Haszprus

Négymilliós Budapest

©   Haszprus   |   life

A szakember az MTI kérdésére elmondta: Budapest sikeres jövője attól függ, hogy sikerül-e növelnie a lélekszámát. Cselovszki Zoltán szerint az európai példák azt mutatják: négy-hatmilliós lakosságra van szükség ahhoz, hogy egy városrégió sikeres legyen. Miközben a budapestiek úgy érzik, hogy zsúfolt a város, valójában nem az, megfelelő szervezéssel a jelenlegi népesség dupláját is elbírná a főváros - mondta a szakember.

(Privátbankár.hu: Rogán szerint a dugóadó jó, de önmagában nem elég)

Ez a szakember hol él, a Marson? 4 milliós Budapest? Importálunk statisztákat vagy mi a terv? Vagy véletlenül a scifi mellékletet olvasom? Avassatok már be… Ugye tudjuk hogy 2050-re 1-2 millióval kevesebben leszünk Magyarországon?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 14 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ne feledkezz meg a tervezett egymillio kinai betelepiteserol sem! Mar bovitik az asia centert, lattam arrafele darukat


Nem mondták, hogy ez lesz, csak azt, hogy elbírná.

Kristóf Budapest sikeres jövője attól függ, hogy sikerül-e növelnie a lélekszámát. […]

Nehezen értelmezem másképp ezt mint hogy a szakember a 4 milliós fővárost valós megoldásként vázolta a problémáinkra.

Haszprus Szerintem inkább kívánatos megoldásként dobta fel, valamint jelezte, hogy fizikailag elbírná a város a 4 milliót. Ebből nem következik szerintem az, hogy reálisnak és valódi lehetőségnek tartja.

De igazából mindegy, a lényeg, hogy zorall lenne…

Sztem költözzenek fel a cigók vidékről

Egyrészt a város azért zsúfolt, mert rengetegen ingáznak Budapest melletti helyekről, valamint az ország egyik feléről a másikba eljutni szinte csak a város érintésével lehet. Tehát a centrum közlekedése nehézkes, és ennek ellenére a városlakók közül kevesen hagyják otthon az autóikat, inkább a dugóban állnak, minthogy a BKV-t választanák.
Egyre kevesebb a régimódi üzlet, mozi, kávézó. Inkább a plázák és bevásárlóközpontok szolgáltatásait veszik igénybe a fogyasztók. A közbiztonság rossz, az ingatlanárak az egekbe szöknek, tehát az emberek inkább kiköltöznek a városból.

A város nem zsúfolt. A közlekedés szar. És az a fő baj, hogy abból a 2 millióból is igen nagy százalék a legrosszabb fajta tapló paraszt. 4 millió nem lenne sok, nyugateurópai kultúremberből. Ebből ami most van, ennyi is sok.

mainframe:
4 millió nem lenne sok, nyugateurópai kultúremberből. Ebből ami most van, ennyi is sok.
Mélységesen egyetértek, azzal a kitétellel, hogy ha _kultúremberekről_ beszélünk, akkor nekem a közép-kelet-európai is tökéletesen megteszi.

Meg kéne még körgyűrű, rengeteg P+R parkoló, fizetős belváros, színvonalas és megfizethető tömegközlekedés, és nem lenne semmi baj ezzel a várossal. Élhető helyen kevésbé tűnik fel a tömeg.

Montana@világmegvált.hu

1. hová teszitek azt a rengeteg lakóépületet és munkahelyet, amit a lakosság megduplázása jelentene?
2. hová teszitek a parkoló autókat?
3. hová teszitek a forgalmat, az új utakat?

Egész Budapestet újra kellene építeni, ez legalább száz éves folyamatnak hangzik, még ha Magyarország lakossága véletlenül nem is pont hogy csökkenne.

Haszprus: Az első jó kérdés, a többi megoldható szvsz. A forgalmat villamsora meg hévre + gyorsvasútra, az áthaladó forgalmat elkerülő útra.
(Őöö, miért, nem százévben gondolkodunk? Mert ha nem, akkor vissza az egész!)

Nemtom ha a cikket elolvassuk akkor ott a következő 2-3 évről van szó végig, majd pedig hirtelen lakosságduplázás mint ultimate megoldás. Gondolom a dugóadó sem a százéves terv része és gondolom senkinek se azt akarják mondani hogy nyugi majd 200 év múlva sokkal jobb lesz.

Szerintem is kivitelezhető lenne 4 millió ember, de nem itt… Kizárt, hogy hozzáfejlesztenék a közlekedést is, ha már most sem képesek egy használhatót kreálni. Szvsz még zsúfoltabbnak éreznénk a reggeli/esti közlekedést, ha ez egyáltalán lehet

Természetesen kína teljes lakossága is elfér budapesten, ha kellően magas házakat építünk. Holnap indulhat is az építkezés.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...