Haszprus

Skandinávia felé: Prága

©   Haszprus   |   350d art fotózás külföld skandinávia történelem túra

Prága

Mint emlékszünk, 2007 július 18-án Magyarországon negyvenvalahányfokig emelkedett a hőmérő higanyszála, szigorúan árnyékban. Északra némileg kellemesebb volt a helyzet, eképp éltem meg a dolgot a szállodából:

[...] pont besüt a késő délutáni nap. Ha kint 35 fok volt, akkor itt bent kb. 50. Légkondi úgy tűnik nincs, bár van a falon valami +/- szabályzó, de nem tapasztaltam hogy csinálna bármit is. Patakokban izzadok. A szoba amúgy szép.

Később rájöttem, hogy az ablak kinyitásával egészen fantasztikus eredményeket lehet elérni.

Node Prága. Az nemrossz. A város külterületein kőkemény multinacionális jelenlét van, olyan üvegpaloták sora, amiken a következő nevek voltak olvashatók: Sony, Samsung, Sun, IBM stb. Prága belsőbb negyedeiben, amerre jártunk (3 óránk volt gyalog), hihetetlen nyüzsgés van, eszméletlen nagy a turistaforgalom. Kicsit emlékeztetett Velencére a szűk utcák és apró boltok miatt, a Champs-Élysées-re a hatalmas főtér millió kisebb-nagyobb boltjai és nyüzsgése miatt, no és a Váci utcára, hogy mondjak egy hazai példát is Bár a Váci utca forgalma igazán csekély ehhez képest.

Megnéztünk egy órajátékot (kép#16). Elképesztő hogy mennyien várták a tűző napon, hogy a templomon megbólintsa három figura a fejét, meg egy negyedik elfordítsa 5 fokkal a kardját. Gondolom ez 2007-ben igen komoly tech demónak számít. Na jó, ízlések és pofonok.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Elképesztő hogy mennyien várták a tűző napon, hogy a templomon megbólintsa három figura a fejét, meg egy negyedik elfordítsa 5 fokkal a kardját.
Amikor kb. 12 évvel ezelőtt szüleimmel Prágában jártam, már akkor sokan nagy számnak tartották ezt az órajátékot, természetesen gyerekfejjel én is.
Elképzelhetőnek tartom, hogy ez a szerkezet kultikus jelentőséggel bír, nyílván nem azért, mert technikailag annyira különleges, hanem mert sok embernek kedves emlékei fűződnek hozzá, szivesen visszaemlékeznek arra a pillanatra, amikor először látták pl. a nagyapjukkal vagy kedves ismerősükkel.

Ez egy _látnivaló_. Ez a tény pedig elég ahhoz, hogy sokan legyenek kiváncsiak rá. Brüsszel, pisilő kisfiú ugyanez: Tömegek állank sorba, hogy fényképezhessék, csak mert benne van az útikönyvben. Pedig csak egy alulméretezett négergyerek+egy vízcsap, semmi extra.
Ettől még egy kicsit sajnáltam, hogy mikor Prágában jártam, nem láttam az órajátékot.

Montana Igen, egyszerűbb és egyértelműbb válasz, mint az enyém:-)

Az első két képen mi van? Ööö… Művészet?
Az oldtimer-sightseeing üt :-)

A) leharcolt utcai robot/transformer (támadni készül!)
B) illegális vertikális szemétlerakó telep a város főterén
C) művészet

Szerintem q yo amúgy

Ha csak feleolyan szép a város, mint ahogy a képek mutatják, már megérné elmenni egyszer


Szia, sziasztok!

Kérlek írd meg, hogy Prágában melyik szállodában voltatok, mennyibe került a szoba stb…
Köszi!
Rita
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...