Haszprus

Fényt a szemnek

©   Haszprus   |   life

Majd valahogy meg kéne oldjam normálisabban az íróasztalom világítását, mert pillanatnyilag (illetve már fél éve) egy állólámpa van rátéve, mivel az asztali lámpám 15 wattos kompaktja rendkívül kevés. Ugye a probléma az, hogy maga az asztal batárnagy, én meg igénylem a fényt. További probléma, hogy nincs az asztalnak közvetlen baloldalán fal, amire fel lehetne szerelni pl. egy neont. 80 centire van a faltól, onnan a neon fénye szertefoszlik. Az asztal túloldalán ablak van, ami nyílik, tehát mennyezeti függőlámpával óvatosan kell bánni, nem jöhet akárhova. De a mennyezeti megoldáshoz eleve mesteremberre van szükség, így az nem is olyan könnyen járható út. Jobboldalon szintén nincs fal, de ha lenne is, jobbkezes vagyok, úgyhogy oda nem lenne jó.

Valami egyedi megoldás kellene, valami függőlámpa aminek erős fénye van de nem melegít, és nem is ocsmány, és nem is szóródik szét túlzottan. És jó lenne ha mozgatható is lenne, mert sokszor tanulok asztalra feldobott lábbal (utálok asztalnál ülve olvasni, kényelmetlen), aminek következménye, hogy ugye kb. egy méterrel odébb kerül a megvilágítandó felület. Tényleg nem egyszerű ügy.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nekem egy ilyen van az asztalom közepére fogatva:
ikea.com/…/ProductDispl…
így kb mindkét oldal jól kapja a fényt, bár számomra kicsit problémás, hogy nem teljesen fehér, hanem kicsit sárgás fényt ad, ezért tervezem bele egy másik, új cső vételét, vagy mellé egy erősebb, kétállású fénykapcsolóval (tompított meg reflektor, he-he) bíró halogén beszerzését.
A halogénnal eddig btw az volt a gondom, hogy nem szórja eléggé a fényt, ezért akarom kombóban kipróbálni a kettőt.

ikerfénycső max 11W az nemtommilyen de kevéskének tűnik annak tükrében hogy nekem már van egy 15W-os energiatakarékos asztali lámpám. A megvilágítandó asztalfelület 150*80 cm, illetve a már említett lábfeldobás miatt több, vagy megfelelően mozgatható megoldás kell. (természetesen az általad mutatott lámpa mozgatható, csak épp ilyesmim már van, és nagyon kevés)
Az nem nagy baj egyébként, ha az asztal jobb oldala kevesebb fényt kap.

En a plafonra tennek 3-as iranyithato spotlampakat. A kepen sajnos nem latszik, hogy az ablak teteje es a plafon kozott mennyi hely van meg, de a spotlampak altalaban eleg kicsik. Az igaz, hogy mesterember kell hozza - bar az is igaz, hogy en tok egyedul megcsinaltam, persze a villanyt levagtam, meg utanaolvastam neten, hogy hogyan kell villanykapcsolora bekotni, mert infoskent nem igazan vagyok villanyszerelesbol kepben - de sokkal jobb es kenyelmesebb megoldas szerintem egy ekkora asztalra, mint egy batarnagy lampa, ami helyet is elvisz, plusz figyelni kell, hogy nehogy a labaddal felrugd.
Fenycsovet semmikeppen nem ajanlanek, mert sajat tapasztalat alapjan mondom, hogy tanulas / olvasas / koncentraciot igenylo feladatok kozben megfajdulhat a fejed a villodzo fenytol. Persze takarekosabb, mint a spotlampak, viszont gyengebb fenyt is szolgaltat.
A spotlampakat egyebkent ugy erdemes feltenni, hogy valamikeppen balrol vilagitsak meg az asztalod, mivel irtad, hogy jobbkezes vagy. A mobilitas kerdesere valaszolva: ezeknek a szoge altalaban allithato, igy ha megis mashova kellene tobb feny, akkor utolag tudod oket toligalni ide-oda. Persze ehhez nem art, ha az asztallap van olyan eros, hogy elbir De a kep alapjan eleg masszivnak tunik a holmi, kulonosen, ha az L alak illeszkedesenel allsz ra, ahol 2 laba is van, ugyhogy nem lesz gond vele.


Hat ja, ekkora asztallal en is kibekulnek.

Legyen üvegasztal és alatta medence. A táncingatlan akkor nagyobb lenne. Vagy világítós papír.

Azon töprengek, hogy miért nincs olyan enyhén kékes beütésű üveg, ami minden 100W sárga fényteljesítményből kb. 90W napfényszínű, szép hófehér fényt csinál.

Ilyen plafonra szerelhető lámpa kéne (végül is csillár), aminek forgatható fejei vannak, és elég erős fény is. Van öt fej, mindegyiket belövöd úgy, ahogy kell, aztán csók, nekem is hasonló megoldás van.

Ja, majd a szőnyeget is cseréld ki.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...