kieg.: Egeszseg, terero, Internet!

Csak az panaszkodhat akinél nincs senki szarabb helyzetben? Akkor a 6,5 milliárd emberből pontosan 1 valaki az, aki panaszkodhat, nem? Mert a legalul levő ember kivételével mindig van lejjebb… Sőt ha nem csak a jelen időpillanatban nézünk szét vagy nem csak az emberek közt akkor biztos volt vki/vmi akinek/aminek szarabb volt valamikor. Úgyhogy kuss mindenkinek, senki se panaszkodhat!

Külföldre meg azért ne váljunk olyan könnyen meg mindenkitől, ugyanis az csökkenti az itthoni piac méretét és az itthoni értelmiség méretét is, mindkettőnek következménye hogy nekünk, itthonmaradóknak lesz szarabb. Kis piaccal nehéz jó gazdaságot csinálni.

Haszprus
Külföldre meg azért ne váljunk olyan könnyen meg mindenkitől, ugyanis az csökkenti az itthoni piac méretét és az itthoni értelmiség méretét is, mindkettőnek következménye hogy nekünk, itthonmaradóknak lesz szarabb.
Szerintem a kiköltözéssel nem feltétlen az értelmiség is csökken.
A vendégmunkások az esetek többségében nem szellemi munkát vállalnak, hanem olyan iparágakban tevékenykedik, ahol pl. nálunk is hiány van.
Ilyen az építőipar is, amelyben itthon is rengeteg külföldi dolgozik, és ez jelentősen csökkenti a beruházás költségeit.
Valamint nemcsak mennek az emberek,. hanem jönnek is. Tehát szerintem ez közel sem olyan egyszerű kérdés, nehéz megmondani, hogy milyen hatással van a gazdaságra.

ScoobyZoli Magyarország népessége folyamatosan csökken. Régóta. 2050-re 8 millióan leszünk, 1 millió bevándorlóval és 1 millió romával. Esetleg 9 millióan. Index - Politika - Hányan maradunk 2050-re?

Ez még bőven a mi életünkben lesz.

És bár nem a kiköltözésből következik hogy elfogyunk (hanem inkább abból hogy nem szaporodik a magyar), attól még nem érzem jó ötletnek mindenkit arra bíztatni hogy hagyja el az országot, ezzel hozzátéve a maga kis részét a hajó elsüllyesztéséhez.

OK, de ezt nem csak a kivándorlás okozza.

Igen, hozzáírtam még1 bekezdést

Ok, visszavonom, ne költözzetek ki!
Én amúgy is nagyon ellenzem ezt a,,elhagyom ezt a tyúkszaros országot'' típusú hozzáállást.


Az utolsó ponttal nem értek egyet, amúgy korrekt, és tényleg jobb így nézni a világot.

Te b3ck!

Kérlek jól vigyázz arra, hogy mindig a lehető legszebb oldaláról nézed a világot. Ha nem így teszel, akár olyan valóság-tartalmakkal is szembesülhetsz, amelyek kellemetlenek lehetnek, sőt még lelki fájdalmat is okozhatnak.

Érted?


Napkelet nagyon oltós hangulatában van, engem is olt rendesen a kristálygomba topicban.

Isti, ScoobyZoli Ha ez Nektek oltás, akkor rendkívül elnézőek vagytok…

Na, erről próbáltam beszélni, csak most találtam egy normális reprezentációt.

mainframe:

Még mindig tartod a bejegyzésben leírt nézetet?
Mert úgy emlékszem volt pár ezzel ellentétes véleményed.

ScoobyZoli Alapvetően igen, tartom, hogy nem becsüljük meg a maguktól értetődő dolgokat. De ezen felül persze én sem vagyok mentes az itthoni állapotok felett érzett elégedetlenségtől. Csak igyekszem a normális aggodalmakra korlátozni magam (értsd: kurvára leszarom hogy melyik celebbel mi történt, és hogy hogy állnak a focicsapatok, ilyesmi), ergo az zavar ha pl. romlik a közbiztonság, a gazdaság, ilyesmi, mert az pont az itt említett középkori állapotok felé sodor minket. Úgy gondolom összeegyeztethető a pesszimizmus és a borúlátás azzal hogy pontosan tudom hogy ez mind relatív.
Nagyjából így érzek most.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...